January 27, 2014

Cinch Energy Tea Mix Meningkatkan Tenaga dan Ketahanan Badan

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum w.b.t

Teh eksotik putih, merah dan teh hijau Matcha (satu teh hijau bagi istiadat ulung masyarakat Jepun) dituai dan dicampurkan dengan teliti bagi menghasilkan minuman yang luar biasa. Ia memberi tenaga semulajadi dan rasa yang selesa.

Eksklusif T-Lift – Campuran Teh di dalam Shaklee Cinch Energy tea Mix.

Matcha Green Tea Powder
Disediakan secara semulajadi untuk penyimpanan semua nutrien yang terdapat dalam daun teh termasuk serat, mineral dan antioksida.


White Tea Extract
Juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding the hijau.


Rooibos Red Tea Extract
Tumbuhan unik yang berasa dari Afrika Selatan, kaya dengan sebatian polifenol-antioksida.
Salah satu antioksida yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol-pejuang kanser yang kuat. Polifenol membantu keosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas. Ia merupakan antioksida yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegah kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor daripada merebak.


Shaklee Cinch Energy Tea Mix.
 • Selamat penggalak tenaga semulajadi. Enak dinikmati ketika panas dan sejuk. 
 • Ditambah dengan Taurina yang dikaji secara meluas dapat meningkatkan tenaga dan ketahanan badan. 
 • Pilihan terbaik menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh.
 • Tanpa gluten, tiada perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis.

Satu sacet Cinch Tea boeh dibancuh dengan satu jag air panas atau sejuk. Boleh dicampurkan dengan kurma, madu atau lemon mengikut kesesuaian citarasa anda. Bagi mereka yang kesempitan masa, Cinch Shake Tea boleh disediakan pada waktu malam dan simpan di dalam peti sejuk semalaman untuk dinikmati keesokan hari.
 
 Cinch Energy Tea Mix mempunyai 28 sacet berharga RM131.00 untuk pengambilan selama 1-2 bulan.

Untuk nasihat percuma dan  harga vitamin Shaklee, sila hubungi saya di:
  
sms: pm: whatsapp ~ 0192484428 
email: kizeewattyzainal@gmail.com
FB fanpage:Kizee Healthyvita

Untuk senarai penuh produk dan harga Shaklee sila lihat di Produk dan Harga Shaklee

January 26, 2014

Jom Jana RM Dari Rumah

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum w.b.t 

Pasti ramai yang teruja melihat tajuk di atas. Pasti ramai yang ingin tahu bagaimana caranya. Pasti ramai nak tahu kan? Baiklah, mungkin ada antara anda yang ingin berniaga online tapi belum ada produk. Atau ada antara anda tidak ada modal untuk sediakan stok. Ada antara anda yang mempunyai produk tetapi belum ada pasaran yang betul.

 Di Akademi Bekerja di Rumah, kami menyediakan landasan untuk anda menjana pendapatan sampingan samaada anda mempunyai produk sendiri atau pun tidak. Kami juga menyediakan tapak iklan percuma bagi anda mempromosikan produk masing-masing. bagi mereka yang tidak mempunyai produk, jangan bimbang dan risau kerana di Akademi ini, ada produk-produk  yang boleh dipasarkan tanpa perlu simpan stok, tanpa perlu modal dan tanpa perlu ke pejabat pos. Apa yang perlu hanyalah mempromosi produk Akademi ini sahaja melalui Facebook anda.

Di kesempatan ini, ingin saya kongsikan pengalaman guru online saya yang telah banyak membantu saya dalam memasarkan produk dan menjana pendapatan saya  di landasan blog dan fanpage.

***********************************************************************************
Sedikit Tentang Guru Online Khairunnisa Hamzahara 
Syukur Alhamdulillah, ramai sudah sedia maklum akan tentang Akademi Bekerja Di Rumah. Di mana, saya Khairunnisa Hamzahara dan blog Panduan Untuk Kediaman Idaman juga lahir dari Akademi Bekerja Di Rumah ini. Jika anda di kalangan yang mengikuti catatan perkongsian  di sini, mungkin pernah membaca kisah saya setahun setengah yang lalu tentang perletakkan jawatan dengan majikan dan kembali bekerja di rumah.

Pengalaman Belajar Di Kelas Asas Blog Di Bawah Akademi Bekerja Di Rumah
Bebapa minggu sebelum meletakkan jawatan, saya ada terbaca tentang kelas asas blog dan ebook jana wang di rumah oleh Puan Masayu Ahmad. Hasil dari pembacaan ebook ini dan mengikuti kelas asas blog, akhirnya saya berjaya menghasilkan sebuah blog yang memberikan info dan maklumat tentang pengkhususan di bidang yang saya mahir iaitu bidang rekabentuk dan kediaman. Saya juga menawarkan perkhidmatan rekabentuk 3d kediaman untuk orang ramai yang ingin membina dan menghias kediaman mereka.

Mula Rasa Bertanggungjawab
Lama kelamaan, saya semakin konsisten menulis secara harian di blog dan menghasilkan rekabentuk 3d kediaman sambil menguruskan kebajikan anak-anak, keluarga dan kediaman secara sepenuh masa. Semakin teruja dan merasakan sedang menggalas tanggungjawab yang berat apabila blog Panduan Untuk Kediaman Pertamaku ini mejadi No.1 dalam carian Google terhadap carian kepada tajuk-tajuk yang berkaitan Kediaman, Barang hiasan dan hiasan dalaman kediaman. Selain itu, saya juga dengan mudah dan dengan sendirinya akan bercerita kepada sesiapa yang saya jumpa tentang keseronokan dan hasil dari pembelajaran di kelas asas blog ini. Ini kerana saya merasakan dengan penghasilan blog mengikut penjenamaan dan proses asas yang sepatutnya akan menjadikan blog yang terbina bukan sahaja bermanfaat pada ramai orang malah memberikan bonus pendapatan kepada kita tanpa perlu ke pejabat dan melibatkan kos lain seperti kos pengankutan atau kos penghantaran kerana perkhidmatan saya adalah 100% secara online. Saya pasti akan mencadangkan kepada mereka yang bertanya tentang apakah kerja saya selepas berhenti kerja dengan majikan untuk mengusahakan "sesuatu" melalui blog kerana ia ibarat kedai atau pejabat di alam maya yang boleh dikunjungi oleh sesiapa sahaja dari seluruh pelusuk dunia tanpa perlu log in terlebih dahulu.

Menjadi Guru Online
Alhamdulillah, berkat konsisten menulis dan berkongsi di blog serta di laman sosial yang lain tentang blog, rekabentuk kediaman dan kepentingan belajar buat blog dan business, saya dilamar untuk menjadi penulis majalah era muslimah di kolum kediaman idaman dan seterusnya membuka peluang untuk ditemuramah di TV dan di Majalah tempatan. Namun, yang paling membawa makna adalah dipilih sebagai Guru Online di Akademi Bekekerja Di Rumah yang di asaskan oleh Puan Masayu Ahmad.

Ukhuwah sesama kumpulan Guru Online
Sepanjang menjalankan tanggungjawab sebagai Guru Online Akademi Bekerja Di Rumah, kami, guru-guru online di Akademi dilatih dengan baik dan penuh kasih sayang oleh pengasas akademi agar kami dapat menyalurkan semula ilmu tersebut dengan baik dan penuh kasih sayang pada mereka yang memerlukannya. Kini, telah ada 13 orang guru online terlatih dan saling berukhuwah satu sama lain walaupun secara online sahaja.

Peserta Kelas
Di bawah tunjuk ajar saya sendiri, telah ada lebih daripada 30 orang peserta di kelas Belajar Asas Blog yang dihimpunkan dalam kumpulan Penulis Bebas dan Usahawan Online . Di bawah Akademi Bekerja Di Rumah pula, telah ada lebih daripada 370 peserta dan bersamaan dengan lebih 370 buah blog yang sudah terbina hasil gabungan pelajar-pelajar dari ke semua 13 orang Guru Online Akademi Bekerja Di Rumah di seluruh Malaysia. Insyaallah sehingga ke hari ini, setiap hari pasti ada pendaftaran baru.

Setiap peserta kelas akan memperoleh Bonus beberapa buah ebook rujukan, mendapat keistimewaan beriklan dengan Soho Directory selama 1 tahun secara percuma, dan automatik menjadi ahli Alumni Bekerja Di Rumah dan membolehkan mereka yang terpilih untuk menjadi contributor bagi Page Wahm Sahm Soho di mana di sini setiap peserta berkongsikan serta bertukar artikel dan rakan pembaca serta bakal pelanggan.

***********************************************************************************

Daftar dan jadi salah seorang RAKAN NIAGA/PENGURUS ONLINE di Akademi Bekerja di Rumah (ABDR)

Apa yang anda dapat jika menjadi Rakan Niaga:
 • Belajar gunakan blog untuk jana pendapatan 
 • Bonus 4 ebook
 • Produk hanya atas talian 
 • Tak perlu simpan stok
 • Tak perlu urus stok
 • Tiada modal berkali-kali. Hanya sekali yuran akademi rakan niaga
 • Produk umum dan permintaan sepanjang tahun
 • Hanya perlukan kesungguhan, fokus, konsisten.
Sangat sesuai untuk:
 • Suri rumah yang ada komitmen menjaga anak kecil di rumah 
 • Suri rumah yang bekerja tetapi ingin mencari pendapatan tambahan 
 • Kalian yang malas dan kesempitan masa untuk keluar menghantar produk ke pejabat pos
Peluang Menjadi Rakan Niaga

Bagi setiap peserta kelas yang telah menyelesaikan langkah demi langkah tugasan yang diberikan mengikut modul kelas, mereka berpeluang untuk menjadi rakan niaga Akademi Bekerja Di Rumah. Di mana selain menulis artikel tentang pengkhususan blog masing-masing seperti blog ilmu, perkhidmatan atau perniagaan, mereka juga berpeluang mempromosikan produk-produk digital Akademi seperti Ebook-ebook yang ditulis dari penulis Akademi, kelas-kelas yang dijalankan oleh guru-guru akademi dan mempromosikan perkhidmatan sewa tapak iklan di Soho Directory . Kesemua ini akan memberikan wang komisyen kepada mereka yang mempromosikan dan mendapat pelanggan (jualan).

Rakan Niaga Baru

Bagi yang bukan peserta kelas asas blog, masih berpeluang menjadi rakan niaga Akademi Bekerja di Rumah, malah turut akan diserap menjadi Ahli Alumni Bekerja Di rumah. Bagi mereka yang ingin menjadi rakan niaga baru Akademi Bekerja di rumah di mana akan mempromosikan, menjual serta mendapat komisyen terhadap ebook-ebook akademi, kelas-kelas online dan pakej sewa tapak iklan, perlu mendaftarkan diri dengan mana-mana Guru Online di mana saya juga merupakan salah seorang dari Guru Online tersebut.


Panduan Untuk Rakan Niaga


Setiap pendaftaran sebagai rakan niaga akan diberikan Ebook Panduan Rakan Niaga dan seterusnya akan diserap di dalam kelas latihan utuk menyiapkan Blog Asas Bagi membolehkan rakan niaga memulakan promosi produk dan kelas digital akademi secara professional dan mengikut terma dan syarat Akademi Bekerja Di Rumah.


Bagi yang berminat dan serius untuk mendapatkan pendapatan secara online , boleh sertai sebagai rakan niaga ini. Walaubagaimanapun, anda digalakkan untuk menghubungi saya untuk berbincang dan bertanyakan soalan selanjutnya.

BERAPAKAH BAYARAN PENDAFTARAN?
RM300 sahaja!!

Pakej Pendaftaran Rakan Niaga :-
 1. Bonus 4 buah Ebook - Ebook Belajar Asas Blog, Ebook Wahm Sahm Soho, Ebook mula bisnes butik online/offline dan Ebook 101 idea home based bisnes.
 2. Bonus Pakej Pengiklanan produk dan perkhidmatan masing-masing di Soho Directory
 3. Di serap masuk dalam laman rakan niaga dan group sokongan rakan niaga.
BAGAIMANA INGIN MENDAFTAR SEBAGAI RAKAN NIAGA?

Anda boleh membuat pembayaran ke:
Kizeewatty Zainal
Maybank 101245259053

dan isi borang tempahan di sini


http://kizeewattyzainal.blogspot.com/p/borang-tempahan.html

Baiklah, sampai di sini dahulu penerangan saya akan tentang rakan niaga ini. Anda digalakkan untuk menghubungi saya untuk berbincang dan bertanyakan soalan selanjutnya.FB Official :Kizeewatty Zainal 

SMS WHATSAPP PM : 0192484428 atau tinggalkan komen di bawah.


Untuk mereka yang teruja untuk mengetahui lebih lanjut saya ucapkan SELAMAT DATANG dan JOM DAFTAR RAKAN NIAGA!January 25, 2014

DTX Complex Suplemen Vitamin Hati

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum w.b.t

Hati merupakan organ terbesar di dalam tubuh manusia dan berkeupayaan dalam membina semula sel-selnya sendiri. Contohnya serangan jantung akan merosakkan otot dan organ jantung, tetapi serangan kepada hati boleh merosakkan hati, namun hati mampu memperbaiki organnya sendiri.

Fungsi Hati

Rembesan Hempedu
Cecair rembesan ini disimpan di dalam pundi hempedu untuk dikeluarkan apabila perlu ketika penghadaman. Hempedu adalah perlu untuk percernaan lemak, ia memecahkannya ke[ada lapisan yang lebih kecil (small globule). Hempedu juga memebantu dalam penyerapan vitamin larut lemak A,D,E,K,F dan membantu mengaslilasikan kalsium. Hempedu juga menukarkan Beta karotena kepada Vitamin A.

Detoksifikasi
Metabolism protin dan penapaian bakteria makanan dalam usu menghasilkan ammonia yang didetoksifikasikan oleh hati. Hati mengawal metabolism protin. Untuk detoksifikasikan ammonia, hati juga menggabungkan bahan-bahan toksil termasuk sisa metabolic, sisa racun serangga, dadah, alcohol dan bahan kimia dengan bahan-bahan lain yang kurang toksik. Bahan-bahan ini kemudiannya dikumuhkan dari buah pinggang.

Kawal Paras Gula dalam Darah
Dengan menukarkan tiroksina- hormone tiroid ke dalam bentuk yang lebih aktif. Penukaran yang tidak mencekupi oleh hati boleh menyebabkan hipotirodisma. Hati mewujudkan GTF (faktor toleransi glukosa) dari kromium dan glutation. GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah dengan betul. Gula yang berlebihan akan disimpan dalam badan sebagai glikogen, dan kemudian ditukar kembali kepada gula apabila diperlukan untuk tenaga. Hati juga memecahkan hormon seperti estrogen, adrenalin dan insulin.

Metabolisma Lemak
Penting di dalam sintesis asid lemak dari asid amino dan gula, iaitu ketika pengeluaran kolesterol, lipoprotein dan phospholipid, dan ketika penngoksidaan lemak untuk menghasilkan tenaga. Di mana, makanan berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati, yang kemudian diangkut ke tisu lemak badan dalam penyimpanan.

Bagaimana menjaga hati supaya sentiasa berfungsi dengan baik dan bebas dari toksin? 
 1. Bermula dari makanan yang kita makan. Makanan yang baik untuk hati iaitu bawang merah, bawang putih, sayur-sayuran, bijirin, kunyit, teh hijau dan anggur merah.
 2. Kurangkan makanan yang mengandungi karbohidrat yang sentiasa kita ambil dalam jumlah yang berlebihan.
 3. Menghindari pelbagai jenis minuman yang mengandungi alkohol. Minuman yang mengandungi alkohol memberi kesan buruk pada metabolisme organ hati.
 4. Hentikan merokok, jauhi asap dan pelbagai kimia beracun. Kerana asap-asap yang mengandungi racun tersebut akan masuk ke pembuluh darah kecil dalam paru paru anda dan akan di bawa ke organ hati. Asap dan cairan kimia ini kemudian mengalami detoksifikasi dan dibuang di hempedu. Oleh sebab itu, jumlah dan konsentrasi bahan kimia tersebut harus dikontrol untuk mencegah kerosakan hati anda.
 5. Mencuci tangan dengan bersih iaitu dengan sabun dan air yang bersih setelah buang air besar dan sebelum menyiapkan makanan. 
 6. Mula mengambil suplemen yang membantu menghasilkan sel dan organ hati, melindungi hati dari toksin yang berbahaya dan penyakit-penyakit yang kritikal seperti batu karang  atau hepatitis.
Suplemen yang sesuai dan berkesan dalam menjaga kesihatan hati ialah DTX Complex dari Shaklee. Kandungan utama di dalam DTX adalah ekstrak biji benih pokok susu tisel menyokong keupayaan badan dalam menghasilka protin bagi membantu menjana semula sel-sel hati yang baru.

DTX Complex mengandungi bahan ekstrak yang sangat penting dari biji benih pokok susu tisel yang menghasilkan 80% silymarin. Ia turut mengandungi bahan-bahan yang mengandungi bahan-bahan yang digabungkan secara unik dan saintifik, ekstrak daripada Schizandra dan cendawan Reishi (herba yang kaya dengan anti oksida) dan ekstrak daripada dandelion, kunyit, dan articok (herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu).

 DTX Formulasi yang Dipaten


Ekstrak biji benih pokok susu tisel (Milk Thistle Seed) dtx shaklee
Ekstrak biji benih pokok susu tisel (Milk Thistle Seed).
Proses ekstrak ini terdapat 80% silymarin- kaya dengan bahan antioksida.
Melindungi hati daripada toksin, termasuklah dadah, racun dan bahan kimia.
Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis.
Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan toksin.
Membantu mencegah dan merawat masalah batu karang.
Membantu masalah kulit sperti psoriasis dan ekzema.


Articok (Artichoke) dtx shaklee
Articok (Artichoke)

Membina semula sel-sel hati
Merangsang pengaliran hempedu.


Dandelion dtx shaklee
Dandelion
Membantu fungsi hati, sangat berguna ketika berlaku bengkak hati (hepatitis) dan jondis.
Membantu penghadaman dengan merangsang pengaliran hempedu dari hati dab pundi hempedu, membantu mencegah batu karang.
Membantu merawat endometriosis
Bertindak sebagai julap lembut untuk sembelit
Meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi-melawan anemia.
Melawan tumor dan kanser
Merendahkan paras gula dalam darah
Mengatasi masalah kembung dan lebihan air dalam badan.


Kunyit (Tumeric) dtx shaklee
Kunyit (Tumeric)
Mengandungi curcumin bahan anti oksida
Meningkatkan kesan anti keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan.
Mempunyai kesan anti-viral terhadap HIV.


Reishi Mushrooms (Ling Zhi) dtx shaklee
Reishi Mushrooms (Ling Zhi)
Membina imun- membantu dalam mencegah atau merawat kanser
Mengurangkan masalah bronchitis, sinusitis.
Merawat sindrom keletihan yang kronik.
Membantu mencegah penyakit jantung.


Schizandra dtx shaklee
Schizandra
Ekstrak biji benih dari Schizandra mangandungi bahan anti oksida.
Merangsang sintesis protin, meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi.
Memperlahankan pembentukan toksin.DTX Complex 90 biji berharga RM155.00 untuk pengambilan selama 30 hari.

Kandungan
Shaklee
AW
BL
KD
Milk Thistle Seed
Ya (351mg)
Ya (232mg)
Ya (42.86mg)
Ya (100mg)
Artichoke
Ya (75mg)
Tiada
Tiada
Tiada
Tumeric
Ya (75mg)
Ya (75mg)
Tiada
Tiada
Dandelion
Ya (273mg)
Ya (125mg)
Ya (75mg)
Tiada
Schizandra
Ya (375mg)
Tiada
Tiada
Tiada
Reishi Mushrooms
Ya (99mg)
Tiada
Tiada
Tiada
Saiz Hidangan
3 biji/sehari (untuk 30 hari)
90 biji/botol
2 biji/sehari (untuk 30 hari)
60 biji/botol
3 biji/sehari
100 & 350 biji/botol
3 biji/sehari
120 biji/botol

Untuk nasihat percuma dan  harga vitamin Shaklee, sila hubungi saya di:
  
sms: pm: whatsapp ~ 0192484428

Untuk senarai penuh produk dan harga Shaklee sila lihat di Produk dan Harga Shaklee

Cermin Diri Kita

Teks: Kizeewatty Zainal
Teks Asal: Nouman Ali Khan

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah. Banyak yang saya perlu syukuri apabila terbaca kata-kata dari Nouman Ali Khan, salah seorang pendakwah Islam yang lahir di Pakistan dan menetap di Amerika. Banyak juga yang perlu saya perbaiki apabila disedarkan oleh tazkirah beliau.

Nouman Ali Khan merupakan pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Bayyinah dan berfungsi sebagai pengajar utama bagi beberapa program termasuk Dream , seminar perjalanan dan Bayyinah TV. Latihan bahasa Arab bermula di Amerika Syarikat pada tahun 1999 di bawah Dr Abdus - Samie , pengasas dan bekas utama Quran College di Faisalabad , Pakistan. 

The 500 Most Influential Muslims menyenaraikan beliau sebagai salah seorang pemuda ulama barat yang paling berpengaruh .  Nouman berkhidmat sebagai profesor Bahasa Arab di Nassau Community College sehingga 2006 apabila dia membuat keputusan untuk mengambil Bayyinah di sebagai projek sepenuh masa. Sejak itu beliau telah mengajar lebih daripada 10,000 pelajar melalui perjalanan seminar dan program. 

Beliau kini tinggal di Dallas, Texas, dan memberi tumpuan kepada pengajaran pelajar beliau, membangunkan kurikulum bahasa Arab dan penggambaran bahan untuk Bayyinah. Nouman mengajar mengenai agama Islam melalui ucapan video beliau. Beliau kerap bercakap di Circle Islam Amerika Utara Konvensyen mengenai Islam , keluarga, dan topik kehidupan. Beliau turut menjadi pensyarah di peringkat antarabangsa mengenai hal Tafsir dan pembelajaran Bahasa Arab untuk memahami al-Quran

Allahu Akbar. Semoga semakin ramai pemuda Islam yang bakal menjadi pemangkin di dunia da akhirat. Membawa kesedaran dan hijrah kepada umat manusia di seluruh pelusuk dunia. 

"When someone isn’t smart enough to express their frustration, they use dirty words. Those are words that describe a lack of intelligence. Smart people don’t use those kind of dirty words, because they find it an insult to their intelligence."

-Nouman Ali Khan


“When you see someone who is not as religious, remember that you were once on the edge of the fire, and it was Allah Subhaana wa Ta’ala’s favor upon you to guide you. Arrogance will wipe away any goodness from the transformation.”
-Nouman Ali Khan


“When you find yourself in a position to help someone, be happy because Allah is answering that person’s prayer through you.”
-Nouman Ali Khan


“You can’t change someone’s behaviour, all you can do is remind them, and hope that Allah will change their heart.”
-Nouman Ali Khan


“When you’re going through something hard and you start wondering where Allah is, just remember, the Teacher is always quiet during a test.”
-Nouman Ali Khan

Gambar carian google
“Your sin is not greater than God’s mercy.”
-Nouman Ali Khan


“If we were truly the people of “Alhamdullilah” we wouldn’t find the time, energy, or motivation to complain.”
-Nouman Ali Khan


“We live in a society where we wake up our kids for school but not Fajr.”
-Nouman Ali Khan


“Just because you’re a Believer, doesn’t mean your safe from the Hell-fire.”
-Nouman Ali Khan


“The worst expression of the Prophet’s (Sallallahu ‘Alayhi Wa Sallam) anger towards his wife was that he would remain silent.”
-Nouman Ali Khan


“Islam is not about “we’re better than you”. Rather it is about “let me show you something that is better for you”
-Nouman Ali Khan


“People can put you down, and they will but Allah will never abandon you, so long as you don’t.”
-Nouman Ali Khan


“The hypocrite takes good advice as an insult.”
-Nouman Ali Khan


“Allah says Jannah is awesome, imagine how awesome that is when the All-Knowing is calling it awesome”
-Nouman Ali Khan


“If someone corrects you, and you feel offended, then YOU have an EGO problem”
-Nouman Ali Khan


January 23, 2014

Nutriferon Penemuan Terhebat dalam Bidang Immunologi

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum w.b.t

Kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan (hawa dingin, gas buangan, asap, virus di udara dan habuk), berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabut, habuk hama pada selimut dan cadar, pengangkutan awam, peluh dan air), makanan, latihan, fizikal, persekitaran kerja dan lain-lain.

Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita pada sesuatau masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tidur atau dijangkiti flu, batuk, alergi, asma, eczema dan jerawat. Sel-sel yang teroksida dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degeneratif, penyakit kronik, kanser dan seumpama dengannya.

Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954. Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia iaitu Nutriferon. 

Beliau thelah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu, bunga Safflower, honeysuckle Jepun dan biji Plantango mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluran semulajadi interferon tubuh. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam immunologi.

Nutriferon adalah satu formula Eksklusif dan dipaten oleh Shaklee dan tidak dijual di farmasi dan kedai biasa. Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hydrophobia (penyakit anjing gila), herpes, HIV dan lain-lain. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan pelbagai jenis penyakit.

Empat Ekstrak Tumbuhan di dalam Nutriferon

Biji Labu nutriferon shaklee
Biji Labu 
Merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh Menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser

 Bunga Safflower nutriferon shaklee
 Bunga Safflower 
Menghasilkan dan memperkuatkan keupayaan makrofaj yang memusnahkan virus dan kuman

Honeysuckle Japan nutriferon shaklee
Honeysuckle Japan 
Menentang pencerobohan virus dan kuman

Biji Plantago Asiatica nutriferon shaklee
Biji Plantago Asiatica 
Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun

Khasiat dan Manfaat Nutriferon

Mengukuhkan sistem imun dalan masa 3 hari
Ianya satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan system imun tubuh dengan mengerahkan system pertahanan semulajadi tubuh berfungsi membunuh T –cell, B-cell dan makrofaj

Melawan kanser dan Tumor
Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu kemoterapi.

Melindungi dari Influenza
Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virusm mikrob, termasuk selesema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.

Meringankan stress dan kelesuan
Meringankan kemudaratan yang disebabkan keresahan stress kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.

Melambatkan penuaan
Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofaj untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru sel-sel itu akan menjadi sihat.

Mengurangkan infeksi oleh penyakit-penyakit Hepatitis B dan C
Keberkesanan nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain kepada pesakit hepatitis.

Meningkatkan menopaus
Hipertensi, tahap kolesterol tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik

Mengurangkan PMS dan senggugut
Terbukti secara klinikal mengurangkan symptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan system endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan dan murng serta stress.

Nutriferon Shaklee
Nutriferon Shaklee
Cara pengambilan Nutriferon ialah dengan mengambil 1 paket sehari, tuang ke dalam mulut terus atau campur dengan minuman panas atau sejuk pada bila-bila masa. Boleh diambil oleh orang dewasa dan kanak-kanak 1 tahun ke atas.

Nutriferon mempunyai 30 sacet  (1 sacet 1.2 gram) berharga RM181.00 untuk pengambilan selama 30 hari.Untuk nasihat percuma dan  harga vitamin Shaklee, sila hubungi saya di:
  
sms: pm: whatsapp ~ 0192484428

Untuk senarai penuh produk dan harga Shaklee sila lihat di Produk dan Harga Shaklee