October 31, 2015

Emas Paling Friendly

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum.
Selamat pagi Salam keEMASan.

Bismillahirrahmanirrahim 

Apa yang kita perlu tahu, emas Powergold BUKAN paling murah, dan bukan paling rendah spread di Malaysia. Mungkin ada lagi harga yang lebih murah dan lebih rendah spread kalau betul² cari (itu pun kalau jumpa๐Ÿ˜‚).

Tapi saya boleh katakan emas Powergold *PALING INVESTOR-FRIENDLY dan PALING UNTUNG* untuk pelabur di Malaysia sebab kombinasi 5 kriteria terpenting yang Powergold ada (secara kombinasi):

1.  Harga antara termurah

2. Spread antara terendah

3. STOKIS jual beli ramai

4. Stok tiada had

5. Jaminan beli balik yang tak cerewet

Emas dalam keadaan apa pun Syarikat terima beli balik tanpa susut nilai tambahan  ๐Ÿ‘❤

Mulakan sekarang untuk kemudahan di masa depan.

Harga Emas Powergold sila klik link di bawah:


Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas
 serendah 1 gram.

Kizeewatty
019 248 4428
Stokis Powergold Pasir Gudang

1gram 1bulan 1 keluarga 1kekayaan

October 28, 2015

Jenis dan Nama-Nama Emas Perhiasan

Assalamualaikum wbt

Baru tahu banyak jenis dan nama-nama emas perhiasan kita selama ni.


Amalan Sunnah Doa Bangun Tidur

Assalamualaikum wbt

Salam sejahtera kepada sahabat-sahabatku dan semoga dirahmati dan diberkatiNya.

ุงู„ุญู…ุฏ ู„ู„ู‡ ุงู„ุฐูŠ ุงุญูŠุงู†ุง ุจุนุฏ ู…ุง ุงู…ุงุชู†ุง ูˆุงู„ูŠู‡ ุงู„ู†ุดูˆุฑ

Segala puji bagi Allah yang menghidupkan kami setelah mematikan  (tidur) kami, dan kepadaNya kami kembali.

 ุงู„ู„ู‡ู… ุฅู†ุง ู†ุณุฆู„ูƒ ุนู„ู…ุง ู†ุงูุนุง ูˆุฑุฒู‚ุงุทูŠุจุง ูˆุนู…ู„ุง ู…ุชู‚ุจู„ุง
Ya Allah kami mohon kepadaMu ilmu yang bermanfaat, rezeki yang baik dan amalan yang diterima.

Amin.

October 25, 2015

Emas Mampu milik semua golongan

Assalamualaikum wbt.

๐ŸŒฑ saya simpan emas 1gm BUKAN kerana saya org kaya.
๐ŸŒฑ saya simpan emas 1gm BUKAN kerana saya org yg selalu berduit.
๐ŸŒฑ saya simpan emas 1gm BUKAN kerana ibubapa saya org berada.
๐ŸŒฑ saya simpan emas 1gm BUKAN kerana saya tiada benda keperluan lain yg nk dibeli.

๐Ÿ—ฃsaya percaya dgn 1gram ini boleh MEMBANTU saya tika saat susah.
๐Ÿ—ฃsaya percaya dgn 1gram ini boleh memberi kemudahan kpd saya TANPA berhutang.
๐Ÿ—ฃsaya percaya dgn 1gram ini saya TIDAK meninggalkn hutang dn mmbebankn keluarga saya.

✔ siapa pun kita... kita semua mesti mampu memiliki walau 1gram demi menjamin masa depan tabung kita.

1⃣ GRAM 1⃣ BULAN 1⃣KELUARGA

Jom ubah nasib kita semua..agar tak di blenggu dgn masalah kewangan di kemudian hari

Dgn powergold, kita boleh tambah pendapatan + Simpanan berbaloi kan ใƒ„

Kalau kita rajin usaha..insha Allah ๐Ÿค“

JOM MULAKAN SEKARANG

Harga Emas Powergold sila klik link di bawah:

akademigoldcreation_kizee1982

Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas serendah 1 gram.

Kizeewatty Zainal
0192484428

#AhliPowerGold #PasirGudang
#EmasSimpananTerbaik #EmasKalisInflasi

October 24, 2015

Rezeki bukan Semata-mata Duit.

Assalamualaikum w.b.t
Rezeki bukan semata-mata duit.
Tetapi,
✅ Sihat tubuh badan
✅ Kawan-kawan yg baik✅ Suami isteri yg baik✅ Anak-anak yang soleh dan solehah✅ Hati dan minda yang tenang

Bukan tengok $$$$ semata. ๐Ÿ˜Š

Itu semua pun rezeki juga kan.
So buka minda kita semua dan lihat konsep rezeki secara menyeluruh. 

‪#‎positivequote‬www.kizeewattyzainal.blogspot.my

Soalan Ibu Menyusu yang Ambil Vitamin

Assalamualaikum wbt.

Hari ini saya nak sharing soalan-soalan yang popular ditanya oleh ibu menyusukan anak yang mengamalkan vitamin Shaklee. 

Antara soalan yang menjadi kelazimannya adalah:

Berapakah maksimum pengambilan alfalfa dalam sehari?

Maksimum pengambilan alfalfa ialah 10 biji sehari, namun bukan makan sekaligus ya. Untuk permulaan, anda cuma perlu makan 2 biji sehari sahaja (untuk minggu pertama biasanya). Kemudian, anda boleh tingkatkan pengambilan alfalfa sedikit demi sedikit. Kebiasaannya, pengambilan alfalfa untuk ibu-ibu menyusu antara 2 - 6 biji sehari (2 biji setiap kali makan). Pastikan anda minum air putih secukupnya untuk mengurangkan rasa dahaga dan panas kesan pengambilan suplemen ini.

Bolehkah saya minum susu bersama vitamin-vitamin ini?

Boleh. Walaubagaimanapun, untuk suplemen Vita-Lea, elakkan mengambilnya bersama susu. Ini kerana kalsium (daripada susu) boleh mengganggu penyerapan zat besi (iron)

Bolehkah saya makan suplemen ini ketika menstrual (period)?

Boleh, malahan sangat digalakkan kerana pengambilan suplemen membantu mengurangkan beberapa simptom sebelum dan ketika menstrual. Sebagai contoh, pengambilan Vitalea membantu mengelakkan anaemia kerana mengandungi zat besi. Ostematrix pula membantu anda maintain pengeluaran susu ketika period, selain membantu anda untuk kekal bertenaga dan mengurangkan period pain. Pengambilan vitamin B Complex pula membantu mood yang stabil semasa menstrual.

Sekiranya saya tidak mengepam terus selepas makan suplemen ini, bolehkan saya jarakkan pengambilan 2 biji alfalfa selepas pengambilan vitamin ( Vitalea, B Complex, Vitamin C) dan mengepam selepas itu?

Boleh. Juga pastikan anda mengepam/ direct-feed sehingga breast betul-betul kosong ya. (ini penting untuk mengelakkan clog duct)

Jika saya tidak benar-benar mengosongkan dan terus mengamalkan alfalfa, adakah ia akan memberi sebarang impak?

Tidak. Tetapi kemungkinan besar anda tidak akan mendapat hasil maksimum seperti yang diinginkan. Kekerapan mengosongkan payudara adalah antara kunci penting dalam penghasilan susu badan.

Bilakah waktu terbaik pengambilan Ostematrix? Selepas dinner atau sebelum tidur?

Sebelum tidur untuk kesan penyerapan yang optimum, kerana tubuh kita kurang menyerap air ketika ini. Pengambilan Ostematrix ini juga membantu tidur yang lebih lena (kalsium) dan bangun dengan lebih cergas. InshaALLAH.

EBM saya kelihatan lebih pekat dan kekuningan (kehijauan). Adakah ini normal?

Ya, ia adalah normal. EBM kelihatan lebih pekat kesan pengambilan alfalfa yang kaya dengan protein. Pengambilan vitamin-vitamin lain tadi juga turut menyumbang kepada pertambahan kepekatan EBM. Efek kekuningan @ kehijauan pula adalah kesan daripada unsur riboflavin di dalam B Complex.

Kesan yang sama turut dilihat kepada urin anda yang bertukar menjadi warna seakan kuning fluorescent. Warna kuning yang pekat menandakan bahawa tubuh anda kekurangan air, jadi pastikan anda minum air secukupnya ya.


Ingat 3 perkara penting ini jika anda mahu sukses dalam penyusuan susu ibu.
  1. Sentiasa mengosongkan payudara setiap 3 jam sekali (atau minimum 6 kali sehari tidak termasuk sessi direct-feeding). Jangan tunggu sehingga payudara bengkak baru nak pam.
  2. Minum air tidak kurang 3 liter sehari.
  3. Doa yang berterusan. Ingatlah bahawa sesungguhnya rezeki itu datangnya daripada ALLAH swt.

October 19, 2015

Testimoni - Boleh Makan Omega dan Lecithin ketika Hamil

Teks: Kizeewatty zainal

Assalamualaikum wbt.


Ibu Hamil boleh mengambil Omega dan Lecithin ye kawan-kawan. =)

Sebab lecithin dari soya sahaja. kalau nak tahu soya juga boleh cantikkan kuku, rambut, rendahkan kolestrolLecithin juga bagus untuk kecergasan otak dimana lecithin mengandungi kolina yang penting dalam fungsi saraf, otak dan daya ingatan.

Omega guard dari minyak ikan. Sebagaimana kita tahu Omega Guard memang bagus untuk otak dan boleh membakar lemak.

Testimoni Hamil dengan Omega dan Lecithin


Kizee 
0192484428

FB fanpage:Kizee Healthyvita Shop

Untuk senarai penuh produk dan harga Shaklee sila lihat di Produk dan Harga Shaklee

October 16, 2015

PERSOALAN PEMBELIAN EMAS ONLINE

Assalamualaikum wbt.

๐Ÿ‘† Soal jawab perbincangan jual beli emas bersama PROF MADYA DR. AZMAN MOHD NOR

✅Soalan:

1⃣Ustaz, kalau jual beli emas gold bar/dinar melalui online dengan cara betul macam mana? 

saya pernah beli 1 gram emas 999.9 (gold bar)dari syarikat (xxx gold) melalui wakil stokis, saya bank in tunai ikut harga yg dipersetujui masa tersebut dan 2 hari selepas hari tu, baru dapat emas tersebut ikut ciri2 dimaklumkan kepada saya. bolehkah jual beli emas cara macam tu ustaz?

✅Jawapan:

1⃣Emas boleh dibeli melalui wakalah. Kita boleh bank in atau transfer duit oline kepada wakil stokis. 

✔Dalam kes ini, wakil stokis akan bertindak sebagai wakil kita yang akan membeli emas daripada pembekal secara tunai/taqabud/tangan ke tangan. 

✔Wakil stokis mungkin sudah ada stok emas bersama dengannya. Emas yang ada bersama dengan wakil stokis boleh dianggap sebagai ‘ariyyah atau wadiah oleh pembekal. Dengan kata lain hubungan kontrak mestilah jelas bahawa wakil stokis bukannya menjual emas kepada kita, tetapi menjadi wakil kita untuk membeli emas yang dimiliki oleh pembekal, tetapi di bawah jagaannya. Turutan transaksi adalah seperti berikut:

2⃣ Pelanggan membuat tempahan dengan memindahkan/transfer duit ke dalam akaun wakil stokis secara online.

3⃣ Wakil stokis sebagai wakil kepada pelanggan, melakukan transaksi pembelian emas daripada pembekal dengan memindahkan /transfer duit secara online ke dalam akaun pembekal emas (emas sudah ada di tangan stokis). Pembekal boleh tinggalkan emas bersama dengan wakil stokis di atas dasar wadiah atau ‘ariyah.

 Ariyah adalah pinjaman barang dengan mengekalkan kedudukan asalnya, bukan qard, tak boleh dijual dan dipindah milik kepada pihak lain. Kalau emas belum ada atau kehabisan stok, boleh ditempah daripada pembekal, dan transaksi jual beli dibuat apabila emas sudah diterima oleh wakil stokis.

4⃣ Emas yang sudah dibeli oleh wakil, boleh dihantar kepada pelanggan samada secara manual, pelanggan datang sendiri ke premis wakil stokis, wakil stokis menghantar sendiri ke tangan pelanggan, dikirim melalui courier, pos atau lain lain.


✅✅Nota;

✔Tujuan struktur di atas ialah untuk mengelakkan riba pada jual beli emas samada secara bertangguh serahan atau bayaran yang menjadikannya riba. Wakil bertindak untuk membuat bayaran dan qabad (serah milik emas).

✔Pada transaksi No. 1, tidak kira berapa lama penangguhan pemindahan duit, tidak menjadi isu Shariah. 

✔Adapun pada transaksi No. 2, ia mesti dilakukan secara segera, semasa transaksi jual beli dilakukan. Transaksi tersebut mesti benar benar berlaku, kalau tidak ia akan menjadi jual beli secara bertangguh, dan ia akan melibatkan riba.

✔Perhatikan dalam struktur ini, emas yang dijadikan wadiah atau ariyah, bukannya duit. Ia lebih selamat untuk mengelakkan berlakunya qard.

✔Wakil bukannya menjual barangnya sendiri, tetapi membeli daripada pembekal.

✔Wakil boleh mengenakan upah/fee kepada transaksi jual beli. Wakil juga boleh mengambil upah daripada perbezaan harga, contohnya pembekal menjualkan emas dengan harga diskaun (keahlian) kepadanya dengan syarat dia pelanggan maklum tentang perbezaan harga, contohnya harga emas yang diiklankan ialah RM130/gram, sekiranya wakil (stokis) dapat beli dengan harga yang lebih murah, maka, perbezaan harga diberikan kepada wakil.(dikira sebagai untung/upah)


Emas Sebagai Rizab

Assalamualaikum wbt.

Apakah maksud rizab??

Konsep mudah rizab adalah,sesuatu yg kita jadikan sebagai simpanan di masa hadapan utk melindungi kita atau membantu kita.

Contoh:
1) Rizab kawasan perhutanan - Tidak boleh dimusnahkan atau dijejaskan serta perlu dipelihara dan dipulihara dari masa ke semasa.

2) Rizab bumiputera - Melindungi hak2 bumiputera yg telah termaktub dlm undang2 sesebuah negara.

3) Rizab tanah - Tanah tersebut telah digazetkan utk sesuatu kegunaan dan tidak boleh digunakan bagi tujuan selain dari yg ternyata dlm surat pejabat tanah demi melindungi kawasan tanah tersebut.

4) Rizab emas - Setiap negara ada rizab emas mereka demi melindungi ekonomi negara tersebut dari serangan ekonomi dan juga bagi menunjukkan nilai kekayaan sesebuah negara.

****************************

Emas yg kita miliki pada masa ini adalah rizab bagi diri kita dan keluarga kita jika berlaku sesuatu perkara yg tidak bagus.

Ketika nilai matawang sedang tinggi, harga emas akan menjadi agak rendah tetapi ini tidak merugikn para penyimpan2 emas kerana emas yg disimpan bertindak sebagai rizab nilai kekayaan keluarga tersebut.

Ia akan digunakan apabila berlaku kejatuhan ekonomi dlm sesebuah keluarga atau sesuatu kemalangan yg tidak dapat dielakkan.


JOM MULAKAN SEKARANG

Harga Emas Powergold sila klik link di bawah:

akademigoldcreation_kizee1982

Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas serendah 1 gram.

Kizeewatty Zainal
Whatsapp 0192484428

#AhliPowerGold #PasirGudang
#EmasSimpananTerbaik #EmasKalisInflasi

AMETHYST GOLD CREATION SDN BHD (951063-K) AHLI BIRO PIAWAI FEDMAS MALAYSIA

Assalamualaikum wbt

Siapakah FEDMAS?
Kebanyakan semua pengeksport, pengeluar utama dan borong di Malaysia adalah ahli-ahli kepada assay FEDMAS di mana mereka boleh mengemukakan sejumlah pengeluaran barang kemas mereka untuk FEDMAS untuk daftar ketulenan.

Ia membantu untuk membina keyakinan di kalangan pembeli utama dan barang kemas dibuat di Malaysia untuk dieksport ke Timur Tengah, Amerika Utara, Eropah dan juga di Asia Tenggara.

Semua barang kemas yang dijual di Malaysia perlu DIUJI untuk ketulenan dan MESTI diterangkan berdasarkan Standard Malaysia (MS 1365: Part1: 1994) yang dibangunkan oleh SIRIM (Standard Industrial & Research Institute of Malaysia) di bawah Perihal Dagangan Peraturan-Peraturan (Artikel diperbuat daripada logam berharga) 1994.

FEDMAS berbangga menjadi salah satu ahli kumpulan (Logam berharga) wakil SIRIM untuk membantu dan memberi nasihat standard ketulenan barang-barang kemas yang diperbuat daripada logam berharga seperti emas dan perak.

Tiga makmal FEDMAS (Penang, KL dan JB) SAHAJA pejabat assay di Malaysia yang diiktiraf di bawah MS ISO / IEC 17025: 2005 yang diiktiraf oleh Standard Malaysia dan Pertubuhan Standardisasi Antarabangsa.

Pengenalan Bisnes PowerGold

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt.

Untuk permulaan, saya kongsikan sedikit info pengenalan tentang biz emas ini.

๐ŸŒŸ PENGENALAN ๐ŸŒŸ

Serba sedikit mengenai syarikat Powergold yang anda akan/sudah sertai sebagai AHLI atau STOKIS MOBILE.

Apa pun status anda samada ahli/stokis anda sememangnya sudah layak menjadi penyimpan/saudagar emas berjaya.

Jom Menuju Puncak mencapai status JutawanEmasIslam !!

-----------------------||-------------------------
๐Ÿ’ŸNama Syarikat : POWERGOLD DOT BIZ (1036711-K)
CEO : En Takiyuddin Wan Hamid

๐Ÿ’ŸNama Pengilang :
AMETHYST GOLD CREATION SDN BHD (AGC) (951063-K)
GST ID : 002102059008
Pemilik : En. Azrul Azmi
-----------------------||-------------------------

Ok apa kaitan Powergold dan kilang AGC?

Kilang AGC telah ditubuhkan dan bertapak di Penang 15 tahun lalu. Kilang AGC sudah jadi supplier barang kemas kepada banyak kedai emas sekitar Penang dan Kedah.

Pada20/6/2013 Powergold telah ditubuhkan sebagai syarikat pemasaran sah kepada AGC.

SYARIKAT POWERGOLD DOT BIZ ADALAH DIJAMIN 100% BUMIPUTERA MELAYU ISLAM.
(Kilang dan Syarikat Pemasarannya adalah BUMIPUTERA)

Kenapa kilang ini di Penang?
Sebab memang dari zaman dulu lagi pedagang dan pelabur emas asalnya memang bertapak awal² lagi di Penang.

Ingatkan watak MAMI JARUM? ORANG MANA TUH? Penang kan?? Hehehe... Jadi Penang memang sinonim dengan perniagaan emas. Janji namanya emas, mana² negeri pun sama.. Jadi tiada isu emas Kelantan ke, emas Johor ke, emas Kuala Lipis ke..bukan negeri jadi ukuran. TETAPI kualiti emas itu sendiri.. 999.9? 916? 850? 750? Itu yang akan kita pertimbangkan.

๐Ÿ’ŸProduk Powergold:

1) Jongkong Emas 999.9 atau nama glamernya GOLD BAR 999.9 ๐Ÿ˜† (bermula dengan 1 gram hingga ke 1kg anda dah boleh membeli.

2) Syiling emas berketulenan 999.9 a) 0.5gram
a) 1/4 Dinar (1.0625gram)
b) 1 Dinar (4.25gram)
d) 2 Dinar (8.5gram)

3) Barang Kemas (BK) emas 916๐Ÿ’

๐Ÿ’ŸKonsep Powergold:

1) SAVING
2) TRADING
3) NETWORKING

Anda boleh pilih nak 1@2@3 atau semuanya, untuk JANA INCOME/BONUS.

Pilihan1-3 semuanya pun ada BONUS TERSENDIRI

๐Ÿ’ŸPakej Powergold:

1)RM350 - AHLI GOLD ( 0.5gram)
2)RM380 - AHLI GOLD (Produk Kesihatan)
2) RM450 - AHLI SOLID GOLD (1/4 Dinar 1.0625gram)
3) RM3,800 - SUPER POWERGOLD (2 Dinar 8.5gram)
(SUPER BANYAK Kelebihannya berstatus ini)๐Ÿ˜ƒ

Simpan dulu emas, rasakan auranya dan anda akan lebih FEEL untuk jadi saudagar emas Islam berjaya.


Dalam SIMPANAN TUNAI tak ada EMAS
Dalam SIMPANAN EMAS FIZIKAL ada TUNAI

JOM MULAKAN SEKARANG

Harga Emas Powergold sila klik link di bawah:

akademigoldcreation_kizee1982

Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas serendah 1 gram.

Kizeewatty Zainal
0192484428
#AhliPowerGold #PasirGudang
#EmasSimpananTerbaik #EmasKalisInflasi

October 6, 2015

Rupa bentuk dinar Powergold

[Rupa bentuk dinar Powergold]



Kepada rakan-rakan yg bertanya. Ini ye rupe bentuk dinar powergold.
Variasi daripada suku ke 2 dinar.
Diperbuat daripada emas 999.9

Kumpul suku dinar banyak2, nanti tukar ke yang besar FREE OF CHARGE ๐Ÿ‘

4 keping Suku dinar =>> 1 dinar


8
keping Suku dinar =>> 2 dinar

Harga Emas Powergold sila klik link di bawah:


Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas
 serendah 1 gram.
 

Kizeewatty Zainal
Whatsapp/ Telegram 0192484428
 
#StokisPowerGold #PasirGudang #KizeeJutawanEmas
#EmasSimpananTerbaik #EmasKalisInflasi

October 3, 2015

Amalan Sunnah sebelum Tidur

Assalamualaikum wbt

Rasulullah berpesan kepada siti Aisyah ra.
“ Ya, Aisyah! Jangan engkau tidur sebelum melakukan empat perkara iaitu :

1. Sebelum khatam al-Quran.
2. Sebelum menjadikan para nabi bersyafaat untukmu di hari kiamat.
3. Sebelum para muslimin meredhai engkau.
4. Sebelum engkau melaksanakan haji dan umrah".

Bertanya Siti Aisyah :
“Ya Rasulullah ! bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara seketika?"

Rasulullah tersenyum dan bersabda :

1. “Jika engkau akan tidur,bacalah surah al –Ikhlas tiga kali
Seakan-akan engkau telah meng-khatamkan Al-Quran
” Bismillaahirrahmaa nirrahiim,
‘Qul huallaahu ahad’ Allaah hussamad’
lam yalid walam yuulad’
walam yakul lahuu kufuwan ahad’ ( 3x ) 

2. "Bacalah shalawat untukku dan untuk para nabi sebelum aku" maka kami semua akan memberimu syafaat di hari kiamat

“Bismillaahirrahmaa nirrrahiim, Allaahumma shallii ‘alaa saiyyidina Muhammad wa’alaa aalii saiyyidina Muhammad" ( 3x ) “

3. “Beristighfarlah” untuk para mukminin maka mereka akan meredhai engkau
“Astaghfirullaah hal 'adziim al lazhii laa ilaaha illaa huwal hayyul qayyuum wa atuubu ilaih" ( 3x )

4. Dan perbanyaklah “bertasbih, bertahmid , bertahlil dan bertakbir” maka seakan-akan engkau telah melaksanakan ibadah haji dan umrah
Bismillaahirrahmaa nirrrahiim
Subhanallaah Walhamdulillaah Walaa ilaaha illallaah hu wallah hu akbar "
( 3x )

Sampaikanlah kepada orang lain, maka ini akan menjadi sedekah jariah.