December 28, 2015

Nisbah Purata Stok Emas Perak Dunia Dengan Manusia

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt 

Tahukah Anda, Nisbah Stok Emas Perak Dunia Dengan Manusia Yang Ada Di Bumi Ini?

Kebanyakan orang tidak sedar ada berapa stok emas dan perak yang ada di dunia ini. Ada lebih dari 6.6 Billion manusia di dunia! (yang direkodkan pada tahun 2010, pada 2015 ada hampir 7.3 Billion manusia di dunia). 😱

Tetapi stok emas dunia hanya ada 1/3 oz untuk seorang manusia dan lebih RARE 1/14 oz perak untuk seorang manusia. Ini bermaksud situasi sekarang seorang perlu berkongsi 14 orang untuk 1oz perak atau 31.103 gram. 

Gambar carian Google

Secara ringkasnya 1 orang hanya boleh memiliki 10g emas dan untuk perak hanya 2.2 gram sahaja !

Beruntunglah bagi sesiapa yang memiliki simpanan emas dan perak melebihi nilai berat seperti gambaran di atas.

Ambil tindakan awal, selamatkan matawang anda dengan memiliki Emas dan Perak.

Alhamdulillah dan TAHNIAH untuk yang sudah memulakan simpanan EMAS.


Kizeewatty Zainal
0192484428


‪#‎StokisEmasPasirGudang‬ ‪#‎PowerGold‬ ‪#‎EmasKalisInflasi‬ ‪#‎tipsmenabungemas‬

December 21, 2015

Faktor Utama yang Mempengaruhi Harga Emas

Assalamualaikum wbt


Faktor Utama yang Mempengaruhi Harga Emas
ialah jumlah permintaan terhadap emas dan jumlah penawaran emas di dalam pasaran.


Sekarang mari kita lihat dari mana datangnya permintaan terhadap emas.

Permintaan pasaran terhadap emas terbahagi kepada 5 bahagian iaitu:

1. Untuk kegunaan industri
2. Untuk kegunaan pelaburan
3. Permintaan daripada bank-bank negara sebagai rizab negara
4. Permintaan untuk kegunaan sebagai barang kemas
5. Lain-lain kegunaan

Penawaran emas di dalam pasaran pula datangnya daripada|

1. Lombong emas di seluruh dunia
2. Penjualan rizab emas oleh bank pusat
3. Emas terpakai yang digunakan semula

πŸ”ΈJadi, perbezaan diantara penawaran dan permintaan emas inilah yang akan menentukan turun-naiknya harga emas di dalam pasaran dunia.

πŸ”ΈDi pasaran inilah aktiviti belian dan jualan emas secara besar-besaran berlaku.

πŸ”ΈDengan kata lain setiap masa akan ada pasaran emas yang akan dibuka dan ditutup. Inilah yang menyebabkan kita dapat lihat pergerakan harga emas setiap minit dan saat di kitco.com

|Bagaimana harga emas harian dibuka?|

πŸ”ΉHarga emas dibuka dan ditetapkan di pasaran London oleh 5 anggota Pasaran Emas London (London Gold Market). Mereka terdiri daripada penjual emas dan bank tertua, paling berpengaruh dan terbesar dunia iaitu: Barclays Capital, Societe General, HSBC Bank, Scotia Mocatta dan Deutsche Bank. Mereka berlima akan menetapkan harga emas sebanyak 2 kali sehari iaitu A.M fix (10.30 pagi waktu London) dan P.M fix (selepas lunch).

πŸ”Ή5 anggota ini akan menilai maklumat permintaan dan penawaran emas pada hari tersebut dan akan menetapkan harga pada hari tersebut. Jika maklumat menunjukkan permintaan melebihi jualan, maka harga emas akan ditetapkan lebih tinggi. Jika permintaan kurang berbanding penawaran, maka harga emas akan diturunkan.

πŸ”ΉHarga emas di pasaran ada kala naik ada kala turun. Kalau ditanya pada sesiapa pun, kebarangkalian mereka jawab membeli emas ketika ada duit dan harga emas turun.

Sebenarnya ada beberapa faktor lain yang harus kita ingat bila masa yang sesuai untuk membeli emas. Antaranya:

πŸ“ŒFaktor Pertama – Jika berlaku sebarang acara terbesar di Cina, India atau negara lain yang sinonim dengan Emas, ianya adalah waktu terbaik untuk anda beli emas sebelum acara tersebut. Harga emas naik ketika Piala Dunia di Afrika Selatan, Olimpik di Beijing dan Sukan Komanwel di India pada June 2010.

πŸ“ŒFaktor Kedua – Anda boleh melihat keadaan ekonomi dunia sebagai rujukan. Jika harga Dollar US berbanding ringgit mengukuh jatuh harga emas akan naik. Kenapa? Harga emas di nilai dengan menggunakan Dollar US. Apabila US Dollar naik, kita memerlukan lebih ringgit untuk membeli emas.

πŸ“ŒFaktor Ketiga – Keempat, berapakah pengeluaran emas semasa , jika pengeluaran emas di lombong semakin rendah, harga emas akan naik. Ini teori permintaan dan penawaran.

πŸ“ŒFaktor Keempat – Apakah Landskap ekonomi sekarang, harga emas akan naik ketika ekonomi dalam keadaan jatuh, seperti kejatuhan ekonomi dunia, kejatuhan matawang dollar dan sebagainya, seeloknya anda beli ketika ekonomi bergerak perlahan.


Kizee
012484428

Stokis Powergold Pasir Gudang

December 19, 2015

Herbal Blend Shaklee Pelbagai Fungsi dan Kebaikan

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt.

Herbal Blend  diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi (horse chestnut, bunga yarrow, daun sage, dan juga rosemary). Ia telah diuji secara klinikal bagi melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah, seperti tumit, lutut dan siku. Ia dingin, bermentol dan tidak berminyak.

Herbal Blend Shaklee Pelbagai Fungsi dan Kebaikan

1. Merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga
Ramai customer saya bagi feedback POSITIF tentang penggunaan herbal blend ni ke atas anak-anak ECZEMA. Sangat-sangat membantu! Yang kena gigitan serangga pon boleh guna. Jangan risau, ianya selamat dan berkesan, inshaa ALLAH :)

2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah
Tumit kering dan pecah sememangnya menjadi masalah kepada rami orang kan? Muda-muda tumit dah merekah. Boleh cuba herbal blend. Mesti korang akan puas hati dan jatuh cinta gila-gila dengan herbal blend ni.

3. Ubat luka / lecur
Boleh guna ganti minyak gamat. Seeloknya ada satu herbal blend dalam rumah, bila ada luka je, cepat baik. Terhiris pisau? Kena cakar kucing? Terkena minyak panas? Semua pun boleh.

4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
Memang dah terbukti, bila ada luka pada puting akibat gigitan anak, pedih yang teramat. Jadi, lepas ni, ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, kena ada herbal blend di sisi. Herbal blend ni sangat natural, jadi jangan risau. Tiada bahan sintetik dan dijamin selamat.

5. Menghilangkan parut
Kalau ada parut akibat chicken pox atau campak, cuba sapukan herbal blend. InsyaAllah akan pudar dan hilang.

6. Ruam pada bayi
Bayi sememangnya senang terkena ruam, terutamanya ruam lampin. Bayi kan masih kecil, kulitnya baru sahaja hendak sesuai dengan alam ini. Jadi, sapukan sahaja Herbal Blend. Ia akan melegakan rasa pedih dan insyaAllah akan merawat ruam. Ibu-ibu kena pastikan ada satu tiub herbal blend ni sentiasa utk kegunaan anak-anak anda. Memang sangat MULTIPURPOSE dan BEST

7. Losyen harian

Boleh juga digunakan sebagai losyen harian. Supaya tangan sentiasa lembut. Herbal blend tidak berminyak. Jadi sememangnya selesa, takkan menganggu kerja seharian anda.

Mula Simpan dengan 0.5 gram Syiling Emas.

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt.

Nak mula menabung EMAS tapi nak mula sikit-sikit dulu.
Jom mula dengan 0.5 gram syiling emas. 

0.5 gram Syiling Emas. 

Hanya dengan RM 100++ kita dah boleh menyimpan dengan konsisten.

Kizee PowerGold Stokis.
0192484428

#powergoldpasirgudang
#emaskalisinflasi

December 18, 2015

PUISI SANGKA-SANGKA

PUISI SANGKA-SANGKA

Manusia hari ini suka sangka-sangka
Ada sangka baik
Ada sangka buruk
Orang beribadah disangka riak
Orang rileks disangka malas
Orang berpakaian baru disangka menunjuk
Orang berpakaian buruk disangka hina
Orang makan banyak disangka pelahap
Orang makan sedikit disangka diet
Orang yang senyum disangka mengejek
Orang yang masam disangka merajuk
Orang berbincang disangka mengumpat
Orang yang diam disangka menyendiri
Orang yang menawan disangka menggoda
Orang yang ceria disangka mengada
Orang yang bertanya disangka menyibuk

Hakikatnya...
Mana tahu yang senyum itu kerana bersedekah
Mana tahu yang masam itu kerana mengenang dosa
Mana tahu yang berbincang itu memberi pendapat
Mana tahu yang diam itu kerana beribadah
Mana tahu yang menawan itu bersih wataknya
Mana tahu yang ceria itu cerdas mindanya
Mana tahu yang bertanya itu perihatin orangnya

Justeru itu….
Sesuatu perkara yang kita lihat
Jangan suka sangka-sangka
Sikap sangka-sangka akan memusnahkan jiwa
Kerap sangka-sangka mengundang celaka
Jangan terlalu bersangka-sangka
Jauhi sikap sangka-sangka

Allah S.W.T berfirman:
"ΩŠΨ£ΩŠΩ‡Ψ§ Ψ§Ω„Ψ°ΩŠΩ† Ψ‘Ψ§Ω…Ω†ΩˆΨ§ Ψ§Ψ¬ΨͺΩ†Ψ¨ΩˆΨ§ ΩƒΨ«ΩŠΨ±Ψ§ Ω…Ω† Ψ§Ω„ΨΈΩ† Ψ₯Ω† Ψ¨ΨΉΨΆ Ψ§Ω„ΨΈΩ† Ψ₯Ψ«Ω….."
"Wahai org2 yg beriman.. Jauhilah kamu semua kebanyakan dari sangkaan kerana sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa.."
(Al-Hujurat:12)

Hasil perkongsian daripada FB

December 17, 2015

Ketenangan dengan Sujud

Assalamualaikum wbt.

Kite selalu konfius, mencari mana perginya bahagia dan ketenangan?

Rupanya bahagia dan ketenangan itu ada..
Dalam sujud.

#amalansunnah #santapaniman




Jaga Sedekah Setiap Hari

Assalamualaikum wbt.

Allah menyukai orang yang suka bersedekah, dan malaikat Allah selalu mendoakan kepada orang yang bersedekah setiap hari.

Assalamualaikum. Pagi Semua. 
Jom Senyum. Senyum kan sedekah. 

www.kizeewattyzainal.blogspot.my

December 7, 2015

Hargai Anak-Anak Kita

Assalamualaikum wbt.

Anak-anak adalah buah hati kita. Jangan suka bandingkan antara mereka. Yang pandai jangan terlalu dipuji, yang lemah janganlah kita keji.

Anak yg baik, anak yg cerdik mungkin ujian. ALLAH nak tengok kita demanding ke tidak, letak syarat ke tidak, kerja kuat ke tidak, sabar ke tidak.

Anak-anak yg biasa-biasa, tak berapa pandai, itu hadiah dari ALLAH.
Di mata manusia mereka biasa saja, tapi siapa tahu kekurangan mereka ASBAB kita masuk syurga.

Tak perlu kecewa hasil kita tak seberapa. Mana tahu kalau asyik cemerlang, kita menjadi riak dan bangga.

Anak-anak yang biasa-biasa ini mungkin menjadikan kita tidak leka dengan kerjaya & rencahnya.

Jangan lukai hati anak2 kita. Terimalah pemberian ALLAH dengan redha. Sayangi mereka sama rata.

Doakan mereka tak kira di mana-mana. Maaf dan ampunkan mereka penuh tulus tanpa berbeza kasih.

Anak-anak kita mentah, jiwa mereka rapuh.
Yang salah kita, lebih menghukum daripada membina.
Lebih menyumpah daripada  membimbing.
Lebih marah daripada nasihat.
Terimalah mereka penuh amanah...

Anak-anak ini dipinjamkan buat kita untuk dijadikan ummat Muhammad yang hebat.
Bukan membesar untuk dinobat. Jangan bezakan anakanak kita, kerana di luar sana ramai lagi yang tak merasa jadi ibu bapa..

Belajarlah malu pada ALLAH, DIA yang sebegitu Agung dan Hebat tak membezakan Rahmat keatas hamba-hambaNya tapi kenapa kita seorang hamba yang lemah sangat suka membeza-membezakan.

Anak-anak kita juga punya Hati dan Perasaan. Mana tahu pada yang kita tak beri penuh perhatian sekarang, tapi dialah yg akan ingat kita sampai tua, akan mendoakan kita hingga ke Syurga.

Jangan berhenti untuk menjadi Ibu Bapa yang Berwibawa, Pengasih, Berilmu dan Cemerlang !

Kata-kata indah untuk renungan kita bersama.

Wallahu a'lam

December 5, 2015

Emas Tidak Pernah MURAH

Assalamualaikum wbt

Cuba tengok keratan akhbar bertarikh 4 Februari 2012. Time tu emas dijangka berharga RM 200/gram.


Cuba tengok sekarang pula. Memang dah lebih daripada RM 200/gram. Agak2 mereka yang terfikir nak beli emas pada tahun 2012 tu tetapi tak beli pun emas akan rasa apa sekarang?

Anda rasa mereka akan suka atau berduka?
Sekarang emas dijangka RM 500/gram dalam beberapa tahun lagi.

Apa tindakan kita yang berada pada tahun 2016 ni? Nak tunggu sahaja ke? 
Di Powergold ada boleh bermula dengan 0.5 gram syiling emas. Masih mampu milik tau.

1⃣gram 1⃣ bulan 1⃣ keluarga

Kizee
019-2484428

December 4, 2015

Cukai LHDN

Assalamualaikum wbt.

Hari ini saya kongsikan link untuk cukai persendirian dan perniagaan.

Semoga bermanfaat.

Cukai Perniagaan Enterprise
http://ca2advisor.blogspot.com/2008/12/cukai-untuk-perniagaan-enterprise.html

Pemilihan entiti perniagaan dan kesan cukai
http://ca2on9-biz.blogspot.com/2010/07/soal-jawab-pemilihan-entiti-perniagaan.html

Lain-lain info mengenai cukai
http://cukaisyarikat.blogspot.com

Kelayakan untuk dikenakan cukai (LHDN)
http://www.hasil.gov.my/goindex.php?kump=5&skum=1&posi=2&unit=5000&sequ=2

Kadar taksiran cukai (LHDN)
http://www.hasil.gov.my/goindex.php?kump=5&skum=1&posi=2&unit=5000&sequ=11

Ada Emas Ada Duit.

Bismillah ☆

*Assalamualaikum  & Selamat pagi* 

|Edisi Sentap Berapi| 

" saya minat sangat la nak simpan Emas , nak join ahli tapii  ..

 ☺πŸ‘‰πŸ»πŸ‘ˆπŸ» 

kena tggu gaji dulu la sbb modal tak de lg" 😬

===========================

Serius bagi tau ...
Ayat ni pernah saya guna masa mula² nak simpan Emas di Powergold . πŸ‘ˆπŸ»

One day , saya pergi seminar Powergold , terngiang kata² sifu  Zamry . 😐

Bila ajak simpan emas ..


join ahli atau ape² la mesti nak kena tunggu gaji . 

Dah mana pegi duit gaji yang dah bertahun kerja selama tu ?? πŸ˜…
Kerja bertahun² nk keluar modal Rm350 pun kena tunggu gaji ? πŸ™Š

dohh penat kerja jela . Dapat gaji abis gitu .. jadi orang gini la PATUT KENA SIMPAN EMAS ! 😚✨
Haaa kan dah kena setepek πŸ˜ŸπŸ‘ŠπŸ»

haaa nampak tak? nampak tak?mana pergi duit gaji korg tu ? 😱

Betul jugak , duit kita simpan dalam bank tapinya sesak skit keluar selalu . 😁

Yela kan , dok dang nAk simpangg .. 🚢🏻
Dapat gaji dok bayar hutang pahtu harga barang pulak saban tahun naik sokmo ! 😠

Abih tu , tak kan kita nak jadi gitu sokmonyee...😳 tak ckup sokmo duit .

Dalam EMAS TU ADA DUIT TAU✔
EMAS harganye akan meningkat naik ⬆ dari tahun ke tahun . ✔

Tak macam duit kertas tu tiap tahun kena hadap inflasi ! 😭

Contoh la kan .. contoh ..☺

πŸ‘‰πŸ» Ada org dtg ke kita nk jual lembu 🐻 masa tu pitihh kita pn tgh kurang AL MAKLUMLA BYKKK SGT BELI EMASS . 😎😍

So ape boleh buat ?? πŸ‘€

Ape lagii GADAI EMASS LA DKT AR RAHNU πŸ˜„ pastu nanti tebus balik emasnya . 

Aisseyyy .. Lembu dapat Emas pun dapat πŸ‚πŸ’°

Nak jual emas tu pun tak pe dah hak milik kita kan πŸ˜πŸ‘

So celah mana ruginya simpan emas fizikal ?? 😊 Boleh buat modal time terdesak , untungg maaa 😎

Saya dah mula πŸ˜‰
saya dah merasa.. 
saya hanya nk cerita jee . πŸ‘Œ

DUIT ANDA PILIHAN ANDA πŸ’

1 gram 1 bulan 1 orang
          | Saving | Trading | 
             | Networking |

Dalam SIMPANAN TUNAI tak ada EMAS
Dalam SIMPANAN EMAS FIZIKAL ada TUNAI


JOM MULAKAN SEKARANG

Harga Emas Powergold sila klik link di bawah:


Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas serendah 1 gram.

Perunding Pembelian Emas Online

Kizeewatty Zainal
0192484428
#AhliPowerGold #PasirGudang

#EmasSimpananTerbaik #EmasKalisInflasi 

🌟 Born To Inspire 🌎
🌟 Leader Create Leader πŸ‘¬πŸ‘­

December 2, 2015

Langkah Permulaan Untuk Buat Simpanan Emas

Assalamualaikum wbt

Selamat malam semua!

Langkah Permulaan Untuk Buat Saving Emas

1. NIAT
------------
Bila dah pasang niat insyaAllah dipermudahkan jalannya


2. Menuntut ilmu
-----------------
Cuba join group khas simpan emas. Contohnya macam group #IlmuJutawanEmas. Banyak sangat info yang boleh kita dapat setiap hari.


3. Tanya pada orang yang betul
-------------------------------
Jangan tersilap langkah konon2 nak melabur sangat..last2 terperangkap dengan pelaburan bukan2.


4. Asing siap2 duit pendapatan
------------------------------
Nak beli emas kena ada duit juga. Jadi nak taknak, paksa diri untuk menyimpan. Simpan emas lebih bagus sebenarnya.


5. Membeli pada orang yang betul
--------------------------------
Carilah penjual yang sah berdaftar dengan mana2 syarikat yang sah. Komfem dulu keahliannya. Sekarang ramai orang menipu.


6. Belilah sedikit sedikit ikut mampu
---------------------------------
Bila kita ada wang sedikit, cepat-cepat tukarkan kepada emas. Powergold menawarkan pembelian emas serendah 0.5gram.


7. Simpan di tempat yang tidak dijangka
---------------------------------------
Tolong jangan bagitahu orang dimana tempat kamu menyimpannya.


Semoga bermanfaat.

MULAKAN SIMPANAN ANDA HARI INI. TUKARKAN SEDIKIT WANG ANDA KEPADA EMAS SEBAGAI SIMPANAN JANGKA PANJANG.

Jom Kumpul Emas!


1Gram 1Bulan 1KeluargaπŸ‘ͺ

Kizeewatty Zainal
0192484428
 Stokis Power Gold Pasir Gudang

Harga Emas Powergold sila klik link di bawah:

10 PERKARA PERLU KITA LAKSANAKAN JIKA INGIN SESEBUAH PERSATUAN/GROUP ITU KEKAL LAMA.

Assalamualaikum wbt

1.  Dipermulaan setiap hari sebaiknya didahului ucapan salam dan doa.

2.  Jawablah salam tersebut walaupun cuma seorang saja yg mampu menjawabnya.

3.  Kirimlah apa saja Artikel agar grup tidak terlalu sunyi.  Artikel yg Lucu utk menghiburkan. Artikel yg berguna sbg ilmu pengetahuan. Semua itu sbg sedekah jariah kita.

4. Semua ahli biar sama2 aktif. Tapi sederhana dlm segala hal.

5.  Sesekali tunjukkan suasana tempat kita dan apa aktiviti kita, utk lebih merapatkan silaturahim.

6.  JANGAN sekali2 mengirim sesuatu artikel, imej atau video dgn NIAT Untuk Menyindir/perli seseorang dlm Grup. Biasanya ahli grup yg disindir itu akan Faham dgn sindiran itu hingga timbul rasa tersinggung, merajuk dan marah.

7.  Jika berlaku suasana yg tegang dlm grup, maka wajib seseorang cuba damaikan dan redakan ketegangan itu.

8.  Jika berlaku sesuatu perkara yg melukakan hati kita, jgn cepat sangat Left Grup atau marah. Cuba bersabar demi mengekalkan silaturahim.

9. Saling maaf memaafkan dan jangan berdendam demi silaturrahim.

10. Bila terima sesuatu artikel/info, sebaik2nya berilah respon jika perlu seperti*komen* atau berikan tanda spt ini πŸ˜πŸ˜„πŸ‘πŸ‘ etc sebagai tanda kita berterima kasih dan menghargai atas usaha org tersebut menyampaikan berita utk kita.


#copas