August 23, 2016

Amir BBQ Lamb Shoulder Frozen - Kambing BBQ

======================
Amir BBQ Lamb Shoulder
======================
Memudahkan anda menyediakan hidangan BBQ Lamb Shoulder yang lazat, panas dan segar dari dapur anda sendiri.


Amir BBQ Lamb Shoulder Frozen - Kambing BBQ
Amir BBQ Lamb Shoulder Frozen - Kambing BBQ

Sesuai untuk anda yang: 

๐Ÿƒ sentiasa sibuk tetapi nak masak sendiri untuk keluarga tersayang
๐Ÿข jamuan, event BBQ, camping, outdoor expedition
๐Ÿ peminat kambing tegar


Amir BBQ Lamb Shoulder Frozen - Kambing BBQ
Amir BBQ Lamb Shoulder Frozen - Kambing BBQ


Amir BBQ Lamb Shoulder Frozen - Kambing BBQ
Amir BBQ Lamb Shoulder Frozen - Kambing BBQ
Pilihan:
400 gram - 3~5 slices RM15
800 gram - 6~10 slices RM30


Pertanyaan / Tempahan:
Amir Azli 019-208 0788


Penghantaran percuma untuk kawasan sekitar Pasir Gudang


Atau hubungi rakan KPS terdekat:

๐ŸญTaman Setia Indah / Taman Daya / Bandar Dato Onn 
- En Abd Rahim +6019-222 5449

๐Ÿญ Desaru / Bandar Penawar / Pengerang 
    - En Othman +6019-730 3548

๐Ÿญ Pulai / Skudai 
- Pn Ninie Kartini +6019-674 6487

๐Ÿญ JB Bandaraya
- Pn Dilla +6011-107 47090

๐Ÿญ Muar 
- En Zainal +6017-722 9213

๐Ÿญ Kulai / Bukit Batu / Senai
- En. Sahharudin +60149874860 / +60177554511

๐Ÿญ Meru / Setia Alam 
- Pn Azaa Aishah +6012-685 8932

Sila buat tempahan jika rakan kami kehabisan stock.

Rakan jualan sangat dialu-alukan.
Jana pendapatan dari freezer anda.


Amir BBQ Lamb Shoulder Frozen - Kambing BBQ

August 17, 2016

Promosi Pos Percuma untuk Pembelian dan Keahlian EMAS Powergold

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt

Memandangkan bulan ni bulan kelahiran kita, MAKANYA...jeng..jeng..jreeeenngggg...

Saya nak bagi postage free bagi sesiapa yang register ahli atau buat pembelian EMAS Powergold untuk bulan Ogos ni.

๐Ÿ“ข
*```PROMOSI SEHINGGA 31 OGOS 2016```*


Pakej Keahlian Power Gold
  Pakej Gold 380 Pakej Solid Gold 450 Pakej Superpower Gold 3800 Pakej Superpower Gold 4500

JANGAN LEPASKAN PELUANG YA!!

Kizeewatty
0192484428


‪#‎StokisPowerGold‬ ‪#‎PasirGudang‬ ‪#‎johor‬ ‪#‎emas‬ ‪#‎gold‬ ‪#‎emaskalisinflasi‬ ‪#‎1gram1bulan1keluarga‬

August 13, 2016

Promosi Merdeka Ostematrix Ogos 2016

Teks: Kizeewatty zainal

Assalamualaikum.
Bismillah.

Merdeka..Merdeka..Merdeka.

Bulan Merdeka ini Shaklee berikan promosi terhebat Ostematrix. 

1 botol Ostematrix mengandungi 120 biji kapsul untuk pengambilan selama 2 bulan dan harga jualan RM61

Namun dengan promosi bulan ini anda layak membeli:
  • 2 botol Ostematrix dengan diskaun 5%
  • 7 botol Ostematrix pada harga 6 botol.
 Anda boleh kongsi-kongsi kumpul order dengan kawan-kawan dan nikmati penjimatan hebat bulan ini

2 botol Ostematrix dengan diskaun 5%

7 botol Ostematrix pada harga 6 botol.

Ostematrix mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kalsium semata-mata tidak mampu dimanfaatkan oleh tubuh tanpa magnesium dan vitamin D yang mencukupi. Ia ibarat batu-bata tanpa simen.  Begitu juga kalsium. Walau sebanyak mana anda mengambil kalsium, ia tak berguna selagi mana tidak diambil dengan magnesium dan vitamin D sebagai pelengkap. 

Bagi yang telah mencuba Ostematrix sahaja tahu keberkesanannya mengatasi keletihan, cramp, kebas-kebas, sembelit dan banyak lagi. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan Ostematrix terbukti dapat membantu penghasilan susu ibu jika kita sertakan dan amalkan konsep asas penyusuan (supply vs demand.

Ostematrix adalah terbaik diambil sebelum tidur kerana penyerapannya adalah optimum sewaktu kita tidur kerana kurangnya kehilangan air pada waktu ini. 
 
Cara dan waktu pengambilan vitamin boleh di baca di sini. Untuk nasihat percuma dan  harga vitamin Shaklee, sila hubungi saya di:
   
Kizee 
0192484428

FB fanpage:Kizee Healthyvita Shop

Untuk senarai penuh produk dan harga Shaklee sila lihat di Produk dan Harga Shaklee

Bahagiakan Orang di Sekeliling Kita

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum

Bila kita bahagiakankan orang lain, kita pun akan rasa bahagia sama.



Alhamdulillah, 3 gram gol bar telah sampai ke tangan empunya badan. Semoga berpuas hati.

Sebagai peniaga online berikan khidmat terbaik kepada pelanggan anda. Insya Allah mereka akan cari kita balik. Kita pun rasa gembira kerana dapat tunaikan permintaan mereka.

Kizee
0192484428



August 12, 2016

Pakej 450 Solid Gold Power Gold

Teks: Kizeewatty Zainal

Bismillah 

Alhamdulillah. Done register for package 450 with 20g gold bar purchased.

Mak-mak muda yang ingin menyimpan buat pembiayaan sekolah dan masa depan anak-anak.


Apa yang kita dapat dengan menjadi ahli Power Gold?
 
Apa yang kita dapat dengan menjadi ahli?

Pakej Solid Gold (SG) RM450
(Ahli merangkap Ejen)



➡Percuma 1gram gold bar 999.9
➡Dapat beli emas dengan Harga Ahli.
➡Dapat Bonus Repurchase (RM1/gram).
➡Dapat Website Powergold & Website Promosi.
๐Ÿ’– 9 Bonus ditawarkan.



Kizeewatty Zainal
0192484428


7 Langkah Permulaan Untuk Buat Simpanan Emas

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt

Happy luncheon uols.. ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ

[ 7 Langkah Permulaan Untuk Buat Saving Emas ] 

1. NIAT
------------
bila dah pasang niat insyaAllah Allah mudahkan jalannya


2. Menuntut ilmu
---------------
Cuba join group khas simpan emas. Contohnya macam group ‪#‎IlmuJutawanEmas‬. Banyak sangat info yang boleh kita dapat setiap hari.


3. Tanya pada orang yang betul
--------------------------------
Jangan tersilap langkah konon2 nak melabur sangat..last2 terperangkap dengan pelaburan bukan-bulan.


4. Asing  duit pendapatan
------------------------------
Nak beli emas kena ada duit juga. Jadi nak taknak, paksa diri untuk menyimpan. Simpan emas lebih bagus sebenarnya.


5. Membeli pada orang yang betul
---------------------------------
Carilah penjual yang sah berdaftar dengan mana2 syarikat yang sah. Komfem dulu keahliannya. Sekarang ramai orang menipu.


6. Belilah sedikit sedikit ikut mampu
----------------------------------
Bila kita ada wang sedikit, cepat2 tukarkan kepada emas. Powergold menawarkan pembelian emas serendah 0.5gram.


7. Simpan di tempat yang tidak dijangka
---------------------------------------
Okey..yang ni..tolong jangan bagitahu orang dimana tempat kamu menyimpannya.


Semoga bermanfaat.

MULAKAN SIMPANAN ANDA HARI INI. TUKARKAN SEDIKIT WANG ANDA KEPADA EMAS SEBAGAI SIMPANAN JANGKA PANJANG.


Jom Kumpul Emas!
1⃣Gram 1⃣Bulan 1⃣Keluarga๐Ÿ‘ช


Kizee PowerGold Stokis.
0192484428

#powergoldpasirgudang #KizeeJutawanEmas
#emaskalisinflasi

August 11, 2016

PAKEJ KEAHLIAN POWERGOLD 2016

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt

Semalam ada kawan yang tanya. 

"Kalau aku jadi ahli, apa lagi yang aku akan dapat selain freegift EMAS?"

Jadi harini saya share EXTRA BONUS bila anda daftar ahli/ stokis ye. 

Man man du..pelan-pelan baca ye.




1. Pakej Gold (G) RM380
(Ahli merangkap Ejen)

๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ
  Percuma 0.5 gram Syiling Emas. Dapat beli emas dengan Harga Ahli. Dapat Website Powergold & Website Promosi. Dapat Bonus Repurchase (RM1/gram) ๐Ÿ’–8 Bonus ditawarkan.


2. Pakej Solid Gold (SG) RM450
(Ahli merangkap Ejen)
๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ
  Percuma 1gram gold bar 999.9 Dapat beli emas dengan Harga Ahli. Dapat Bonus Repurchase (RM1/gram). Dapat Website Powergold & Website Promosi. ๐Ÿ’–9 Bonus ditawarkan.


3. Pakej Super Power Gold (SPG) RM3800
(Ahli merangkap Stokis)
๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ
  Percuma 5 gram 999 Dapat beli emas dengan harga Stokis (kurang RM2 dari harga ahli). Dapat Website Powergold & Website Promosi. Dapat Bonus Repurchase (RM1/gram). Upah key in repurchase (RM2/gram). Upah register ahli baru ๐Ÿ‘‡ ๐ŸŒผReg ahli : RM10 ๐ŸŒผReg stokis : RM100
๐Ÿ’–11 Bonus ditawarkan



4. Pakej Super Power Gold (SPG) RM4500
(Ahli merangkap Stokis)
๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ


➡Percuma 10 gram 999
➡Dapat beli emas dengan harga Stokis (kurang RM2 dari harga ahli).
➡Dapat Website Powergold & Website Promosi.
➡Dapat Bonus Repurchase (RM1/gram).
➡Upah key in repurchase (RM2/gram).
➡Upah register ahli baru ๐Ÿ‘‡
๐ŸŒผReg ahli : RM10
๐ŸŒผReg stokis Bonus ditawarkan.


Kizeewatty Zainal
  0192484428

‪#‎stokispowergold‬ ‪#‎pasirgudang‬ ‪#‎johor‬ ‪#‎jdt‬ ‪#‎emaskalisinflasi‬ ‪#‎gold‬ ‪#‎trading‬ ‪#‎saving‬ ‪#‎networking‬

August 10, 2016

Tetamu Masjid di Negara China

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalammualaikum wbt.

TV Alhijrah
 
[Tetamu Masjid di Negara China]

Bagaimana mengenalpasti masjid dan tokong di China?

Menurut salah seorang imam masjid, ciri-ciri binaan masjid dan tokong hampir sama di China, kerana mengikut ciri-ciri binaan istana dan laman maharaja China.

Tokong mempunyai binaan naga di bumbung dan loceng di dalam kawasan.

Masjid juga mempunyai binaan naga dan loceng. 

Namun naga yang terbina di bumbung masjid tidak mempunyai mata dan tidak sempurna reka bentuknya, dan loceng pula tergantung hanya sebagai perhiasan dan tidak akan berbunyi.
 

Salam Sayang
Kizeewatty Zainal

‪#‎travelog‬ ‪#‎china‬ ‪#‎jalanjalan‬

Pakej Keahlian Powergold Terkini 10/8/2016

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt.

Pakej Keahlian Powergold Terkini


******************************

PAKEJ GOLD 380
Boleh pilih free gift sama ada :
a)0.5 g gold coin
ATAU
b)7 item produk kesihatan


PAKEJ SOLID GOLD 450
Free gift gold bar 1 gram 

PAKEJ STOKIS 3800
Boleh pilih free gift sama ada :
a) Gold bar 5 gram
ATAU
b) 10 Set Produk Kesihatan


PAKEJ STOKIS 4500
Free gift gold bar 10 gram


Harga Emas Powergold sila klik link di bawah:


Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas
 serendah 1 gram.
 

Kizeewatty Zainal
Whatsapp/ Telegram 0192484428
 
#StokisPowerGold #PasirGudang #KizeeJutawanEmas
#EmasSimpananTerbaik #EmasKalisInflasi

Simpanan Konsisten

Teks: Kizewatty Zainal

Assalamualaikum wbt.
 
Tik tok tik tok..masa cepat berlalu.
Mari kita mulakan sekarang sebagai simpanan dan pelaburan.
 
Simpanan Konsisten



Perkara paling penting dalam proses membuat simpanan adalah KONSISTENSI.

Kita perlu pastikan kita sentiasa konsisten dalam membuat simpanan .
Sebab bila kadang kita simpan , kadang tak, kita akan mudah hilang fokus dalam simpanan tersebut. Akhirnya target simpanan yang hendak dicapai tidak mampu dilaksanakan.

Tahniah kepada mereka yang bertekad untuk istiqamah dalam simpanan.. semoga target yang diletakkan dapat dicapai.

Sikit sikit lama jadi gunung.. nak senang kena bersusah dahulu, Great Things Take Time!! So dont give up ye semua ... ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

Kizee PowerGold Stokis.
0192484428

#powergoldpasirgudang
#emaskalisinflasi

RCA - Rahsia Cermin Ajaib.

Teks: Kizeewatty zainal

Assalamualaikum wbt.

RCA - rahsia cermin ajaib.

Ni bukan mitos bukan cubaan. Pagi-pagi sila ngadap cermin dan lontarkan kata kata positif. That words will melantun balik ke diri kita balik. Giving marvellous vibe to our cells and brain.

RCA - rahsia cermin ajaib.


Jangan harapkan pujian orang lain. Kita yang patut mula puji dan naikkan semangat diri sendiri. Insya Allah hari- hari kita akan lebih produktif.


August 9, 2016

Gold Bar sebagai Hadiah Downline

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt.
 
Gold Bar sebagai Hadiah Downline

Alhamdulillah. Hari ni saya dpt request kak Z untuk order 3 gram gold bar.

Kak Z ni ada bisnes online.

Salah satu gold bar ni ingin dia hadiahkan pada downline dia yg telah mencapai target jualan.

Bertuahnya badan cik downline ni. Memang rezeki dia atas usaha gigih capai
target tu.

Saya doakan rezeki Kak Z sentiasa bertambah, dengan asbab bersedekah dan berkongsi rezeki dengan downline2 yang terchenta.

Moga bisnes Kak Z bertambah maju dan prosperous. 

Amiiinnnn...


Kizee
0192484428


‪#‎StokisPowerGold‬ ‪#‎emaskalisinflasi‬ ‪#‎BisnesItuSunnah‬

Jadual Kuliah Pengajian Agama 9/8/2016 (Zon Johor Selatan)

Jadual Kuliah Pengajian Agama 9/8/2016

(Zon Johor Selatan)


SELASA  - 06 Zulqaedah 1437H / 09 Ogos 2016

✅ากสŠสŸiaษฆ สaษขษฆส€iษฎ :

Ustaz Abd.Rahman Muhammad(USRA ABI)
@ Surau Al Husna,Jln Suria,Bdr Seri Alam,Masai.
- Tafsir Al Quran

Ustaz Ruslan Abdullah
@ Masjid Taman Cendana,PG.
- Kitab Hadis Peristiwa Akhir Zaman

Ustaz Abu Basyir Azam Darusa
@ Surau Al Hakim,Tmn Mawar Fasa 5,PG.
- Kitab Bahrul Mazi Jilid 18
#TANGGUH

Ustaz Ubaidillah Al Musawi
@ Surau At Taufiqiah,Tmn.Nusa Damai,PG
- Kitab As Syamail Al Muhammadiyyah

Ustaz Azlan Hj Alias
@ Surau Al Hikmah,Jln.Helang,Tmn.Scientex,PG.
- Kitab Maza Yakni intima fil Islam
(Apa erti saya menganut Islam)Dr Fathi Yakan

Ustaz Kamal Ariff
@ Surau Bukatan, Kg Melayu Majidi,JB.
- Kitab Tajzibul Atrafal Hadis

Ustaz Hamdan Abd Ghani
@ Masjid A Falah,Bdr Sri Alam,Masai

Ustaz Dr. Ismail Mustari
@ Surau At Taqwa,Kangkar Pulai,Skudai.
- Kitab Fiqh Manhaji.

Ustaz Habib Ahmad Al Hadad
@ Masjid Sultan Iskandar,Bdr Dato Onn,JB.

Prof Madya Dr Arief Salleh Rosman
@ Surau Nurussalam,Tmn Pulai Indah,Skudai.
- Fiqh Sirah

Ustaz Dr.Juhazren Junaidi
@ Surau al Falah,Tmn.Pulai Jaya 2,Skudai.
- Kitab Minhajul Abidin.

Ustaz Khirul Muntanazar bin Ismail
@ Surau Al Ghufran,Tmn.Bistari Perdana,PG.
- Tafsir Al Quran

Ustaz Zaifidin Isa
@ Masjid Tmn.Sri Pulai Perdana,Skudai.
- Kitab Minhajul Abidin

Ustaz Mohd Rifqi Myiddin
@ Surau An Nur,Tmn.Desa Skudai.
- Tafsir Al Quran.

Ustaz Solehuddin Nordin
@ Surau Al Ikhlas,Jln Pelanduk,Tmn.Scientex,PG.
- Kitab Risalatul Tauhid

Ustaz Khairul Fahmi
@ Masjid Intan Abu Bakar,Tmn.Sri Pulai,Skudai.
- Kitab Fiqh Manhaji Jilid 2

Ustaz Zulkifli Sulong
@ Surau An Nur,Tmn.Cahaya Masai,PG.
- Tafsir Al Quran

Ustaz Norazam
@ Surau Harmoni,Tmn.Nusa.Damai,PG.
- Tauhid

Ustaz Ismail Mat Ali
@ Masjid Jamek Pasir Gudang,PG.
- Tafsir Al Quran

Ustaz Mohd Arshad Al Banjari
@ Surau Al Kauthar,Tmn Rinting,Masai.
- Tasawuf

Ustaz Ismail Ali
@ Masjid Jamek Tmn Nusa Damai,PG
- Kuliah Haji & Umrah


✅ากสŠสŸiaษฆ สaษขษฆส€iษฎ ( Mersing/Endau) :

๐Ÿ“š} *Kuliah Maghrib* _( Ustaz Mohd Syukri (SMA)_
@ Surau Haji Ali Uda Mersing ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ
  - *Kitab:* Bidayatul Hidayah
<><><><><><><><><><><><><><><><>

๐Ÿ“š} *Kuliah Maghrib* _(Ustaz Mohd Arif (MATAM)_
 @ Masjid Jamek Kampung Pengkalan Batu Mersing ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ
  - *Kitab:* Tafsir Al Quran
<><><><><><><><><><><><><><><><><><>

๐Ÿ“š} *Kuliah Maghrib* _(Ustaz Khairuddin (IPD)_
 @ Surau Kampung Bahagia Mersing ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ
  - *Kitab:* Mustika Hadith
<><><><><><><><><><><><><><><>

๐Ÿ“š} *Kuliah Maghrib* _(Ustaz Fauzi (WDQ)_
 @ Masjid Jamek Kampung Tenglu Laut Mersing ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ
  - *Kitab:* Aqidah & Hadith
<><><><><><><><><><><><><><><><><><>

๐Ÿ“š} *Kuliah Maghrib* _(Ustaz Fauzi Bajuri (PDPKM)_
 @ Masjid Jamek Bandar Mersing ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ
  - *Kitab:* -----
<><><><><><><><><><><><><><><><>


✅ากสŠสŸiaษฆ iีสaาก :

Ustaz Ariff Jasiman
@ Surau Al Hidayah,Tmn Daya,JB.
- Kitab Sabil Al Muhtadin

Ustaz Abu Basyir Azam Darusa
@ Surau Raudatul Jannah,Jln Cermai,Kota Masai.
- Kitab Bidayatul Hidayah
#TANGGUH

Ustaz Fakhrurrazi Abu Bakar
@ Surau Al Multaqa,Jln.EJ 1/14,Tmn.Ehsan Jaya,JB.
- Kuliah Talaqqi Mingguan

Ustaz Muhd.Ismail Mahmud(Imam ll)
@ Masjid Tmn.Sri Pulai Perdana,Skudai.
- Kelas Hafazan Al Quran - Al Baghdadi

Ustaz Mohd.Nazli Abd.Samad
@ Surau Nurussalam,Tmn.Pulai Indah,JB.
- Tajwid & Tafsir Al Munir

Ustaz Rosli Abd Majid
@ Surau Al Ikhlas,Jln Pelanduk,Tmn.Scientex,PG.
- Tajwid & Asas Pembacaan Al Quran.

Ustaz Muhd Hirzi Bisman
@ Masjid Al Jauhar,Tmn Impian Emas,Skudai.
- Kitab As Syamail Al Muhammadiyyah


https://m.facebook.com/majlisilmujohor

August 8, 2016

Perubahan Pakej Keahlian Powergold Bermula 9/8/2016

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt.
 
Bermula esok 9/8/2016 Pakej Keahlian Powergold akan ada sedikit perubahan.

1)Gold RM380 =FREE GIFT 0.5g
2)SG RM450 =FREE GIFT 1g
3)SPG RM3800=FREE GIFT 5g
4)SPG RM4500=FREE GIFT 10g


Siapa yang upgrade or buka akaun stokis hari ni jimat hampir rm 800.
--Sbb masih dpt 8.5g EMAS.


Kalau esok dah dapat 5gram sahaja utk pakej stokis rm3800.
Dulu saya upgrade kepada stokis pakej 3800 dapat emas 8.5gram. Esok dah dapat emas 5g sahaja. 

Nampak tak nilai duit kita tu?
Yang nak join keahlian cepat-cepat ye sebelum 12 malam ni. 

Kizeewatty Zainal
0192484428
Stokis Power Gold Pasir Gudang.

Kuliah Tafsir Ust Nizam 08.08.2016


*ูˆَู…َุง ุฃَุตَุงุจَูƒُู… ู…ِّู† ู…ُّุตِูŠุจَุฉٍ ูَุจِู…َุง ูƒَุณَุจَุชْ ุฃَูŠْุฏِูŠูƒُู…ْ ูˆَูŠَุนْูُูˆ ุนَู† ูƒَุซِูŠุฑٍ*


Dan apa jua yang menimpa kamu dari sesuatu kesusahan (atau bala bencana), maka ia adalah disebabkan apa yang kamu lakukan (dari perbuatan-perbuatan yang salah dan berdosa); dan (dalam pada itu) Allah memaafkan sebahagian besar dari dosa-dosa kamu.
*Surah ash Shura 30*

Kita myakini bhwa Allah bkuasa dlm menentukan segala2nya sbg menandakan keimanan kita kpd qada & qadar Allah. Berlakunya sesuatu itu adlh dgn kehendak Allah. *Ini bmaksud ada kehendak yg lbh tinggi bbanding kehendak & keinginan kita*. Sptmana kehendak Allah yg mgadakan & mematikan sesuatu.

Sesuatu musibah itu amat tdk disukai oleh manusia. Allah pasti akan mguji manusia dgn sedikit kelaparan, ketakutan, kekurangan harta benda serta kematian. *Allah ingin myedarkan manusia bhwa sbnrnya ada kuasa lain yg manusia sering melupakannya ketikamana manusia sdg sihat, kaya & bkuasa*.

Kita perlu menerima musibah tsebut dgn redha & bsabar selain tdk blh myalahkan takdir Allah. Musibah ini adlh suatu peringatan @ ancaman di atas byknya dosa yg manusia lakukan. Selain itu berlakunya juga kerosakan di bumi ini disebabkan tangan2 manusia.

*Allah akan mcukupkan pahala org2 yg redha & bsabar dgn takdirNya*. Apabila ada musibah, barulah kita mula belajar erti sabar. Kemudian ia akan mcapai maqam tertinggi iaitu ia mula redha thdp segala yg ditentukan oleh Allah kpdNya.

Org yg mcapai maqam redha ini dirinya penuh prsn cintanya pd Allah. Maka dirinya suka akan ketentuan Allah kerana ia mdpt perhatian drNya. *Apabila Allah mgasihi seseorg hambaNya, maka Allah akan mberikan ujian kpdnya. Allah ingin mgampunkan dosa2nya & meningkatkan darjatnya di sisi Allah*.

_*Jika kita menerima ujianNya sbg hukuman, maka akan sempitlah hatinya. Tetapi apabila kita menerimanya sbg ujian @ perhatian drpdNya, maka hati kita akan mjadi lapang*_.

Allah itu Maha Adil. Allah byk menangguhkan hukuman ke atas dosa2 yg kita lakukan sbg ruang utk kita kembali btaubat kpdNya. *Tetapi ingat!!* Apabila sampai tempohnya yakni ajal kita, maka Allah tdk akan melepaskannya.

*Istighfar yg kita lafazkan amat sedikit bbanding dgn dosa2 yg kita lakukan*. Namun dgn sifat Allah yg Maha Pengampun, maka kita amat mhrpkan keampunan drNya.

*Kuliah Tafsir Ust Nizam 08.08.2016*

Sharing is Caring.

August 6, 2016

Shaklee - Vitamin Waktu Pagi

Teks: Kizeewatty zainal

Assalamualaikum wbt.
 
My everyday Vitamin.



My everyday Vitamin. Vitamin C dan B Complex Shaklee


Vitamin C vitamin antioksidan, merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit (anti penuaan dan anti kedut).

B kompleks meningkatkan metabolisme badan, menukarkan gula kepada tenaga, menstabilkan hormon, penting untuk kesihatan saraf.mengurangkan stress dan meningkatkan daya fikiran.

Sarapan Collagen Shaklee

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt 

Bismillah.

Assalamualaikum Selamat Pagi, Salam Ceria Sihat Kaya Berjaya dan Bahagia Sahabat- sahabat semua.

Pagi sarap Collagen.


Sarapan Collagen Shaklee

 Sebelum makan sarapan jom minum collagen dulu. Boleh bancuh dengan air masak, suam, jus buah atau apa-apa saje air kegemaran as long as bukan kopi, teh or nescafe. 




Kizeewatty Zainal

Pengedar Shaklee
Whatsapp 0192484428

‪#‎vitamin‬ ‪#‎shaklee‬ ‪#‎shakleeeffect‬
‪#‎vitaminC‬ ‪#‎BComplex‬ ‪#‎Shaklee‬ #collagenshaklee #shaklee #KizeeHealthyVita