April 30, 2016

WhatsApp Boleh Reply Mesej Satu-satu.

Khas untuk WhatsApp group! 

WhatsApp dah boleh reply mesej satu-satu! 

Senang la kita nak refer sape yang tanya dan boleh terus jawab..๐Ÿ˜Š

๐ŸŒธCaranya๐ŸŒธ

1. Buka mana2 WhatsApp group anda
2. 'Highlight' satu mesej
3. Tekan button reply (sebelah button ⭐)
4. Taip mesej dan 'send'..

Selamat Mencuba.๐Ÿ˜

April 29, 2016

Emas Adalah Penyimpan Nilai Yang Baik

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt

Kenapa Emas Adalah Penyimpan Nilai Yang Baik?

1. Emas yang kita beli adalah milik kita dan tidak akan jatuh nilai seperti yang kertas

2. Emas adalah kalis inflasi. Makin lama disimpan makin bernilai. Tapi wang kertas, semakin lama semakin dimamah inflasi

3. Emas mudah dicairkan kepada bentuk wang berbanding aset-aset yang lain. Kita cuma perlu pergi ke Arrahnu dan buat proses pajakan. Kalau aset seperti tanah perlu masa berbulan kalau nak jual kan? Kalau perlu RM 1000 tak kan nak jual tanah 1 ekar kan? ๐Ÿ˜‚

4. Emas ni mudah nak bawa ke mana-mana. Contohnya gold bar 20 gram. Saiz nye kecil je. Letak dalam wallet je dah settle. Tapi kalau wang kertas RM 4000, penuh wallet sampai tak leh nak tutup ๐Ÿ˜‚

5. Emas ni tahan lama dan tak mudah rosak. Kalau rumah terbakar pun, emas di dalam tu masih elok dan berharga. Tapi kalau wang kertas yang terbakar tu, pastinya dah tiada nilainya. 

Serba sedikit tentang kelebihan emas berbanding wang kertas. Jelas ke tak jelas? ๐Ÿ˜‰


JOM MULAKAN SEKARANG!!

Harga Emas Powergold sila klik link di bawah:


Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas serendah 1 gram.

Kizeewatty Zainal
0192484428
#AhliPowerGold #PasirGudang
#EmasSimpananTerbaik #EmasKalisInflasi 

April 22, 2016

Salam Jumaat and Happy Earth Day.

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum.


Salam Jumaat and Happy Earth Day.



Take care of our beauty and fragile planet

April 20, 2016

Allah Akan Tanya Apa Usaha Kita

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt



Tempat zumba lagikan dikenang, inikan pula tempat CEO bagi townhall.
Gigih mendengar dalam sayup-sayup mata nak terpejam dan perut berkeroncong. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Kesimpulan and moral yg kitorang dpt hari ini.


- bekerjalah dengan niat kerana Allah.
- the more we give in our work, the more pahala yg akan kita dapat. Insya Allah.

As quote by our CEO 'Kat akhirat nanti Allah tak tanya kenape projek atau kerja kita tak siap, tapi Dia akan tanya apa usaha kita dalam menyempurnakannya.' 



Kizeewatty

Pengedar Shaklee Pasir Gudang
Stokis Power Gold Pasir Gudang

Emas Mencegah Kita Boros, Memaksa Kita Menyimpan.

Assalamualaikum wbt.

Emas mencegah kita boros.
Emas memaksa kita menyimpan.

Menyimpan emas dapat mengelakkan kita daripada boros. Selain itu, dengan membeli emas juga ia secara tidak langsung memaksa kita menyimpan.

Kenapa saya cakap begitu kerana ramai diantara kita termasuk saya pantang nampak ada duit dalam bank. Tambah-tambah yang mempunyai kad ATM. 
Nampak sahaja duit masih berbaki di bank, habis kita keluarkan sehingga kalau boleh sampai angka 0. Sedar-sedar hujung bulan, duit habis, tapi ke mana kita belanja kita tak perasan. Niat untuk menyimpan akhirnya terbantut.

Tetapi apabila kita membeli emas, kita dah tolak ke tepi dahulu duit yang hendak kita simpan dan tukar kepada emas. Jadi nak tak nak kita dah menyimpan. Secara tidak sedar.

Ajaib bukan?

Harga Emas Powergold sila klik link di bawah:


Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas
 serendah 1 gram.

Kizeewatty
0192484428
Stokis Powergold Pasir Gudang

1gram 1bulan 1keluarga 1kekayaan

April 17, 2016

Celik Emas

Teks: Kizeewatty Zainal
Assalamualaikum.

Saya dengar, saya lupa.
Saya lihat, saya ingat.
Saya buat, saya faham

Itu prinsipnya kalau nak cepat faham.

Bagi siapa yang minat nak simpan emas dan bajet pun dah ada, tetapi masih blur apakah posisi paling sesuai baginya dalam emas, samada;

(1) sebagai simpanan jangka panjang?
(2) untuk dijual bila harga naik?
(3) nak jana pendapatan sebagai agen emas?

Jadi untuk cepat faham, saya cadangkan mulakan dulu dengan bajet kecil. Minimum 1 gram @ 0.5gram. Lepas tu baru fine-tune seiring dengan bertambahnya ilmu, insyaAllah.

Bila dah mula, baru cepat faham bila belajar lagi tentang emas. InsyaAllah.

0192484428

April 16, 2016

Aktiviti Rewang BBQ Impiana Scientex Pasir Gudang

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt

Sempena malam BBQ di Impiana Scientex, kami AJK Biro bersiap sedia menyediakan bahan-bahan sehari sebelum kejadian. Tak sabar nak makan-makan dan bertemu jiran-jiran Impiana.

Dek kesibukan surirumah dan warga bandar, kami jarang berjumpa. Hanya bertegur sapa di dalam Grup whatsapp. Tapi sekali sekala kami luangkan masa begini. Memang riuh dan santai ketika rewang dan bermesyuarat.


Aktiviti Rewang for BBQ. Dah mcm line production kilang. Dari basuh, marinate and packaging ayam kambing.












TQ to all cik puan ‪#‎TamanScientexPasirGudang‬

Komuniti Impiana Scientex Pasir Gudang.

Emas sebagai Perlindungan

PERNAH TERFIKIR TAK ?

Mengapa alat pemadam api diletakkan di dalam bangunan sedangkan bangunan itu tidak terbakar?

Mengapa duit diletakkan di dalam bank tapi tidak diletakkan di rumah sedangkan tiada pencuri?

Mengapa tayar spare kereta dibawa ke mana-mana sedangkan tayar kereta tidak bocor?

Mengapa orang beli takaful sedangkan dia tidak sakit?

Mengapa orang beli EMAS sedangkan dia tidak pakai?

Its all about ~ PROTECTION

Lindungi simpanan anda dari inflasi, tukar duit kepada emas hari ini!

0192484428

Jom Zumba Impiana Scientex Pasir Gudang

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt.

Pagi-pagi celik mata.

Jom zumba!


Zumba dan Aerobik anjuran Biro Impiana Scientex Pasir Gudang

Alhamdulillah. Keluar peluh kita hari ini.

Bersenam amalan yang terbaik utntuk menjaga kesihatan. Islam juga menuntut kita menjaga diri daripada sebarang penyakit. Jadi mari kita bersenam dengan konsisten dan juga menjaga pemakanan kita dan ahli keluarga.


Kizeewatty 

Pengedar Shaklee Pasir Gudang
Stokis Power Gold Pasir Gudang

April 15, 2016

Ada Apa Dengan Nilai Ringgit Sekarang

APA ADA PADA RM100

✔Bawak gi pasar kejap je habis. Rasa duit tu macam air je. Betul???

✔Beli emas dengan duit RM100 dapat 0.5gram. 3 tahun lagi agaknya harga emas tu makin turun ke makin naik ye???๐Ÿ˜ฌ

✔Apa yang selalu kita dengar orang cakap, 

"Ala...ruginya aku tak beli emas dulu-dulu. Tengok la harganya sekarang"

✔Jangan bertangguh. Mulakan sekarang. Tiada alasan untuk kita berubah ke arah yg lebih baik.

✔Simpanan emas tidak menjanjikan kita kaya, tetapi boleh mengelakkan kita jadi miskin.


SIMPANAN EMAS 1GRAM 1BULAN 1KELUARGA


JOM MULAKAN SEKARANG!!

Harga Emas Powergold sila klik link di bawah:


Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas serendah 1 gram.

Kizeewatty Zainal
0192484428
#AhliPowerGold #PasirGudang

#EmasSimpananTerbaik #EmasKalisInflasi 

Siapa nak BR1M?

Assalamualaikum wbt

Sape nak BR1M?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
B - Beli & simpanlah emas sekarang sebab
R - Ringgit semakin jatuh nilainya
1 - 1 gram 1 bulan 1 keluarga jadikan matlamat
M - Masuklah ahli lebih menguntungkan.

April 6, 2016

Pengenalan Bisnes PowerGold

Teks: Kizeewatty Zainal

Untuk permulaan, saya kongsikan sedikit info pengenalan tentang bisnes emas ini.

๐ŸŒŸ PENGENALAN ๐ŸŒŸ

Serba sedikit mengenai syarikat Powergold yang anda akan/sudah sertai sebagai AHLI atau STOKIS MOBILE.

Apa pun status anda samada ahli/stokis anda sememangnya sudah layak menjadi penyimpan/saudagar emas berjaya.

Jom Menuju Puncak mencapai status JutawanEmasIslam !! 

----------------------------------------||-----------------------------------------------
๐Ÿ’ŸNama Syarikat : POWERGOLD DOT BIZ (1036711-K)
CEO : En Takiyuddin Wan Hamid

๐Ÿ’ŸNama Pengilang : 
AMETHYST GOLD CREATION SDN BHD (AGC) (951063-K)
GST ID : 002102059008 
Pemilik : En. Azrul Azmi
----------------------------------------||-----------------------------------------------

Ok apa kaitan Powergold dan kilang AGC? 

Kilang AGC telah ditubuhkan dan bertapak di Penang 15 tahun lalu. Kilang AGC sudah jadi supplier barang kemas kepada banyak kedai emas sekitar Penang dan Kedah.

Pada20/6/2013 Powergold telah ditubuhkan sebagai syarikat pemasaran sah kepada AGC.

SYARIKAT POWERGOLD DOT BIZ ADALAH DIJAMIN 100% BUMIPUTERA MELAYU ISLAM.
(Kilang dan Syarikat Pemasarannya adalah BUMIPUTERA)

Kenapa kilang ini di Penang? 
Sebab memang dari zaman dulu lagi pedagang dan pelabur emas asalnya memang bertapak awal² lagi di Penang.

Ingatkan watak MAMI JARUM? ORANG MANA TUH? Penang kan?? Hehehe... Jadi Penang memang sinonim dengan perniagaan emas. Janji namanya emas, mana² negeri pun sama.. Jadi tiada isu emas Kelantan ke, emas Johor ke, emas Kuala Lipis ke..bukan negeri jadi ukuran. TETAPI kualiti emas itu sendiri.. 999.9? 916? 850? 750? Itu yang akan kita pertimbangkan.

๐Ÿ’ŸProduk Powergold:

1) Jongkong Emas 999.9 atau nama glamernya GOLD BAR 999.9 ๐Ÿ˜† (bermula dengan 1 gram hingga ke 1kg anda dah boleh membeli.

2) Syiling emas berketulenan 999.9 a) 0.5gram  
a) 1/4 Dinar (1.0625gram)
b) 1 Dinar (4.25gram)
d) 2 Dinar (8.5gram)

3) Barang Kemas (BK) emas 916๐Ÿ’

๐Ÿ’ŸKonsep Powergold:

1) SAVING 
2) TRADING 
3) NETWORKING

Anda boleh pilih nak 1@2@3 atau semuanya, untuk JANA INCOME/BONUS.

Pilihan1-3 semuanya pun ada BONUS TERSENDIRI 

๐Ÿ’ŸPakej Powergold:

1)RM350 - AHLI GOLD ( 0.5gram)
2)RM380 - AHLI GOLD (Produk Kesihatan) 
2) RM450 - AHLI SOLID GOLD (1/4 Dinar 1.0625gram)
3) RM3,800 - SUPER POWERGOLD (2 Dinar 8.5gram)
(SUPER BANYAK Kelebihannya berstatus ini)๐Ÿ˜ƒ 

Simpan dulu emas, rasakan auranya dan anda akan lebih FEEL untuk jadi saudagar emas Islam berjaya.

Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas serendah 1 gram

Kizeewatty Zainal
0192484428
#AhliPowerGold #PasirGudang

#EmasSimpananTerbaik #EmasKalisInflasi #BisnesItuSunnah