February 28, 2015

Apa Istimewanya Emas di PowerGold?

Assalamualaikum wbt

Istimewanya emas di PowerGold adalah kita boleh beli sikit-sikit untuk simpanan kita. Dgn harga RM100 kita dh boleh dapat Syiling Emas 0.5gram. Kita beli emas dapat emas kat tangan ye. 

๐Ÿ”ŽBila masa yg sesuai nak beli emas?
๐Ÿ‘‰Bila kita ada duit. Tapi bkn duit belanja harian kita tau. Duit yg kita ketepikan setelah tolak segala bil.

๐Ÿ”ŽSiapa yg patut ada saving emas?
๐Ÿ‘‰ Juz name a few.
๐Ÿ˜ Org yg nak pergi haji boleh saving dinar. 
๐Ÿ˜ Org yg nak kawin nak jadikan dinar sebagai hantaran @ nak simpan goldbar/dinar utk blnja kahwin.
๐Ÿ˜ Peminjam PTPTN๐Ÿ™‹๐Ÿ™‹๐Ÿ™‹. 
๐Ÿ˜ Org yg nak beli rumah ๐Ÿ  @ kereta ๐Ÿš— @ motor secara tunai / cash๐Ÿ˜
 

๐Ÿ”ŽKenapa kena simpan emas?
๐Ÿ‘‰2 SEBAB UTAMA iaitu nilai duit kita semakin susut & emas adalah aset yg nilainya sentiasa meningkat. Kita cuma menyelamatkan duit kita drpd inflasi dlm bentuk emas

๐Ÿ”ŽBagaimana nak bermula?
๐Ÿ‘‰Ini soalan sgt bagus!๐Ÿ˜‚ 

Ok dah jelas tak sahabat-sahabat?

You are free to ask anything about GOLD ๐Ÿ˜Š. Mudahan dgn sedikit perkongsian ini menjentik naluri anda untuk saving emas. Bukan utk saya tp utk diri anda sendiri.

"MAN JADDA WA JADA"

Kita mulakan dgn emas paling ringan yg paling kita mampu beli secara konsisten iaitu 0.5gram @ 1gram @ suku dinar setiap bulan 1 keluarga. Tapi takde paksaan utk maintain belian tau. Dont worry๐Ÿ˜‰


Takpe...kalo nak lebih jelas boleh PM/ WHATSAPP yer๐Ÿ˜Š
Kizeewatty Zainal
0192484428

EMAS : BERMULA DENGAN BETUL

Assalamualaikum & selamat pagi.

EMAS : BERMULA DENGAN BETUL

Selawat dan salam untuk junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w

Bila dah belajar ilmu asas tentang emas, terus mulakan dgn bajet sekecil 1 gram(sekitar RM200).

Tak perlu tunggu betul-betul faham baru nak bermula sebab bila beli emas, kita hanya TUKAR bentuk simpanan sahaja; dari duit kertas kepada duit sebenar iaitu emas. Ia bukan seperti belanja hangus ๐Ÿ˜†

Sebesar rumah bermula dari sekecil bata,
sekilo EMAS bermula dari sekecil gram emas.

EMAS : BERMULA DENGAN BETUL

Kalau nak tahu, 3 produk EMAS tulen 999.9 yang kecil dan cute ni yang paling HOT di Powergold 
Bak kata omputih 'Less Is More '

Kizee
019 248 4428
Stokis PowerGold Pasir gudang

February 24, 2015

Energizing Soy Protein - ESP Bantu Kurang Berat Badan

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt



Kenapa Protein Soya boleh bantu kurangkan berat badan???

  1. Pengambilan Asid amino yang mencukupi merangsang kapasiti pembakaran lemak badan dan meningkatkan kadar metabolisma. 
  2. Membantu mengawal selera dan terlebih makan 
  3. Mengurangkan pengumpulan karbohidrat dalam badan.

February 23, 2015

Fungsi Emas untuk Semua Golongan

Assalamualaikum wbt.

Fungsi Emas untuk Semua Golongan

1. Untuk kanak-kanak
Emas berfungsi sebagai Tabungan Pendidikan mereka. Bila mereka nak sambung belajar di peringkat lebih tinggi. Mereka tak perlu berhutang dgn PTPTN. Hanya jual aset emas yang di simpan. Hidup bebas tanpa hutang.

2. Untuk student di peringkat IPTA/IPTS
Emas berfungsi sebagai tabungan masa depan untuk dijadikan hantaran kahwin, pembelian rumah, pembiayaan semula PTPTN (jika ada buat loan sblm ni) dan modal permulaan perniagaan

3. Untuk Ibu Bapa
Emas berfungsi sebagai insuran kecemasan. Sekiranya berlaku kemalangan seperti rumah terbakar, ibubapa atau anak sakit, kereta rosak dan sewaktu dengannya. Mereka boleh gunakan emas sebagai back up dalam kehidupan. Pajak atau jual emas untuk menampung keperluan disaat kecemasan.

4. Untuk golongan Tua
Emas berfungsi sebagai tabungan untuk menunaikan haji/umrah. Atau pertukaran aset seperti tanah dan juga rumah. 

5. Untuk golongan Bisnes/Usahawan
Emas berfungsi sebagai dana kewangan untuk rolling bisnes anda. Gunakan emas yang di simpan sebagai pusingan modal perniagaan anda.

6. Untuk golongan umum.
Emas boleh dijadikan hadiah untuk mereka yang tersayang.


Dalam SIMPANAN TUNAI tak ada EMAS
Dalam SIMPANAN EMAS FIZIKAL ada TUNAI

JOM MULAKAN SEKARANG!!

Harga Emas Powergold sila klik link di bawah:


Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas serendah 1 gram.

Kizeewatty Zainal
0192484428

#AhliPowerGold #PasirGudang
#EmasSimpananTerbaik #EmasKalisInflasi 

February 20, 2015

Tunaikan Tanggungjawab Kita sebagai Hamba Allah.

Assalamualaikum wbt.

Sahl bin Abdullah Attustary berkata: 

Jika tiba waktu malam maka jangan mengharap tibanya siang hari, sehingga engkau menunaikan hak-hak ALLAH waktu malam itu. Dan menjaga benar-benar hawa nafsumu, demikian pula bila engkau berada pada pagi hari.

Wallahu a'lam


February 17, 2015

Beza Collagen Shaklee dengan Produk Kolagen Lain

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt

Ramai yang beritahu kulit semakin lembut setelah mencuba  Collagen Powder. Tapi bagi yang konsisten mengamalkannya, mereka mendapati banyak lagi kesan positif lain yang dirasai termasuklah kulit yang semakin gebu dan tegang


SCP ini adalah kollagen yang bermolekul sangan ringan kira-kira 1000mg Dalton sahaja berbanding jenama lain. Disebabkan sifatnya yang ringan, amat mudah untuk diserap oleh badan dan dapat membantu peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis


Kelebihan SCP adalah pada ramuannya:

1) kolagen daripada sisik ikan merah

Sumber kolagen premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan

2) Ekstrak biji Camellia Japonica

Terdiri daripada asid oleik, atu omelien dan pelembab kulit yang hebat, dan isoflavon; antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas. 

3) Ekstrak Pfaffia

Pfaffia yang juga dikenali sebagai ginseng brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camellia Japonica, membantu pembentukan kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembab dan licin.


4) Elastin daripada kolagen ikan

Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik

5) Vitamin C dan vitamin B

Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita.
Vitamin B turut serta dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel

6) Ekstrak kekerang

Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata

7) Lactobacillus Acidophillus
Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen

Kizeewatty
SID Pasir Gudang

0192484428

February 16, 2015

Makanan untuk Rambut Utuh dan Berseri.

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt

Saya ingin berkongsi makanan yang sihat bagi menyuburkan rambut.

Senarai Makanan Melebatkan Rambut

  1. Bluberi 
  2. Telur
  3. Ikan Salmon
  4. Kacang walnut
  5. Kacang merah, hijau
  6. Bayam
  7. Tiram
  8. Keledek
 
Makanan untuk Rambut Utuh dan Berseri.

Jadi saya harap rakan-rakan boleh lebihkan kuantiti makanan di atas dalam set makanan seharian untuk menjaga mahkota kurniaan Allah ini.

Salam Sayang

Kizeewatty Zainal
 

February 14, 2015

Buat Baik dibalas Baik

Assaamualaikum wbt.

ู‡َู„ْ ุฌَุฒَุงุกُ ุงู„ْุฅِุญْุณَุงู†ِ ุฅِู„َّุง ุงู„ْุฅِุญْุณَุงู†ُ

"Bukankah tidak ada balasan bagi amal yang baik melainkan balasan yang baik juga?"[Surah ar-Rahman 60]

#Berkata al-Mawardi dlm Amtsal wal Hikam:

"Sesiapa yg berbuat baik dgn orang, dia akan beroleh kebaikan. Sesiapa yg menyakiti orang, hanya akan beroleh penyesalan"

#Kita semua dituntut yg melakukan kebaikan samada kpd diri sendiri, sesama manusia, kpd haiwan, tumbuh-tumbuhan, alam dan semua makhluk. Setiap kebaikan akan di balas dgn kebaikan.

#Dlm ayat yg lain, Allah swt berfirman:

ู…َู†ْ ุฌَุงุกَ ุจِุงู„ْุญَุณَู†َุฉِ ูَู„َู‡ُ ุนَุดْุฑُ ุฃَู…ْุซَุงู„ِู‡َุง ูˆَู…َู†ْ ุฌَุงุกَ ุจِุงู„ุณَّูŠِّุฆَุฉِ ูَู„َุง ูŠُุฌْุฒَู‰ ุฅِู„َّุง ู…ِุซْู„َู‡َุง ูˆَู‡ُู…ْ ู„َุง ูŠُุธْู„َู…ُูˆู†َ

“Barangsiapa membawa amal yang baik, maka baginya (pahala) sepuluh kali ganda amalnya dan barangsiapa yang membawa perbuatan jahat maka dia tidak diberi pembalasan melainkan seimbang dengan kejahatannya, sedang mereka sedikitpun tidak dianiaya (dirugikan)” (Surah al-An’am 160)

#Dlm sebuah hadis drp Jabir bin Abdillah al-Anshari r.a, Nabi saw bersabda:

ู…َู†ْ ุตُู†ِุนَ ุฅِู„َูŠْู‡ِ ู…َุนْุฑْูˆُูٌ ูَู„ْูŠُุฌْุฒِุฆْู‡ُ، ูَุฅِู†ْ ู„َู…ْ ูŠُุฌْุฒِุฆْู‡ُ ูَู„ْูŠُุซْู†ِ ุนَู„َูŠْู‡ِ؛ ูَุฅِู†َّู‡ُ ุฅِุฐَุง ุฃَุซْู†َู‰ ุนَู„َูŠْู‡ِ ูَู‚َุฏْ ุดَูƒَุฑَู‡ُ، ูˆَุฅِู†ْ ูƒَุชَู…َู‡ُ ูَู‚َุฏْ ูƒَูَุฑَู‡ُ...

“Siapa yang memperoleh kebaikan dari orang lain, hendaknya dia membalasnya. Jika tidak menemukan sesuatu untuk membalasnya, hendaklah dia memuji orang tersebut, kerana jika dia memujinya maka dia telah mensyukurinya. Jika dia menyembunyikannya, bererti dia telah mengingkari kebaikannya" (Sahih. Takhrijut Targhib, as-Sahihah: Tirmizi: Kitab Al Birr wash Shilah)

♡Jika kita nak dibalas dgn kebaikan di dunia dan di akhirat maka penuhilah kehidupan kita dgn berbuat kebaikan demi kebaikan. Perbuatan baik akan di balas baik. Perbuatan jahat akan di balas jahat dan kesengsaraan♡

Wallahu a'lam

7 Langkah Untuk Berjaya Dunia Akhirat

Assalamualaikum dan Salam Pembuka Rezeki Buat Rakan - Rakan Jutawan yg Dermawan!

Semoga kita semua sentiasa sihat, ceria, kaya & berjaya dunia akhirat. 

Semoga semua urusan kita dipermudahkan oleh Allah dan diberkatinya, Aamiin.

                                            ╚════❤๐Ÿƒ ๐ŸŒน๐Ÿƒ❤════╝

7 Langkah Yang Kita Perlu Lakukan Untuk Berjaya:

1. Decide what you want – Fikirkan apa kemahuan kita Ini adalah langkah terpenting kerana kita perlu tentukan hala tuju atau matlamat kita sebelum lakukan tindakan selanjutnya. Ianya mestilah very specific dan jangan terlalu general. Contoh, kita mahu pendapatan RM10,000 sebulan selepas 6 bulan dari sekarang.

2. Write it down – Tuliskan di atas kertas Tanpa kita tuliskan apa kemahuan atau matlamat kita di atas kertas secara terperinci, ianya adalah hanya satu impian kosong .

3. Set a dateline – Tentukan tarikh untuk mencapai kemahuan kita Dateline adalah “motivating force” untuk kita merancang kemahuan kita. Sekiranya matlamat kita terlalu besar, pecahkan kepada sub dateline.

4. Make a list – Tuliskan list activiti kita Tuliskan activiti kita yang kita fikirkan perlu untuk mencapai matlamat kita.

5. Organise your list – Susun aturkan list kita Fikirkan apa yang perlu kita lakukan dahulu, kedua, ketiga, dan seterusnya. Disiplinkan diri kita untuk lakukan seperti yang telah kita tuliskan.

6. Take action – Ambil tindakan Berpandukan list kita tadi, lakukan sesuatu dan sibukkan diri kita untuk mencapai matlamat tersebut.

7. Do something everyday – Lakukan sesuatu setiap hari Setiap individu mempunyai 365 hari setahun, 24 jam sehari. Setiap hari jangan biarkan ianya berlalu tanpa aktiviti yang berfaedah.

Sekiranya kita dapat mendisplinkan diri kita untuk lakukan sesuatu yang berfaedah demi mencapai matlamat, kita sendiri akan kagum dengan kejayaan yang kita akan kecapi nanti.

Selamat mencuba…
Semoga Manafaat..

      1 gram 1 bulan 1 orang
          | Saving | Trading | 
             | Networking |


JOM MULAKAN SEKARANG

Harga Emas Powergold sila klik link di bawah:


Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas serendah 1 gram.


Kizeewatty Zainal
0192484428
#AhliPowerGold #PasirGudang
#EmasSimpananTerbaik #EmasKalisInflasi 

February 11, 2015

AJHT Menyokong Kesihatan Sendi Tulang

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt 

Tesimoni AJHT untuk Tulang dan Sendi


AJHT berfungsi menyokong kesihatan sendi berpanjangan.

Fungsi UTAMA AJHT:

  • satu formulasi proprietari yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat.
  • ramuan aktif yang menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi. 
  • ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan.


Untuk maklumat dan pertanyaan lanjut sila hubungi saya di:  

Kizee 
sms:  whatsapp ~ 0192484428

atau   
PM di FB: Kizeewatty Zainal   FB fanpage saya  di Kizee Healthyvita 

February 10, 2015

Wang Fiat

Percayakah anda kos cetakan wang fiat adalah sekitar RM 0.45 sahaja.

Apa itu Wang fiat?

Wang digunakan sebagai medium pertukaran. Wang kertas yang kita gunakan dalam urusan jual beli seharian dikenali sebagai wang fiat.Wang fiat bermakna wang yang hanya mempunyai nilai muka,tetapi tidak ada nilai intrinsik.Nilai intrinsik bermaksud nilai sebenar sesuatu benda. Nilai muka pula bermaksdu nilai yang tertera pada wang kertas itu.

Pada hakikatnya kertas wang itu sendiri tidak mempunyai apa-apa nilai. Mungkin hanya lebih kurang satu sen sahaja. Wang fiat dicipta oleh pihak bank melalui system Fractional reserved banking. Ia dihasilkan tanpa disandarkan pada sebarang aset berharga. Tambatlah nilai menggunakan emas kerana nilainya tidak jatuh.

Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas serendah 1 gram


Kizeewatty Zainal
0192484428
#AhliPowerGold #PasirGudang

#EmasSimpananTerbaik #EmasKalisInflasi 

February 5, 2015

Testimoni Kelas Blog Mula Bisnes

Teks: Kizeewatty zainal

Assalamualaikum wbt

Berikut merupakan ulasan Wan Rohaniah mengenai Kleas Asas Blog di Akademi Bekerja di Rumah.

Ulasan Kelas Blog Pengurus Online Akademi
Guru online : anys idayu hj zakaria
protege : wan rohaniah wan abdullah
sumber :  http://wanrohaniahwanabdullah.blogspot.com/2014/06/ulasan-kelas-blog-pengurus-online.html

Teks: Wan Rohaniah Wan Abdullah

Alhamdulillah, sedar tak sedar entri di blog ini dah pun melebihi 25 entri. Sekejap saja rasanya. Maknanya saya sudah berada di pertengahan tugasan 44 entri yang ditugaskan di dalam kelas sebagai pengurus online akademi.
 
Saya diperkenalkan kepada blog pada tahun 2005 lagi. Suami saya yang perkenalkannya kepada saya. Dan dari satu blog waktu itu, saya telah membuka sehingga 4 blog untuk mencatat dan berkongsi minat saya. Tetapi, lama-kelamaan blog-blog saya itu menjadi semakin sepi dan bersawang, tidak diupdate. Nak kata saya sibuk, orang lain lebih sibuk dari saya rasanya. Semangat untuk menulis entri hilang entah ke mana. 
 
Saya tahu blog adalah satu medium yang boleh dikatakan agak kuat pengaruhnya, jika kena pada gayanya. Tetapi itu hanya boleh dicapai sekiranya ada tunjuk ajar yang diberikan. Saya selalu melawat blog-blog yang terkenal sama ada di dalam negeri mahupun yang luar negara. Saya berimpian untuk mempunyai blog seperti itu. Maka saya membuat carian di internet. Dan carian saya membawa saya kepada blog Puan Masayu Ahmad, pengasas Akademi Bekerja di Rumah. Dari blog beliau, saya dihubungkan kepada facebook beliau. Dari situ, saya berkenalan pula dengan guru saya sekarang iaitu Puan Anys Idayu. Melihat kepada penerangan yang diletakkan pada status fbnya membuatkan saya tertarik untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kelas yang ditawarkan oleh ABDR.
 
Akhirnya saya mendaftar sebagai salah seorang pengurus online akademi. Apa yang saya suka dengan kelas ini adalah soalan analisa yang diberikan pada permulaan kelas. Sebelum kita melakukan apa-apa, kita perlu menjawab beberapa soalan yang dikatakan akan memberi perisian kepada apa yang akan saya lakukan nanti. 
 
Dari soalan analisa tersebut, satu lagi saya suka apabila saya diminta mencipta email dan blog dengan nama yang diberikan oleh cikgu. Tidak terlintas difikiran saya yang nama email dan blog boleh memainkan peranan satu hari nanti. Dan saya juga diberi fokus kepada blog yang akan saya bangunkan, siap dengan label tajuk yang patut saya tumpukan. 
 
Kemudian, senarai tugasan diberikan dan antara tugasan yang perlu dibuat adalah menulis 44 entri di blog. Jika sebelum ini saya tiada semangat untuk update blog, tetapi disebabkan tugasan yang diberi, ditambah pula dengan label tajuk yang diberi berserta fokus blog, saya merasa terpanggil untuk menulis entri baru setiap hari. Dan idea juga datang dengan mudah kerana adanya tajuk label tersebut. Memang mengujakan.
 
Di dalam kelas ini juga lah saya belajar bagaimana membuat fan page di facebook, yang sebelum ni memang saya tidak tahu langsung bagaimana melakukannya. Begitu juga dengan membuat borang tempahan. Serta tab-tab yang ada pada blog. 
 
Tidak cukup dengan semua ilmu ini, sokongan yang tinggi juga diberikan oleh semua rakan-rakan di dalam akademi ini bagi memastikan blog ini tidak sunyi. Jika saya ada persoalan yang tiba-tiba datang, saya peroleh jawapannya secara serta-merta, sama ada dari cikgu online saya mahupun dari rakan-rakan akademi.
 
Akhir sekali, saya juga berpeluang untuk menjana pendapatan sebagai pengurus online akademi di mana produk-produk akademi yang banyak dan pelbagai boleh saya promosikan. Mana nak dapat, ilmu diberi, peluang dapat duit pun diberi sama. 
 
Sebagai seorang suri rumah sepenuh masa yang ingin menukarkan statusnya kepada suri rumah yang bekerja di rumah, kelas-kelas yang ditawarkan oleh akademi ini adalah amat sesuai. Tambahan pula, semua kelas diadakan atas talian dan waktu yang fleksibel memang memudahkan para suri. 
 
Harapan saya agar akademi ini akan menjadi satu akademi yang sangat berpengaruh suatu hari nanti dan para suri rumah atau wanita berkerjaya yang mengimpikan untuk bekerja dari rumah akan dapat memanfaatkan ilmu-ilmu yang ada di dalam akademi ini. Sama-samalah kita doakan. 
 
 
Sharing is Caring.
 
Kizeewatty Zainal
Akademi Bekerja di Rumah.
 

February 3, 2015

Doa Waktu Pagi

Assalamualaikum wbt.

Untuk anak-anak ku
Saudara maraku
Sahabat handaiku
Rakan2 dan taulanku
Muslimin Muslimat
Mukminin Mukminat
Di mana jua kalian berada.

 *ุจِุณْู…ِ  ูฑู„ู„َّู‡ِ ูฑู„ุฑَّุญْู…َู€ู†ِ ูฑู„ุฑَّุญِูŠู…*

ูฑู„ْุญَู…ْุฏُ ู„ِู„َّู‡ِ ุฑَุจِّ ูฑู„ْุนَู€ู„َู…ِูŠู†۞ ูฑู„ุฑَّุญْู…َู€ู†ِ ูฑู„ุฑَّุญِูŠู…۞
ู…َู€ู„ِูƒِ ูŠَูˆْู…ِ ูฑู„ุฏِّูŠู†۞ุฅِูŠَّุงูƒَ ู†َุนْุจُุฏُ ูˆَุฅِูŠَّุงูƒَ ู†َุณْุชَุนِูŠู†ُ۞ ูฑู‡ْุฏِู†َุง ูฑู„ุตِّุฑَุทَ ูฑู„ْู…ُุณْุชَู‚ِูŠู…َ۞ุตِุฑَุทَ ูฑู„َّุฐِูŠู†َ ุฃَู†ْุนَู…ْุชَ ุนَู„َูŠْู‡ِู…ْ ุบَูŠْุฑِ ูฑู„ْู…َุบْุถُูˆุจِ ุนَู„َูŠْู‡ِู…ْ ูˆَู„ุงَ ูฑู„ุถَّุงูۤ„ِّูŠู†َ۞

*ุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑุญู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู…*

ุงู„ุญู…ุฏ ู„ู„ู‡ ุฑุจ ุงู„ุนู„ู…ูŠู†، ูˆุงู„ุตู„ุงุฉ ูˆุงู„ุณู„ุงู… ุนู„ูŠ ู…ุญู…ุฏุงุดุฑู ุงู„ู…ุฑุณู„ูŠู† ูˆ ุนู„ูŠ ุงู„ู‡ ูˆุตุญุจู‡ ุงุฌู…ุนูŠู†

Ya Allah Ya Tuhan kami
Sesungguhnya kami memohon kpdMu agar diberi taufiq dan hidayah untuk mencapai kesucian diri dan bertaqwa secara istiqomah denganMu. 

Jauhilah kami dari kebingungan, muliakanlah kami dengan cahaya ilmu dan fahaman. Hiasilah kami dengan  sifat lambat marah dan pemaaf, perindahkanlah kami dengan  kesihatan tubuh badan. 

Bukakanlah kepada kami makrifatMu dan mudahkanlah bagi kami pintu-pintu kurniaMu, wahai Yang Paling Pengasih di antara yg pengasih.

Ya Allah Ya Tuhan kami
Sesungguhnya kami berlindung dgnMu drpd ilmu yang tak bermanfaat, dari hati yang tak khusyuk, dari nafsu yang tak pernah kenyang dan, dari do'a yang tak diperkenankan.

Kami memohon keampunan , Ya Allah Ya Ghaffar, dari segala dosa dan kesalahan kami, dosa kedua ibubapa kami, anak isteri kami, kaum keluarga kami serta sekalian muslimin muslimat di mana saja mereka berada.

ุฑَุจَّู†َุง ุธَู„َู…ْู†َุง ุฃَู†ْูُุณَู†َุง ูˆَุฅِู†ْ ู„َّู…ْ ุชَุบْูِุฑْู„َู†َุง ูˆَุชَุฑْุญَู…ْู†َุง ู„َู†َูƒُูˆْู†َู†َّ ู…ِู†َ ุงู„ْุฎَุงุณِุฑِูŠْู†َ
ุฑَุจَّู†َุง ุกَุงุชِู†َุง ูِู‰ ุงู„ุฏُّู†ْูŠَุง ุญَุณَู†َุฉً ูˆَูِู‰ ุงْู„ุขุฎِุฑَุฉِ ุญَุณَู†َุฉً ูˆَู‚ِู†َุง ุนَุฐَุงุจَ ุงู„ู†َّุงุฑِ
ูˆَุตَู„َّู‰ ุงู„ู„ู‡ ُุนَู„َู‰ ุณَูŠِّุฏِู†َุง ู…ُุญَู…َّุฏٍ ูˆَุนَู„َู‰ ุกَุงู„ِู‡ِ ูˆَุตَุญْุจِู‡ِ ูˆَุณَู„َّู…َ
ูˆَุงู„ْุญَู…ْุฏُ ِู„ู„ู‡ِ ุฑَุจِّ ุงู„ْุนَุงู„َู…ูŠู†.ِ
๏บ—َ๏ป˜َ๏บ’َّ๏ปžَ ๏บ๏ปŸ๏ป ّ๏ปชُ ๏ปฃِ๏ปฆَّ ๏ปญَ ๏ปฃِ๏ปจْ๏ปœُ๏ปขْ