October 22, 2016

Amir BBQ Lamb Shoulder - Kambing BBQ XL 500g

Teks: Kizeewatty Zainal
Assalamualaikum wbt

http://kizeewattyzainal.blogspot.my/
Amir BBQ Lamb Shoulder - Kambing BBQ XL 500g
Memperkenalkan special packaging Amir BBQ Lamb Shoulder XL 500g:
πŸ– hirisan lamb yang lebih tebal dan besar
πŸ– untuk anda yang mahukan lebih
πŸ– lebih besar lebih puas lebih senyuman 
(untuk masa terhad sahaja)

Hubungi kami di 019-2080788 atau tempah melalui Rakan KPS berdekatan anda 

(Rujuk link berikut untuk Rakan KPS)
https://m.facebook.com/story.php…

October 17, 2016

Bertindak dan FOKUS

Teks: Kizeewatty Zainal
Assalamualaikum wbt

Untuk BERJAYA kena BERTINDAK. 
SALAM ZOHOR.

#stokispowergold #EmasKalisInflasi
#gslalmera #gslp

Tips Bercuti dengan Dinar

Assalamualaikum wbt.

Saya Ada Cash rm1500 utk pergi bercuti. Nak Cari percutian bajet dalam RM1000,Cash Nie Beli Emas Dulu.

• Beli Emas 2 Dinar = RM1500
• Pajak Kat Arrahnu.
• Dapat lebih kurang RM1050.
• Upah simpan rm11/ sebulan!

So bulanan hanya perlu bayar RM186 selama 6 Bulan, Dapat Balik EMAS, dapat pergi bercuti. Kalau Nak Pergi Bercuti Lagi, Boleh Ulang Step Yang Sama.

Konsep yang sama kalau kita buat pinjaman peribadi, tapi kita kena bayar bunga (interest). Bayar interest hampir 4%. 

Sedangkan upah simpan emas tidak lebih dari 2% dan ada boleh dilanjutkan sehingga 18bulan.

Ataupun,
× Simpan RM166 selama 6 bulan
× Dapat RM1000 pergi bercuti.
× Ulang balik simpan lagi RM166 utk pergi bercuti 6 bulan selepas itu.
× Duit habis, dapat bercuti, tapi tak ada EMAS..

Mana yang lebih mudah?

√ Sekadar Perkongsian. 

Kizeewatty Zainal
0192484428

#EmasKalisInflasi #StokisPowergold 


Bekukan Nilai Ringgit dengan Emas

Teks: Kizeewatty Zainal
Assalamualaikum wbt

Dalam SETIAP GRAM EMAS, ada NILAI RINGGIT yang telah DIBEKUKAN.
NILAI RINGGIT tersebut akan KEKAL bersama GRAM EMAS sehingga kita CAIRKAN NILAI RINGGIT tersebut.

October 16, 2016

The Beauty of Nature. A Gift from Allah - Teluk Sengat Johor

Teks: Kizeewatty Zainal
Assalamualaikum wbt

http://kizeewattyzainal.blogspot.my/
 The Beauty of Nature. A Gift from Allah - Teluk Sengat Johor
http://kizeewattyzainal.blogspot.my/

10 kali tanya "Kita nak pi mana bang?"


Mak pengsan atas motor agaknya.
Alih-alih sampai sini.

http://kizeewattyzainal.blogspot.my/
Barai - sesuai masak sambal
http://kizeewattyzainal.blogspot.my/
Barai - sesuai masak sambal
First time makan sotong kangkung di Padang Kota, Penang beberapa tahun lepas. Punyalah sedap sampai teringat-ingat.

Kemudian jumpa versi yang hampir sama di Teluk Sengat. Semalam rasa nak makan.

Kedai yang pernah pergi tu penuh, jadi pergi ke kedai sebelah. Masa order tu, rasa happy kakak tu kata ada menu sotong kangkung. Tapi pelik bila dia tanya taknak order nasi ke? Dan siap tambah komen bagusnya tak makan dengan nasi.

Bila makanan sampai, baru faham kenapa dia bagi komen tambahan tu.



Ini kangkung sotong! =)


Sekian.

Submit Doa dan Zikir.

Teks: Kizeewatty Zainal
Assalamualaikum wbt

Sambil melipat baju yang macam tak surut ni, sambil-sambil jom kita zikir. Langit macam nak hujan. Submit doa sekali ye.

Alhamdulillah
Subhanallah
Allahu akbar
La ilaha illallah

Teman yang Berkata Benar

Teks: Kizeewatty Zainal
Assalamualaikum.

Pagi and happy weekend. 

Teman yang baik adalah orang dapat berkata benar kepada kita dan bukan orang yang selalu membenar-benarkan perkataan kita.

October 15, 2016

Selamat Malam, Mimpi Indah.

Teks: Kizeewatty Zainal
Assalamualaikum wbt

Jagalah ALLAH,
Dia pasti menjaga mu.
Jagalah ALLAH,
Dia sentiasa,
Bersamamu.

Doa dulu sebelum tidur ye 
Selamat Malam. Mimpi Indah.

Mudahkan Pelanggan dalam Bisnes

Teks: Kizeewatty Zainal
Assalamualaikum wbt

Sebagai peniaga kita digalakkan menyimpan dan sediakan duit kecik. Kalau 10 kali pelanggan bayar memanjang kita takde duit kecik..tak ke haru.

Ini salah satu tip tersohor dalam berbisnes. Kalau takde cuba usahakan juga pi tukar ye. Kita mudahkan pelanggan, insya Allah dipermudahkan juga urusan kita.

Betul tak ?

Mode - Mak excited dapat makan somtum petang-petang gini.

http://kizeewattyzainal.blogspot.my/

Testimoni Jual Beli Menggunakan Gold Bar Emas 999.9

Teks: Kizeewatty Zainal
Assalamualaikum wbt

Mereka yang celik emas pasti akan nampak kegunaan dan fungsi emas tersebut.
Tahniah buat ahli powergold yang telah memulakan muamalah menggunakan emas.
Di bawah adalah testimoni ahli powergold yang mendapatkan perkhidmatan di salon rambut tersebut. Tokey kedai yang ahli powergold menerima urusniaga menggunakan gold bar 

http://kizeewattyzainal.blogspot.my/
Testimoni Jual Beli Menggunakan Gold Bar Emas 999.9

October 14, 2016

Jom Buat Baik

Teks: Kizeewatty Zainal
Assalamualaikum wbt

Apabila kamu tidak dapat berbuat kebaikan kepada orang lain dengan kekayaanmu, maka berilah mereka kebaikan dengan wajahmu yang berseri-seri, disertai akhlak yang baik.

Selamat Malam.
Assalamualaikum.

Kenapa harus Jadi Ahli Powergold?

Teks: Kizeewatty Zainal
Assalamualaikum wbt

Kenapa harus Jadi Ahli Powergold?

Kepada yg nak saving tapi taknak jadi ahli. Jom kita tengok perbandingan harga.


Beza Harga Ahli & Jualan ialah Rm20/gram

Jika Beli 1gram setiap bulan sehingga 5 Tahun
1gram x 12 bulan x 5 tahun = 60gram.
60gram x rm20 = Rm1200
kita rugi rm1200

Jika beli 5gram setiap bulan sehingga 5 Tahun
5gram x 12 bulan x 5 tahun = 300gram
300gram x rm 20 = Rm6000
Kita rugi rm6000

Sedangkan join ahli hanya Rm380/ Rm450 ( seumur hidup )

http://kizeewattyzainal.blogspot.my/
Kenapa harus Jadi Ahli Powergold?
Jom Jadi Pengguna Yg Bijak.
Tukar DUIT kepada EMAS.

Santai Petang dengan Anak Bulus

Teks: Kizeewatty Zainal

Santai Petang dengan Anak Bulus

http://kizeewattyzainal.blogspot.my/

http://kizeewattyzainal.blogspot.my/

http://kizeewattyzainal.blogspot.my/

#meow #cat

Harga Poslaju Terkini 14 Oktober 2016

Teks: Kizeewatty Zainal
Assalamualaikum wbt

Hari ni viral pasal Poslaju naik rege.
Harap maklong. 




Kizeewatty

October 13, 2016

Amir BBQ Lamb Shoulder - Kambing Marinate BBQ

Teks: Kizeewatty Zainal

Korang dinner apetu?
Kami baru nk suap nasi.
Bismillah.

http://kizeewattyzainal.blogspot.my/
Amir BBQ Lamb Shoulder - Kambing Marinate BBQ

AMIR BBQ Lamb Shoulder dihasilkan dari potongan bahu bebiri dari New Zealand yang pejal dan kurang lemak.

Diperap dan diadun dengan gabungan beberapa sos dan rempah terpilih - lazat dimakan begitu sahaja atau boleh diolah mengikut citarasa masing-masing.

Alhamdulillah, digemari oleh ramai peminat masakan kambing dan berjaya juga menukar persepsi beberapa rakan yang 'anti' kambing kepada suka kambing 

Untuk tempahan :
400gram RM18
800gram RM33

Amir Azli
0192080788

Health Screening Test MMHE

Teks: Kizeewatty 
Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah.
Health screening test done!!

Mak kena avoid seafood, spicy food and sweets. Alahai sume makanan feveret.

http://kizeewattyzainal.blogspot.my/

http://kizeewattyzainal.blogspot.my/


http://kizeewattyzainal.blogspot.my/

Need to take more pumpkin, seaweed, mushroom (kompomla bukan suka sgt kan). More cucumber, tofu, guava, brocoli and veggies. Yeahhhhh.....

http://kizeewattyzainal.blogspot.my/
Blood pressure tinggi sikit. Maybe sbb pagi tadi kelam kabut siapkan kije mane boleh.
http://kizeewattyzainal.blogspot.my/

Medical check up ni kalau boleh setahun sekali mesti buat ye just nak tahu tahap kesihatan kita. Mana boleh elakkan dan take precaution waktu awal.

Sekian..dh jom lunch spageti seafood 

October 9, 2016

Amir BBQ Lamb Shoulder di Taman Mawar Pasir Gudang

Teks: Kizeewatty Zainal
Assalamualaikum wbt.

Serbaneka AB, No 19 Jalan Mawar 1 Taman Mawar Pasir Gudang

Kedai ini memang terkenal dengan juadah sarapan yang pelbagai jenis sehingga 4 meja penuh.

Kini, Amir BBQ Lamb Shoulder pun ada untuk memudahkan rakan-rakan di Taman Mawar dan sekitarnya.

Produk AMIR BBQ Lamb Shoulder kini boleh didapati di Serbaneka AB, No 19 Jalan Mawar 1 Taman Mawar Pasir Gudang

October 8, 2016

Spaghetti BBQ Lamb Shoulder

Resepi Spaghetti BBQ Lamb Shoulder
http://kizeewattyzainal.blogspot.my/
Juadah lazat, mudah dan sepantas 15 minit

http://kizeewattyzainal.blogspot.my/
Spaghetti BBQ Lamb Shoulder
Bahan-bahan:
1. AMIR BBQ Lamb Shoulder
2. Spaghetti
3. Minyak Zaitun
4. Serbuk lada hitam
Cara-caranya:
1. Panaskan pemanggang ajaib dengan minyak zaitun.
2. Rebus air di dalam periuk berasingan bersama sedikit minyak zaitun dan garam.
3. Potong hirisan daging ke saiz yang lebih kecil dan grill basah dengan api yang sederhana besar.
4. Masukkan spaghetti ke dalam rebusan air mendidih. Toskan apabila spaghetti kembang dan lembut (8~10 minit).
5. Tuangkan sedikit air panas ke dalam grill tadi dan kacau rata. (Jangan lupa korek sos yang sedikit hangus)
6. Masukkan daging berserta kuah ke spaghetti dan gaulkan rata. Taburkan sedikit serbuk lada hitam untuk lebih umph. Sedia untuk dihidangkan panas.
Untuk mendapatkan pack BBQ anda, sila lihat senarai berikut: 

Amir BBQ Lamb Shoulder - Rakan Ejen di Meru Klang

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum kawan-kawan JUTAWAN.
Mulakan hari dengan Bismillah dan Senyum. 
Sarap apa tu?
http://kizeewattyzainal.blogspot.my/
#AmirBBQLambShoulder 

#AmirBBQLambShoulder 
Alhamdulillah sempat sarapan secawan kopi O.

Pagi-pagi bergegas packing dan postage sekotak polisterin #AmirBBQLambShoulder ke Rakan KPS kami di Meru Klang.

Untuk peminat kambing di kawasan Meru, Kapar, Setia Alam dan Puncak Alam boleh segera whatsapp Puan Azaa Aishah kita ye +60126858932 

Stok akan sampai ke Meru lewat petang ini.

October 7, 2016

Niat dan minta yang BAIK-BAIK.

Teks: Kizeewatty Zainal

Apa saja yang keluar dari mulut kita adalah DOA.
Niat dan minta yang BAIK-BAIK.

Tidurlah.
Saya doakan suatu hari nanti kita pasti jadi JUTAWAN DERMAWAN.

Selamat Malam.
Assalamualaikum.

Amir BBQ Lamb Shoulder - Rakan Ejen Kulai

Teks: Kizeewatty Zainal

Alhamdulillah hujan baru teduh.
Masih di gate office.



Deliver #AmirBBQLambShoulder pada Rakan KPS Kulai kami En. Sahha Udin
Kawan-kawan dah balik kerja ke belum?

Waktu Mula Simpan Emas

Teks: Kizeewatty Zainal
Assalamualaikum.

Masa bujang dan muda saat paling tepat untuk mula menyimpan kerana masih kurang komitmen.
Bagi yang berkahwin simpan emas untuk pendidikan anak-anak dan lain-lain.

Aset yang boleh dikumpul sedikit demi sedikit mulai dengan 1gram@0.5gram

Emas boleh juga digunakan pada waktu diperlukan. Mulakan simpanan emas sementara tengah selesa, tengah tenang, sementara harga masih mampu milik.

Andai waktu keperluan datang, dah ada back-up simpanan yang boleh digunakan.

Takde orang yang nak tolong back-up kan.
Jadi kena fikir sendiri, ingatkan diri sendiri, usaha sendiri.

Harga Emas Powergold sila klik link di bawah:


Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas
 serendah 1 gram.

Kizeewatty
019 248 4428
Stokis Powergold Pasir Gudang