February 27, 2016

Pesta Layang-layang Pasir Gudang Feb 2016

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt.

Saban tahun MPPG akan mengadakan pertandingan pesta layang-layang di padang Pasir Gudang Johor. Acara ini disertai tiap pelosok negara dari seluruh dunia.







Selalunya pesta ini akan berlangsung pada bulan Feb memandangkan cuaca pada bulan ini agak berangin. Pertandingan akan berlangsung selama 5 hari dari Rabu hingga Ahad.
 




 Layang-layang terdiri daripada pelbagai bentuk daripada binatang hingga ke Wau Bulan. hinggakan perbadanan kerajaan juga menghantar wakil-wakil mereka. Segala jenis kategori dipertandingkan, layang-layang paling lama terbang, paling tercantik dan sebagainya.




Bagi ibu-bapa inilah masa membawa anak mereka ke sini. Anda boleh beli atau buat sendiri layang-layang dan bermain bersama. Ada juga disediakan tempat memanah untuk adik-adik junior. tempat makan jangan risau, terlalu banyak gerai-gerai kecil disediakan beserta meja untuk anada menjamu selera bersama keluarga.

 Selain itu pelbagai persembahan dipersembahkan seperti konsert, tarian dan nyanyian Zapin, orkestra dan band-band pancaragan dari sekolah-sekolah berhampiran.

Terdapat beratus khemah dan booth jualan. Sempat jugala saya membeli belah, 2 helai blouse dan 3 helain skirt hanya RM100.

Bagi sesiapa yang rasa sesak, di sini terdapat beratus-ratus parking sekitar padang disediakan. Rela dan polis bantuan sedia membantu.

Have fun today with Amir Azli and my fren Ryanie Fab




Pada waktu petang para peserta mula menurunkan layang-layang masing-masing. Dan para pengunjung pula boleh sambung bermain sampai malam.

Insya Allah tahun depan kita jumpa lagi ya =)


Kizeewatty Zainal

Pengedar Pasir Gudang

Stokis Power Gold Pasir Gudang

#BusinessIsSunnah #EmasKalisInflasi #Shaklee

..

February 26, 2016

Taknaklah Beli emas sebab MAHAL!!

Assalamualaikum wbt.

Dulu saya anggap emas ni mahal tau.
Tapi bila kenal Powergold ternyata anggapan itu salah.



         Emas ni mampu milik pelbagai golongan


 
Jawapanya Di POWERGOLD boleh beli emas kecil-kecil 0.5gram @ 1gram ..

Jadi tak perlu tunggu kumpul duit beribu untuk memiliki emas. Ada Rm100 pun boleh beli Emas.

Apa tunggu lagi masej saya ye ☏ 019-2484428 - Kizee nanti saya kongsi rahsia mudah nak beli.

JOM mulakan simpanan emas sekarang!

Bukan untuk org lain tetapi untuk diri dan keluarga sendiri juga.

February 20, 2016

Muar Speacialties - Kelebihan Makanan Muar Soup House

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamulaikum wbt

Salah satu tempat makanan kegemaran waktu petang di Muar - Muar Soup House. Terletak di No 47 Jalan Sisi Muar.

Aneka menunya terdiri daripada nasi lemak, nasi ayam, sup tulang, rojak, nasi beriyani, roti canai, makanan Western, capati, murtabak, nan dan goreng-gorengan.

Tak lupa juga di sekelilingnya ade gerai-gerai kecil menjual kuih dan cemilan.

Untuk maklumat lebih lanjut boleh ke website Muar Soup House. No telefon  06-954 1786. 


Muar Soup House

Popiah Goreng dan Sira. Memang lain dari yang lain rasanya.

Jemput makan semua.


Kizeewatty Zainal

Pengedar Shaklee Pasir Gudang


February 19, 2016

7 Tips Menabung Emas Secara Tetap

Teks: Kizeewatty Zainal

1. Simpan setiap bulan 10% (sekurangnya) daripada pendapatan bulanan kepada EMAS.

2. ASINGKAN cepat-cepat bahagian simpanan untuk emas apabila menerima pendapatan. ๐Ÿ˜Š

3. MULAKAN menyimpan walaupun dengan gram yang kecil contohnya 1gram/suku dinar emas.

4. TETAPKAN MATLAMAT. Contohnya sekurang-kurangnya dalam 3 bulan ada 10gram emas.

5. Sediakan TABUNG EMAS sebagai tempat khas menyimpan emas dan BUKU EMAS untuk mencatat hasil simpanan.

6. TAMBAH PENGETAHUAN mengenai tips,kaedah dan pengurusan kewangan.

7. ELAKKAN PEMBAZIRAN. Potong mana-mana yg tidak  berkenaan dengan bajet kita.


Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas serendah 1 gram

Kizeewatty Zainal
0192484428
#AhliPowerGold

Skim Pelaburan Powergold

Teks: Kizeewatty Zainal


Assalamualaikum wbt
Bismillahirrahmanirrahim.


1. Simpan emas banyak nanti kena bayar zakat la kan?

๐Ÿ‘‰ Ya betul, itulah salah satu matlamat utama powergold. Kami galakkan orang simpan emas utk masa dpn dan ingin ramai lagi layak menjadi pembayar zakat.

๐Ÿ‘‰ Zakat ni kan menyubur harta kita, kenapa kita nak takut?

Sepatutnya kita bangga layak jadi pembayar zakat bila cukup haul dan nisab. bukan bangga bila dapat bantuan zakat.

๐Ÿ‘‰ Zakat salah satu jihad ekonomi Islam. Makin ramai pembayar zakat makin ramai dapat bantu mereka yg memerlukan.

๐Ÿ‘‰ Jangan risau, zakat tidak membebankn umat, hanya 2.5% shj. Itu pun bila 85g ke atas. (Barang kemas lain pulak kiraannya)


2. Macam mana ya skim pelaburan Powergold?

๐Ÿ‘‰ Untuk pengetahuan semua, POWERGOLD.BIZ bkn syrikat pelaburan. Kami hanya jual beli emas biasa tapi kelebihan yg kami ada ialah:

+ Harga lebih rendah dari pasaran sebagai galakan utk masyarakat simpan emas mampu milik.

+ Setiap belian ada bonus belian bagi yg jadi ahli dan stokis.

๐Ÿ‘‰ Kami ada 3 konsep:
Saving | Trading | Networking 

Tiada paksaan utk kumpul point dan sebagainya.

๐Ÿ‘‰ Sesuai bagi yg ingin mencari income santai."Anda buat anda dapat"

๐Ÿ‘‰ Kami tiada janji bulan dan bintang. Segalanya terletak pada kita sendiri, real bisness

๐Ÿ‘‰ Beli emas dapat emas, pegang sendiri. Boleh pajak, boleh lebur, boleh trade in boleh jual dan sebagainya.


Banyak lagi kelebihan yang kami ada. Bisnes risiko rendah kerana kami bukan pelaburan yg ambik duit orang tapi tak ada barang. No! No! No!


Semoga perkongsian ini bermanfaat pada semua.

JOM MULAKAN SEKARANG

Harga Emas Powergold sila klik link di bawah:


Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas serendah 1 gram.

Kizeewatty Zainal
0192484428
#AhliPowerGold #PasirGudang
#EmasSimpananTerbaik #EmasKalisInflasi 

February 18, 2016

Tanda-tanda Sakit di Badan

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum

Sebagai langkah berjaga-jaga, mari kita kenalpasti jenis tanda-tanda sakit di badan kita.

*SAKIT BAHU*. 
●Menandakan saluran darah telah menjadi keras dan fungsi metabolisme tidak seimbang.

*KEBAS TANGAN* :
● Pengaliran darah di bahagian atas badan tidak lancar

*KEBAS TANGAN KIRI DAN LENGAN*
●Tanda-tanda lemah atau sakit jantung. Jika rasa kebas menjadi sakit di bahagian lengan dan kekal di sana, ini menandakan serangan sakit jantung mungkin berlaku.

*KEBAS KAKI*:
●Pengaliran darah di bahagian bawah badan tidak lancar.

*SAKIT TAPAK KAKI* :
●Menandakan buah pinggang lemah. Biasanya disebabkan oleh kekurangan senaman dan duduk terlalu lama.

*SAKIT TUMIT KAKI*:
●Menunjukkan kelemahan fungsi alat kelamin.

*RASA PANAS DI TAPAK KAKI* :
● Penyeimbangan fungsi buah pinggang akibat lemah tenaga batin.

*GATAL DI CELAH-CELAH JARI KAKI*:
●Menunjukkan tanda awal penyakit kaki busuk (Hong Kong Foot).

*TANDA-TANDA DALAMAN  KEPALA*.
_Secara amnya_, segala tindak balas yang berlaku di bahagian kepala mempunyai kaitan dengan sistem pengaliran darah, jantung dan saraf otak.

*PENING/SAKIT DI BAHAGIAN DEPAN KEPALA*
●Menandakan sakit tekanan jiwa (neurosis) akibat bebanan mental dan banyak berfikir.

*PENING/SAKIT DI BAHAGIAN BELAKANG KEPALA*
● _Bahagian atas_ . Menunjukkan penyakit tekanan darah tinggi.
● _Bahagian bawah (tengkuk)_.
Menunjukkan penyakit tekanan darah tinggi atau tekanan darah.

*SAKIT KEPALA DAN RASA GAS KELUAR DARI TELINGA* :
●Menandakan penyakit migrain.

*BISUL TERJADI DI KEPALA*
● Tanda pembuangan toksin sedang berlaku. Kadang-kadang dikaitkan dengan penyakit migrain.

*RASA PENING YANG MEMUSING*
●Tanda kurang darah atau pengaliran darah tidak lancar.

*MULUT/KERONGKONG/LIDAH LOYA/MUNTAH* . _Tanda penyakit lelah_. Pembuangan bahan toksik dari bahagian perut.

*MUNTAH DARAH*

● _Darah merah_ : Pembuangan tisu yang sudah rosak di bahagian kerongkong dan

● _Darah hitam_: Pembuangan tisu yang sudah rosak di bahagian perut; misalnya penyakit ulser.

*LIDAH RASA TEGANG DAN PENDEK* :
●Tanda sakit jantung.

_KELUAR AIR LIUR YANG PEKAT_ . ..Proses pembuangan toksin dari kerongkong akibat jangkitan kuman

~KENCING~
*KERAP KENCING*
●Menunjukkan buah pinggang mengandungi kotoran

*AIR KENCING BERKAPUR* ●Menunjukkan penyakit batu karang dalam buah pinggang.

*AIR KENCING BERMINYAK* :
● Menunjukkan buah pinggang mengandungi kotoran berlemak.

*AIR KENCING PEKAT BERWARNA COKLAT* :
● Menandakan proses pembuangan toksin sedang berlaku.

*AIR KENCING BERDARAH* :
● Penyakit batu karang atau buah pinggang luka.

~BUANG AIR BESAR~
.. *CIRIT-BIRIT/KERAP BUANG AIR BESAR*:
●Membersihkan kotoran/keracunan dari usus besar. Cirit-birit dengan serta merta selepas memakan RG, menandakan penyakit barah di bahagian usus besar.

*SEMBELIT*:
Membersihkan toksin dari usus kecil.

*NAJIS BERDARAH*
● Darah merah : Masalah penyakit buasir atau barah di bahagian usus.
● Darah hitam: Masalah penyakit ulser perut.

*NAJIS BERWARNA HITAM*:
● Menunjukkan proses pembuangan toksin di bahagian usus sedang berlaku.

*BADAN* :Secara amnya, segala kesakitan badan adalah disebabkan saluran darah.

*BADAN TERASA BERAT/ MALAS/ LENGUH* . Badan mengandungi asid yang berlebihan. Proses penyeimbangan

*BADAN TERASA PANAS* .
●Badan mengandungi asid yang berlebihan. Ini menandakan badan memerlukan banyak air untuk menjalankan proses pembuangan toksin.

*BADAN TERASA RINGAN* :
● Menandakan badan segar dan proses awet muda sedang berlaku.

*RASA TAKUT MENGEJUT*:  
Lemah fungsi buah pinggang. Tenaga batin lemah.

*CEPAT NAIK DARAH/MARAH* :
Fungsi hati lemah. Tekanan darah tinggi.

*RASA BIMBANG DAN TAKUT* :
Sistem paru-paru yang lemah.

*RASA SERONOK ATAU BIMBANG TANPA SEBAB*:
Sistem jantung yang lemah.
Sistem saraf otak yang lemah.
Masalah pengaliran darah.


~Sakit menyucuk~:
● Proses menyeimbangkan urat saraf.

~Sakit sengal~:
● Menandakan luka di dalam badan.

~Sakit menyentap~:
● Proses menyeimbangkan urat saraf yang berkaitan dengan organ-organ badan.

~Sakit menegang~ :
● Proses melancarkan pengaliran darah.



February 14, 2016

Keahlian Powergold

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt



Untuk menjadi ahli powergold, ada 4 pakej yang boleh anda pilih.

1-Pakej GOLD 350
2-Pkaje GOLD 380
3-Pakej SOLID GOLD 450
4-Pakej SUPER POWERGOLD (STOKIS) 3800

Setiap pakej ni ada FREE GIFT yang ahli akan dapat apabila mendaftar ahli.

Free gift bukan lah termasuk dlm harga pakej yer. Tetapi adalah HADIAH drpd pihak syarikat untuk anda yang ingin bermula menjadikan EMAS sebagai salah satu bentuk simpanan masa depan.

Free gift tersebut nanti boleh lah ahli gunakan untuk buat ujian ketulenan emas sekiranya perlu.


Ia adalah tanda bahawa syarikat Powergold adalah syarikat yang menjalankan perniagaan jual beli emas. Anda bayar duit untuk emas dan anda dapat emas.


Berikut adalah FREE GIFT bagi setiap pakej keahlian:

Pakej Gold 350 : FREE GIFT syiling emas 999.9 seberat 0.5 gram

Pakej Gold 380 : 7 Produk Kesihatan Powergold iaitu
1. BEAUTY & HEALTH JUICE
2. POWER GOLD CAFE
3. POWER GOLD ORI CAFE
4. POWER GOLD CHOCOLATE
5. SHIFFA OIL
6. POWERGOLD IQUE MEMOREEgram Pilih salah 1 drpd produk berikut :-
extra ORI CAFE
extra SHIFFA OIL
extra I QUE MEMOREE

Pakej Solid Gold 450 : FREE GIFT emas 999.9 1/4 Dinar seberat 1.0625 gram

Pakej Stokis RM 3800: FREE GIFT emas 999.9 2 Dinar seberat 8.5 gram



Harga Emas Powergold sila klik link di bawah:



Kizeewatty Zainal
Whatsapp 0192484428

Stokis Power Gold Pasir Gudang

February 9, 2016

Sunnah Sebelum Tidur.

Teks: kizeewatty Zainal
Assalamualaikum wbt

Sunnah sebelum tidur.

❤ Kibaskan Tempat tidur
❤ Permulaan tidur mengiring sebelah kanan.
❤ Kepala menghadap kiblat.
❤ Baca doa tidur 

Selamat malam sahabat.

Kizeewatty Zainal
#sunnah #tidur


February 7, 2016

Jalan-jalan Ikea Baru Cheras

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt

Pertama kali sampai di Ikea baru Cheras. Kawasan baru jadi kiri kanan bangunan masih kosong. Tiada tempat makan selain daripada yang adad di dalam Ikea.

Tempat masuk parking ada 2-3 jalan masuk, amat selesa dan tidak sesak. Cuma bangunan Ikea baru ini terlalu besar, rasa letih sangat dan rasanya inilah kali pertama dan terakhir saya ke sini. Saya lebih sukakan Ikea damansara yang kecil dan senang nak cari semua barang di situ.

Apa pun terpulang pada individu masing-masing. Barang-barang Ikea tetap awesome. =)


Dating dgn cik Azaa Afiqah Mohd Al-Kharid


Kawasan tempat mainan kanak-kanak

Dapur pink ala-ala Hello Kitty




Selesai shopping kami ke nasi Lemak Malinja berdekatan Taman Melati Kuala Lumpur untuk makan malam. Selain nasi lemak kawasan ini penuh dengan gerai-gerai Char Kuew Teow dan masakan yang lain. Dari sejak saya belajar di UIA lagi, tempat ini menjadi tempat kegemaran saya mengisi perut.


Kizee
0192484428

Stokis Power Gold Pasir Gudang.

February 4, 2016

Bisnes itu Sunnah

Assalamualaikum wbt.
Selamat pagi Rakan² hati ♡

Bismillah

Business is a PROCESS . Slowly, but surely

•Customer pm, tanya2 tentang product then customer senyap - it's a PROCESS

•Customer pm, tanya2 lepastu bila dah minta no akaun, tiba2 senyap - its's a PROCESS

•4 orang pm, semua tak dapat closed - it's PROCESS

•Customer pm, cakap nak buat payment .. tiba2 senyap - it's a PROCESS

•Customer pm, berminat, tp bgtau 'kejap ehh. Nak tanya suami dulu' - it's a PROCESS

•Customer pm, tanya sikit2 je .. terus minta no akaun bank, terus buat payment - it's PROCESS

•Customer pm, tanya mcm mana nak buat bisnes. Lepas tu senyap . Sebulan kemudian whatsapp balik . Nak jadi agent. Terus buat payment - it's a PROCESS .

✔Business is about PROCESS . PROCESS YOU KEEP LEARNING, PROCESS YOU DONT GIVE UP, PROCESS YOU LEARN FROM FAILURE.

Lebih kurang mcm .. baru lahir.. dari baring.. boleh merangkak lepas tu boleh berjalan .. dann terus berlari .. ๐Ÿƒ๐Ÿƒ๐Ÿƒ๐Ÿƒ

Tanya lah mana2 orang yg dah berjaya dalam business. Semuaaa benda ni . Sume dorg dah lalui duluu . Tapi ape jadii kalu baru seminggu tak dapat customer dahh give up ??

Allah dah janji awk akan dapat customer masa minggu ke-empat . Baru minggu kedua awak dah give up . Elok2 awak dapat customer minggu ke-empat.. langsung tak dapat customer sbb awk dh give up awal sangat. Sabar lah sikit .. rezeki tak pernah tersalah alamat .okay??! ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰

Slowly, but surely ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช



Harga Emas Powergold sila klik link di bawah:






Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas
 serendah 1 gram.



Kizeewatty Zainal

Whatsapp/ Telegram 0192484428
 

#StokisPowerGold #PasirGudang

#EmasSimpananTerbaik #EmasKalisInflasi


February 3, 2016

Cara Buat Tabungan dengan Emas

Teks: Kizeewatty Zainal


Anak usia = 1 tahun

Anda plan tabung pendidikan anak anda RM300/bulan. 
Selama 20 tahun = 240 bulan

Jadi selama 240 bulan anda telah menabung sebanyak RM72,000.00

Jika anda menabung emas, 2g sebulan bersamaan RM360 dan apabila cukup 20 tahun anda telah menabung sebanyak 480g utk pendidikan sahaja. 

Dengan andaian harga emas pada masa itu adalah RM500/g = RM240,000.00

Tidak mustahil dengan emas, kerana emas ada auranya yang tersendiri. Apabila cukup haul dan nisab, wajib ke atasnya zakat emas.

Emas atau harta yang dizakatkan, ada padanya keberkatan.

Insya Allah. 
Ada emas di tangan, pasti ada duit.

Menabunglah utk anak-anak anda.

Kizeewatty Zainal
0192484428
#AhliPowerGold