July 29, 2015

Testimoni Kulit Tegang

Teks: Kizeewatty zainal

Assalamualaikum wbt.

hari ini mari saya kongsikan testimoni segar dari ladang. Bagi pengguna konsisten Collagen Powder Shaklee, dengan pantang larang yang betul dan pemakanan yang sihat. Insya Allah kulit akan kembali berseri dan tegang. 

Nampak lebih muda dari usia.
 
Testimoni Kulit Tegang - Collagen Powder Shaklee


Kizeewatty zainal
0192484428

Pengedar Shaklee Pasir Gudang 

July 28, 2015

Istiqamah Mengumpul Emas

Teks: Kizeewatty Zainal
Assalamualaikum wbt.

Jangan ambil keputusan untuk menunggu dan terus menunggu. Kerana ianya berlarutan hingga ke minggu berikutnya.

Minggu berganti minggu.
Bulan berganti bulan.
Tahun silih berganti tahun. 


Bila sebenarnya kita akan tersedar dan beli emas??๐Ÿ˜ญ

Kita akan beli emas ketika kita benar-benar faham satu perkara iaitu harga emas naik atau turun tidak menjadi masalah, kita tetap beli emas.

Erti kata lain kita "Istiqamah" untuk mengumpul emas. ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š



Anda dapat ilmu??
Semoga ianya bermanfaat.

Kizee
019 248 4428

July 22, 2015

Tempat Simpan Emas

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt.

๐Ÿ’กMasa saya mula-mula beli emas dulu pernah saya terfikir di manakah tempat yang sesuai untuk saya simpan emas ni dengan selamat saya membelinya?

Takkan nak simpan kat rumah pula kan? Nanti kalau orang curi macam mana? Adakah anda juga berfikiran begitu?
๐Ÿ’กSetelah banyak saya menghadiri seminar, bertanya kepada otai-otai emas dan membaca beberapa artikel tentang pelaburan / simpanan emas ni, dengan selambanya saya simpan sahaja emas tu di rumah.

Nak tahu Kenapa?

๐Ÿ“šEmas itu tidak jauh berbeza dengan barang kemas, jika barang kemas boleh disimpan di rumah, mengapa tidak emas tersebut? Kaedah penyimpanan emas itu, sama sahaja seperti kaedah penyimpanan barang kemas.

Pencuri kalau nak mencuri, bukan sebab dia tahu rumah kita ada emas atau sebab kita ada beli emas. Pencuri masuk rumah selalunya sebab rumah itu kosong atau rumah tu nampak macam sebuah rumah orang yang sangat kaya yang kurang kawalan sekuritinya.

๐Ÿ“šNamun begitu, jika anda memang sangat-sangat tidak selesa emas anda itu di simpan di rumah, mungkin sebab takut hilang ke, takut di curi ke, takut terlupa letak dimana, takut rumah terbakar (tapi emas takkan terbakar) @ sebagainya. Anda boleh menyimpankan emas anda itu di kotak keselamatan iaitu "safe deposit box" yang disediakan oleh pihak bank. Jika setakat 1 dinar emas @ 10gram Gold Bar sahaja.

Tidak perlulah simpan sampai di safe deposit, lainlah kalau anda ada berkilo-kilo emas memang sesuai la simpan di safe deposit.

๐Ÿ“ฅDi Maybank (cawangan tertentu), yurannya sekitar RM80-RM200 setahun, bergantung pada saiz kotak.
๐Ÿ“ฅDi Public bank, kos sewaannya pula sekitar RM150-RM430 setahun.
๐Ÿ“ฅDi CIMB Bank, kos sewaannya pula sekitar RM100-RM360 setahun.

*Terdapat beberapa syarat yang pihak bank tetapkan jika ingin menyewa safe deposit box mereka, antaranya 
1. Anda mempunyai akaun simpanan di bank tersebut
2. 2 Unit Kunci diserah kepada anda dimana pihak bank tidak memegang langsung kunci tersebut, sekiranya kunci hilang maka duit deposit akan diambil oleh pihak bank.
3. Anda hanya boleh membuka peti pada waktu operasi bank sahaja.
4. Nilai perlindungan insuran selalunya hanya sehingga RM10 ribu sahaja.

Jadi, terpulang kepada anda, mahu simpan sendiri atau simpan di bank?

Pada saya, setakat emas kecil seperti 1 dinar emas 40 keping ke, anda boleh fikirkan secara kreatif tempat yang sesuai untuk simpannya. Andai 1 kilo pn kita simpan kat rumah xde org tau kalau kita xbg tau org.

Seperti masukkan dalam bekas susu Ducth Lady ke, lepas tu simpan dalam peti ais, hahaha..tu baru satu port. Tidak pun simpan dalam bekas rempah-rempah kat dapur anda. Dalam tong beras ke..pencuri xpecah rumah untuk curi beras..Ha bagaimana? 

Anda boleh fikirkan secara kreatif.

๐Ÿ“Diharapkan info ini dapat memberikan sedikit manfaat kepada anda. Cuba anda fikirkan, ramai orang takut beli emas sebab masalah bagaimana nak simpan emas ni, padahal emas 1 kilo boleh simpan dalam tupperware je tp ramai orang simpan wang fiat berkeping-keping di rumah tak takut pula. Fikir-fikirkan.

Take note yer kawan2.
*๐Ÿƒ๐Ÿป๐Ÿ’จJom simpan emas serendah 0.5 gram.*

Harga Emas Powergold sila klik link di bawah:


Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas
 serendah 1 gram.

Kizeewatty
019 248 4428
Stokis Powergold Pasir Gudang

1gram 1bulan 1 keluarga 1kekayaan



July 20, 2015

Asam Pedas Parit Jawa.

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum w.b.t

Makan mana kita hari ini?

Selesai sudah beraya di Pontian hari ini. Kami tiba di Muar selepas maghrib. Perut dah berkeroncong. Maka kami sekeluarga melencong ke Parit Jawa. lokasi utama asam pedas Pantai Leka  Parit Jawa.

Apabila ke sini Gerai No 4 menjadi pilihan kami. Segala lauk sudah siap dimasak, hanya perlu pesan dan segalanya dihidang dengan sekelip mata.

Gerai No.4 Pantai Leka Parit Jawa


Kami pesan 6 pinggan nasi, 2 telur dadar, 2 ekor ikan caru goreng, 1 ekor asam pedas ikan merah dan 4 air, harganya hanya RM60 sahaja. Jangan risau, semestinya ikan-ikan di sini manis dan segar-segar ya.


Asam pedas ikan merah Pantai Leka Parit Jawa



Sharing is caring

Kizeewatty Zainal

#PengedarShaklee
#PasirGudang
#ParitJawa
#PantaiLeka

Duit Raya Modal Beli Aset

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt

Bagi kanak-kanak, hari raya paling menyeronokkan kerana mereka akan merasa duit raya. Makin banyak orang yang ditemui, makin banyak pula peluang untuk mendapat duit raya.

Ibu bapa mesti mengambil peluang ini untuk membeli aset pertama anak-anak menggunakan duit raya mereka sebagai modal. Tiada aset yang paling mudah dibeli melainkan EMAS.

Banyak kelebihan apabila duit raya "dipaksa" bertukar menjadi aset seperti emas :

1⃣. Duit raya tidak habis.
2⃣. Duit raya kekal lama dalam bentuk aset.
3⃣. Kanak-kanak dapat memiliki aset dalam usia muda.
4⃣. Kanak-kanak diajar menyimpan dengan betul.
5⃣. Kanak-kanak diajar tidak boros dan menghargai apa  saja pemberian orang lain.
6⃣. Kanak-kanak didedahkan dengan ilmu kewangan tanpa sedar bermula dari usia yang sangat muda.
7⃣. Kanak-kanak akan mempunyai "insuran" pelbagai guna milik mereka sendiri iaitu emas.
8⃣. Dan banyak lagi kelebihan yang boleh kita fikir sendiri dengan mudah.

Tukar semua atau sebahagian besar duit raya anak kepada emas. Jangan terlalu biarkan anak-anak dalam "zon selesa" sepanjang masa. Ajari anak tentang susah payah mencari duit supaya mereka sentiasa menghargai duit raya yang diperolehi dengan "menukarkannya" dengan sesuatu yang lebih bernilai jangka panjang.

Jom tukar duit Raya anak-nal ke simpanan Emas untuk masa depan mereka yang lebih bermakna


Harga Emas Powergold sila klik link di bawah:


Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas serendah 1 gram.

Kizeewatty Zainal
0192484428
#AhliPowerGold #PasirGudang
#EmasSimpananTerbaik #EmasKalisInflasi 

July 19, 2015

Kenapa Kami Simpan Emas

Assalamualaikum wbt.

Setiap orang ada misi dan visi mengapa mereka simpan emas kan?
Yer lah, tak kan lah saje-saje jer korang nak simpan emas kan. Benda MAHAL tu, bukan boleh beli dengan duit seringgit dua 

Kami sekeluarga simpan EMAS sebab -
EMAS TIDAK ROSAK
EMAS TIDAK TURUN NILAI
EMAS TIDAK AKAN RUGI
TABUNG PENDIDIKAN ANAK
TABUNG UMRAH & HAJI
TABUNG MELANCUNG
ALAT UNTUK SETTLEKAN HUTANG
MENJADI PEMBAYAR ZAKAT EMAS

Anda pula bagaimana???

Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas
 serendah 1 gram.

Kizeewatty
019 248 4428
Stokis Powergold Pasir Gudang

1gram 1bulan 1keluarga 1kekayaan

July 18, 2015

Kenapa Kena Beli Emas?

Assalamualaikum wbt.

Ya kenapa kena beli emas dan bukannya hartanah? ๐Ÿฐ

Soalan ni sebenarnya mudah bila kita tahu kenapa sebabnya.

๐Ÿ’ฃSebab yang pertama, hari ini bagi mereka yang tinggal di kawasan
bandar seperti KL, agak-agak berapa harga sebidang tanah?

๐Ÿ™ŒBiasanya kat KL ni dah tak main sebidang-sebidang lagi, dah tapi main sekaki-sekaki dan harga sekaki mencecah sehingga ribuan ringgit lebih-lebih lagi di kawasan segi tiga emas Kuala Lumpur.

๐Ÿ’Lepas tu, boleh ke kita main beli sekaki-sekaki?

Bulan ni ada extra duit gaji, kita beli sekaki.
Bulan depan dapat gaji lagi kita beli lagi sekaki?

Dengan emas ni sebenarnya kita boleh beli sikit-sikit.

Ini juga menjawab persoalan kalau ada orang kata.
"tak nak beli emas la. Emas mahal. Makcik mana ada duit ๐Ÿ’ต๐Ÿ’ต"

Ya Makcik, termasuklah kakak-kakak, abang-abang, adik-adik kat luar sana...

Emas memang mahal. Mahal kalau kita beli sekilo terus.
Sekilo dah cecah ratusan ribu.

Jadi kita beli sikit-sikit dulu. Boleh beli 10g dulu. Tak mampu 10g beli
5gram. Tak mampu jugak 5g cukup sekadar permulaan dengan 1gram.
InsyaAllah...๐ŸŽˆ๐ŸŽˆ

'Jika anda berhasrat untuk berjaya, jangan hanya memandang ke tangga tetapi belajarlah untuk menaiki tangga๐Ÿ“ˆ tersebut'

Lagi satu kenapa kita kena simpan emas sebabnya emas kalau disimpan dalam jangka masa panjang, nilainya semakin meningkat. ๐Ÿ“ˆ๐Ÿ“ˆ

1⃣Gram 1⃣Bulan 1⃣Keluarga

| Saving | Trading |
| Networking |

Kizee Jutawan Emas
0192484428

July 17, 2015

Testimoni Kedai Online di Akademi Bekerja di Rumah - Kelas Asas Blog Fanpage

Teks: Kizeewatty zainal

Assalamualaikum wbt

Berikut merupakan ulasan Nor Mahsuri mengenai Kelas Asas Blog Fanpage di Akademi Bekerja di Rumah.


Pelajar : Nor Mahsuri Nordin
Kelas Blog Mula Bisnes ABDR 
Sumber :  http://normahsurinordin.blogspot.com/2015/04/ulasan-kelas-asas-blog-fanpage.html

Assalamualaikum w.b.t. dan salam sejahtera.
Sebelum mengenali Akademi Bekerja Di Rumah, saya pernah memiliki beberapa buah blog. Pada ketika itu, saya hanya menggunakannya untuk diri sendiri sahaja dan tidak publish setiap entri yang saya buat kepada umum. Mulanya saya mengenali blog melalui rakan sekerja yang memiliki blog yang menarik dan blognya turut dibaca oleh umum. Saya merasa teringin untuk memiliki blog sendiri. Disebabkan saya tidak pakar dalam dunia blogging, maka saya hanya update entri sahaja, tanpa memasukkan apa-apa gajet ke dalam blog tersebut. Akhirnya blog-blog tersebut terbiar begitu sahaja kerana saya tidak mempunyai masa untuk update, dan akhirnya terus dilupakan. Jika saya merasa ingin membina blog, saya akan mencipta yang baru pula. 
 
Saya teringin memiliki kedai online sendiri apabila melihat telah ramai orang yang memulakan perniagaan secara online. Pada suatu hari saya terbaca artikel Pn. Masayu Ahmad di dalam majalah Mingguan Wanita dan saya terus berminat untuk menyertai Akademi Bekerja Di Rumah. Saya terus menghubungi Pn. Masayu Ahmad untuk menyatakan hasrat saya. Permintaan saya disambut dengan baik oleh Pn. Masayu Ahmad dan saya telah mendaftar untuk menjadi pelajar di Akademi berkenaan. Seterusnya saya diperkenalkan oleh beliau kepada seorang guru online iaitu Pn. Anys Idayu Zakaria yang membimbing saya untuk membina blog sehingga kini.
 
Sebelum saya memiliki blog perniagaan sendiri, terlebih dahulu saya diajar perkara asas yang perlu dibuat di dalam blog seperti memasukkan pages, memasukkan blog rakan-rakan akademi untuk memudahkan laluan trafik, memasukkan gajet-gajet tambahan seperti borang pesanan, facebook fanpage dan sebagainya. Semuanya di atas bimbingan Pn. Anys Idayu Zakaria yang tidak jemu memberi tunjuk ajar dan sentiasa mengingatkan saya sekiranya saya sedikit lalai dalam menyiapkan tugasan. Memang saya akui saya tertinggal jauh jika dibandingkan dengan rakan-rakan yang lain dalam menyiapkan tugasan. Oleh kerana kelas diadakan dengan cara yang fleksibel, dan guru online juga boleh dihubungi pada bila-bila masa sahaja jika terdapat kemusykilan. Sedaya upaya saya cuba menyiapkan tugasan jika berkesempatan. Saya merasa bersyukur akhirnya dapat juga menghabiskan tugasan memasukkan sebanyak 44 entri sebagai tugas utama. Terima kasih diucapkan kepada guru online saya iaitu Pn. Anys Idayu Zakaria.
 
Sharing is Caring

Kizeewatty
 
#AkademiBekerjadiRumah
#KelasAsasBlog 
 

Selamat Hari Raya dari Kizee Healthyvita

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum w.b.t

ูƒู„ ุนุงู… ูˆุงู†ุชู… ุจุฎูŠุฑ
ุจุงุฑูƒ ุงู„ู„ู‡ ููŠูƒู… ููŠ ุงู„ุฏู†ูŠุง ูˆุงู„ุงุฎุฑุฉ
ุณู„ุงู…ุฉ ู‡ุงุฑูŠ ุฑุงูŠ ุนูŠุฏ ุงู„ูุทุฑูŠ
ู…ุฃู ุธุงู‡ูŠุฑ ุฏุงู† ุจุงุทูŠู†


ุฏุงุฑูŠ ุฃู…ูŠุฑ ุฃุฒู„ูŠ ุจู† ู…ุญู…ุฏ ุงู„ุฎุงุฑูŠุฏ ุฏุงู† ูƒูŠุฒูŠูˆุงุชูŠ ุจูŠู†ุชูŠ ุฒูŠู†ุงู„




Amir Azli Kizeewatty Zainal

July 13, 2015

Profil Syarikat Powergold Dot Biz Sdn. Bhd

Assalamualaikum wbt 

๐Ÿ“ Powergold Dot Biz Sdn. Bhd. (1036711-K)

๐Ÿ“ No.768, Jalan Bukit Awi, 09000 Kulim, Kedah

๐Ÿ“ 100% milik bumiputera yang telah lama berkecimpungan dlm industri perniagaan emas selama 11 tahun.

๐Ÿ“ Syarikat terlibat dalam menghasilkan produk barangan emas, jualan runcit dan borong dan belian barangan emas terpakai.

๐Ÿ“ Selari dengan perkembangan dan kenaikan harga emas mendadak sejak 5 tahun kebelakangan ini maka pihak Syarikat merasakan sudah sampai masa untuk membuka peluang kepada masyarakat untuk memanfaatkan keadaan ini dan seterusnya menjadikan ia sebagai suatu perniagaan yang menguntungkan baik secara ONLINE mahupun OFFLINE.

๐Ÿ“ Anak syarikat milik pembekal emas Amethyst Gold Creation Sdn. Bhd. (951063-K)

๐Ÿ“ Pengurusan & Pentadbiran
CEO~ En. Azrul
COO~ En. Takiyuddin

๐Ÿ“ Produk syarikat
1⃣ Produk kesihatan
2⃣ Emas 916 - brg2 kemas perhiasan
3⃣ Emas 999
๐Ÿ‘‰ goldbar dlm nilai 1g, 5g, 10g, 20g, 50g, 100g, 500g
๐Ÿ‘‰ dinar dlm nilai 1/4 dinar (1.06g), 1 dinar (4.25g), 2 dinar (8.5g)

๐Ÿ“ Kelebihan menjadi usahawan Powergold:-

๐Ÿ”– Menjadi pemilik emas dgn modal yg rendah.
๐Ÿ”–Dapat menambah pendapatan melalui keuntungan runcit & networking.
๐Ÿ”–Mampu memiliki 'kedai emas' online dgn modal rendah tanpa perlu menyimpan stok.
๐Ÿ”– Menjadi rakan kongsi syarikat dan menerima syer (bonus) setiap hari.
๐Ÿ”– Mendapat bimbingan melalui sesi BOP, seminar, TT, perbincangan kumpulan dan alat bantuan marketing.
๐Ÿ”– Bantuan promosi disediakan melalui laman web sykt, web promo personal dan presentation slide. Lain2 marketing tools jg blh didapati dr ahli2 kumpulan.
๐Ÿ”– Kerja secara kumpulan.


Whatsapp saya jika anda ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan emas
 serendah 1 gram.

Kizeewatty
019 248 4428
Stokis Powergold Pasir Gudang
1gram 1bulan 1 keluarga 1kekayaan

July 8, 2015

Sandwich Chicken Salami

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum w.b.t.

Kadang kala waktu lewat malam kita pasti terasa lapar kan? Jadi ini adalah resepi ringkas dari saya.


Sandwich Chicken Salami

2 keping roti
Hirisan Chicken salami
Daun salad
Kepingan Keju
Hirisan bawang merah
Sedikit Mayonis Kewpie

Memang sedap. Resepi yang ringkas dan cepat.

Untuk makluman anda semua, Chicken salami ini saya beli daripada kawan saya. Senang untuk di nyahbeku dan tak perlu untuk dimasak. Keluarkan dari peti sejuk dan tunggu seminit dua menunggu supaya ayamnya lembut untuk dihiris dan dipotong.

Sebarang pesanan Chicken salami boleh PM Sueraida Roslan



Sharing is Caring

Kizeewatty Zainal



July 3, 2015

Bertaubatlah Setiap Hari

Assalamualaikum wbt.

Jangan sesekali berhenti untuk bertaubat. 
Walaupun kita seringkali mengulangi perbuatan dosa itu. 

Tidakkah kamu mencuci pakaian kamu berulangkali apabila ia kembali kotor ?


July 1, 2015

Performance Drink Minuman Tenaga

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum wbt.

Siapa yang sesuai untuk mengamalkan pengambilan Performance Drink?

✔ Anda yang aktif bersukan
✔ Anda yang ingin berpuasa (atau diamalkan semasa bulan puasa) – diambil sewaktu sahur dan berbuka puasa
✔ Mereka yang menghidap penyakit gout
✔ Mereka yang kurang pengambilan air
✔ Ibu yang menyusukan anak (breastfeed)
✔ Anda yang kerap berasa sakit kepala
✔ Mereka yang gemar minum minuman berkarbonat
✔ Mereka yang ingin melakukan pembedahan
✔ Mereka yang sering tidur lewat malam
✔ Mereka yang sering keletihan


Kenapa Performance Drink lain daripada minuman tenaga yang lain?

☛ Kandungan gula yang terdapat dalam Performance Drink kurang berbanding minuman lain
☛ Mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah dan membolehkan ia mudah diserap untuk mengekalkan paras gula dalam darah
☛ Membantu mengurangkan penyah-hidratan (kurang air, kehausan) kerana Performance Drink dilengkapi dengan kandungan natrium yang membantu mempercepatkan penyerapan air ke dalam tubuh
☛ Mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium, dan chloride yang membantu membekalkan tenaga dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh
☛ Performance Drink dapat membantu memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, serta meningkatkan daya ketahanan otot
☛ Mempunyai lebih 67 % otot glikogen (sumber tenaga)


Testimoni Performance Drink Shaklee
Kizeewatty Zainal
Pengedar Shaklee
Whatsapp 0192484428

 ‪#‎vitamin‬ ‪#‎shaklee‬ ‪#‎shakleeeffect‬ 
‪#‎PerformanceDrink‪#‎Shaklee‬