April 5, 2014

Vivix Shaklee

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum w.b.t

Vivix merupakan produk dan penemuan terbaru Shaklee pada tahun 2008. Vivix™ adalah minuman campuran botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi
antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Bagaimana Vivix Bertindak?
  1. Mempertahankan sel (cell defense) 
  2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy) 
  3. Memperbaiki sel (cell repair
  4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)
Kandungan Vivix

Anggur Muskat
Anggur muskat yang juga dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika menimbulkan kekecohan di kalangan masyarakat kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan. Anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. Ini kerana sebatian phenolik tertumpu pada bahagian biji. Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

Elderberi
Elderberi adalah tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara. Elderberi sudah digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.
  • Polygonum Cuspidatum
Polygonum cuspidatum sejenis pokok saka terbesar di Asia adalah sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk anti-penuaan. Ini kerana kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.

Lobak Ungu
Akhir sekali lobak ungu adalah sumber vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung.

Siapa yang memerlukan Vivix?

Sesiapa sahaja (dewasa) yang inginkan khasiat polifenol semulajadi yang tinggi, demi sebuah kesihatan, khususnya mereka yang ingin menjaga kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan sistem imun, perlindungan antioksidan dan peningkatan tenaga pada tahap selular. 
*****************************************************************************
  • Vivix perlu disimpan dalam peti sejuk kerana penghasilannya dari bahan semulajadi memerlukan suhu rendah agar tahan lebih lama.
  • Wanita hamil tidak digalakkan mengambil Vivix sebagai suplemen harian.
******************************************************************************


Sebotol Vivix boleh didapati dengan harga RM 475 dan suplemen ini untuk pengambilan selama sebulan - hanya 1 sudu teh sekali sehari.

Untuk nasihat percuma dan  harga vitamin Shaklee, sila hubungi saya di

sms: pm: whatsapp ~ 0192484428
email: kizeewattyzainal@gmail.com

FB Official :Kizeewatty Zainal 
FB fanpage:Kizee Healthyvita


Atau membuat pembayaran ke:
Kizeewatty Zainal
Maybank 101245259053
CIMB         7042019768

dan isi borang tempahan di sini


http://kizeewattyzainal.blogspot.com/p/borang-tempahan.html

 

No comments:

Post a Comment