January 26, 2014

Jom Jana RM Dari Rumah

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum w.b.t 

Pasti ramai yang teruja melihat tajuk di atas. Pasti ramai yang ingin tahu bagaimana caranya. Pasti ramai nak tahu kan? Baiklah, mungkin ada antara anda yang ingin berniaga online tapi belum ada produk. Atau ada antara anda tidak ada modal untuk sediakan stok. Ada antara anda yang mempunyai produk tetapi belum ada pasaran yang betul.

 Di Akademi Bekerja di Rumah, kami menyediakan landasan untuk anda menjana pendapatan sampingan samaada anda mempunyai produk sendiri atau pun tidak. Kami juga menyediakan tapak iklan percuma bagi anda mempromosikan produk masing-masing. bagi mereka yang tidak mempunyai produk, jangan bimbang dan risau kerana di Akademi ini, ada produk-produk  yang boleh dipasarkan tanpa perlu simpan stok, tanpa perlu modal dan tanpa perlu ke pejabat pos. Apa yang perlu hanyalah mempromosi produk Akademi ini sahaja melalui Facebook anda.

Di kesempatan ini, ingin saya kongsikan pengalaman guru online saya yang telah banyak membantu saya dalam memasarkan produk dan menjana pendapatan saya  di landasan blog dan fanpage.

***********************************************************************************
Sedikit Tentang Guru Online Khairunnisa Hamzahara 
Syukur Alhamdulillah, ramai sudah sedia maklum akan tentang Akademi Bekerja Di Rumah. Di mana, saya Khairunnisa Hamzahara dan blog Panduan Untuk Kediaman Idaman juga lahir dari Akademi Bekerja Di Rumah ini. Jika anda di kalangan yang mengikuti catatan perkongsian  di sini, mungkin pernah membaca kisah saya setahun setengah yang lalu tentang perletakkan jawatan dengan majikan dan kembali bekerja di rumah.

Pengalaman Belajar Di Kelas Asas Blog Di Bawah Akademi Bekerja Di Rumah
Bebapa minggu sebelum meletakkan jawatan, saya ada terbaca tentang kelas asas blog dan ebook jana wang di rumah oleh Puan Masayu Ahmad. Hasil dari pembacaan ebook ini dan mengikuti kelas asas blog, akhirnya saya berjaya menghasilkan sebuah blog yang memberikan info dan maklumat tentang pengkhususan di bidang yang saya mahir iaitu bidang rekabentuk dan kediaman. Saya juga menawarkan perkhidmatan rekabentuk 3d kediaman untuk orang ramai yang ingin membina dan menghias kediaman mereka.

Mula Rasa Bertanggungjawab
Lama kelamaan, saya semakin konsisten menulis secara harian di blog dan menghasilkan rekabentuk 3d kediaman sambil menguruskan kebajikan anak-anak, keluarga dan kediaman secara sepenuh masa. Semakin teruja dan merasakan sedang menggalas tanggungjawab yang berat apabila blog Panduan Untuk Kediaman Pertamaku ini mejadi No.1 dalam carian Google terhadap carian kepada tajuk-tajuk yang berkaitan Kediaman, Barang hiasan dan hiasan dalaman kediaman. Selain itu, saya juga dengan mudah dan dengan sendirinya akan bercerita kepada sesiapa yang saya jumpa tentang keseronokan dan hasil dari pembelajaran di kelas asas blog ini. Ini kerana saya merasakan dengan penghasilan blog mengikut penjenamaan dan proses asas yang sepatutnya akan menjadikan blog yang terbina bukan sahaja bermanfaat pada ramai orang malah memberikan bonus pendapatan kepada kita tanpa perlu ke pejabat dan melibatkan kos lain seperti kos pengankutan atau kos penghantaran kerana perkhidmatan saya adalah 100% secara online. Saya pasti akan mencadangkan kepada mereka yang bertanya tentang apakah kerja saya selepas berhenti kerja dengan majikan untuk mengusahakan "sesuatu" melalui blog kerana ia ibarat kedai atau pejabat di alam maya yang boleh dikunjungi oleh sesiapa sahaja dari seluruh pelusuk dunia tanpa perlu log in terlebih dahulu.

Menjadi Guru Online
Alhamdulillah, berkat konsisten menulis dan berkongsi di blog serta di laman sosial yang lain tentang blog, rekabentuk kediaman dan kepentingan belajar buat blog dan business, saya dilamar untuk menjadi penulis majalah era muslimah di kolum kediaman idaman dan seterusnya membuka peluang untuk ditemuramah di TV dan di Majalah tempatan. Namun, yang paling membawa makna adalah dipilih sebagai Guru Online di Akademi Bekekerja Di Rumah yang di asaskan oleh Puan Masayu Ahmad.

Ukhuwah sesama kumpulan Guru Online
Sepanjang menjalankan tanggungjawab sebagai Guru Online Akademi Bekerja Di Rumah, kami, guru-guru online di Akademi dilatih dengan baik dan penuh kasih sayang oleh pengasas akademi agar kami dapat menyalurkan semula ilmu tersebut dengan baik dan penuh kasih sayang pada mereka yang memerlukannya. Kini, telah ada 13 orang guru online terlatih dan saling berukhuwah satu sama lain walaupun secara online sahaja.

Peserta Kelas
Di bawah tunjuk ajar saya sendiri, telah ada lebih daripada 30 orang peserta di kelas Belajar Asas Blog yang dihimpunkan dalam kumpulan Penulis Bebas dan Usahawan Online . Di bawah Akademi Bekerja Di Rumah pula, telah ada lebih daripada 370 peserta dan bersamaan dengan lebih 370 buah blog yang sudah terbina hasil gabungan pelajar-pelajar dari ke semua 13 orang Guru Online Akademi Bekerja Di Rumah di seluruh Malaysia. Insyaallah sehingga ke hari ini, setiap hari pasti ada pendaftaran baru.

Setiap peserta kelas akan memperoleh Bonus beberapa buah ebook rujukan, mendapat keistimewaan beriklan dengan Soho Directory selama 1 tahun secara percuma, dan automatik menjadi ahli Alumni Bekerja Di Rumah dan membolehkan mereka yang terpilih untuk menjadi contributor bagi Page Wahm Sahm Soho di mana di sini setiap peserta berkongsikan serta bertukar artikel dan rakan pembaca serta bakal pelanggan.

***********************************************************************************

Daftar dan jadi salah seorang RAKAN NIAGA/PENGURUS ONLINE di Akademi Bekerja di Rumah (ABDR)

Apa yang anda dapat jika menjadi Rakan Niaga:
 • Belajar gunakan blog untuk jana pendapatan 
 • Bonus 4 ebook
 • Produk hanya atas talian 
 • Tak perlu simpan stok
 • Tak perlu urus stok
 • Tiada modal berkali-kali. Hanya sekali yuran akademi rakan niaga
 • Produk umum dan permintaan sepanjang tahun
 • Hanya perlukan kesungguhan, fokus, konsisten.
Sangat sesuai untuk:
 • Suri rumah yang ada komitmen menjaga anak kecil di rumah 
 • Suri rumah yang bekerja tetapi ingin mencari pendapatan tambahan 
 • Kalian yang malas dan kesempitan masa untuk keluar menghantar produk ke pejabat pos
Peluang Menjadi Rakan Niaga

Bagi setiap peserta kelas yang telah menyelesaikan langkah demi langkah tugasan yang diberikan mengikut modul kelas, mereka berpeluang untuk menjadi rakan niaga Akademi Bekerja Di Rumah. Di mana selain menulis artikel tentang pengkhususan blog masing-masing seperti blog ilmu, perkhidmatan atau perniagaan, mereka juga berpeluang mempromosikan produk-produk digital Akademi seperti Ebook-ebook yang ditulis dari penulis Akademi, kelas-kelas yang dijalankan oleh guru-guru akademi dan mempromosikan perkhidmatan sewa tapak iklan di Soho Directory . Kesemua ini akan memberikan wang komisyen kepada mereka yang mempromosikan dan mendapat pelanggan (jualan).

Rakan Niaga Baru

Bagi yang bukan peserta kelas asas blog, masih berpeluang menjadi rakan niaga Akademi Bekerja di Rumah, malah turut akan diserap menjadi Ahli Alumni Bekerja Di rumah. Bagi mereka yang ingin menjadi rakan niaga baru Akademi Bekerja di rumah di mana akan mempromosikan, menjual serta mendapat komisyen terhadap ebook-ebook akademi, kelas-kelas online dan pakej sewa tapak iklan, perlu mendaftarkan diri dengan mana-mana Guru Online di mana saya juga merupakan salah seorang dari Guru Online tersebut.


Panduan Untuk Rakan Niaga


Setiap pendaftaran sebagai rakan niaga akan diberikan Ebook Panduan Rakan Niaga dan seterusnya akan diserap di dalam kelas latihan utuk menyiapkan Blog Asas Bagi membolehkan rakan niaga memulakan promosi produk dan kelas digital akademi secara professional dan mengikut terma dan syarat Akademi Bekerja Di Rumah.


Bagi yang berminat dan serius untuk mendapatkan pendapatan secara online , boleh sertai sebagai rakan niaga ini. Walaubagaimanapun, anda digalakkan untuk menghubungi saya untuk berbincang dan bertanyakan soalan selanjutnya.

BERAPAKAH BAYARAN PENDAFTARAN?
RM300 sahaja!!

Pakej Pendaftaran Rakan Niaga :-
 1. Bonus 4 buah Ebook - Ebook Belajar Asas Blog, Ebook Wahm Sahm Soho, Ebook mula bisnes butik online/offline dan Ebook 101 idea home based bisnes.
 2. Bonus Pakej Pengiklanan produk dan perkhidmatan masing-masing di Soho Directory
 3. Di serap masuk dalam laman rakan niaga dan group sokongan rakan niaga.
BAGAIMANA INGIN MENDAFTAR SEBAGAI RAKAN NIAGA?

Anda boleh membuat pembayaran ke:
Kizeewatty Zainal
Maybank 101245259053

dan isi borang tempahan di sini


http://kizeewattyzainal.blogspot.com/p/borang-tempahan.html

Baiklah, sampai di sini dahulu penerangan saya akan tentang rakan niaga ini. Anda digalakkan untuk menghubungi saya untuk berbincang dan bertanyakan soalan selanjutnya.FB Official :Kizeewatty Zainal 

SMS WHATSAPP PM : 0192484428 atau tinggalkan komen di bawah.


Untuk mereka yang teruja untuk mengetahui lebih lanjut saya ucapkan SELAMAT DATANG dan JOM DAFTAR RAKAN NIAGA!No comments:

Post a Comment