January 23, 2014

Nutriferon Penemuan Terhebat dalam Bidang Immunologi

Teks: Kizeewatty Zainal

Assalamualaikum w.b.t

Kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan (hawa dingin, gas buangan, asap, virus di udara dan habuk), berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabut, habuk hama pada selimut dan cadar, pengangkutan awam, peluh dan air), makanan, latihan, fizikal, persekitaran kerja dan lain-lain.

Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita pada sesuatau masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tidur atau dijangkiti flu, batuk, alergi, asma, eczema dan jerawat. Sel-sel yang teroksida dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degeneratif, penyakit kronik, kanser dan seumpama dengannya.

Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954. Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia iaitu Nutriferon. 

Beliau thelah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu, bunga Safflower, honeysuckle Jepun dan biji Plantango mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluran semulajadi interferon tubuh. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam immunologi.

Nutriferon adalah satu formula Eksklusif dan dipaten oleh Shaklee dan tidak dijual di farmasi dan kedai biasa. Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hydrophobia (penyakit anjing gila), herpes, HIV dan lain-lain. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan pelbagai jenis penyakit.

Empat Ekstrak Tumbuhan di dalam Nutriferon

Biji Labu nutriferon shaklee
Biji Labu 
Merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh Menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser

 Bunga Safflower nutriferon shaklee
 Bunga Safflower 
Menghasilkan dan memperkuatkan keupayaan makrofaj yang memusnahkan virus dan kuman

Honeysuckle Japan nutriferon shaklee
Honeysuckle Japan 
Menentang pencerobohan virus dan kuman

Biji Plantago Asiatica nutriferon shaklee
Biji Plantago Asiatica 
Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun

Khasiat dan Manfaat Nutriferon

Mengukuhkan sistem imun dalan masa 3 hari
Ianya satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan system imun tubuh dengan mengerahkan system pertahanan semulajadi tubuh berfungsi membunuh T –cell, B-cell dan makrofaj

Melawan kanser dan Tumor
Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu kemoterapi.

Melindungi dari Influenza
Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virusm mikrob, termasuk selesema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.

Meringankan stress dan kelesuan
Meringankan kemudaratan yang disebabkan keresahan stress kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.

Melambatkan penuaan
Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofaj untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru sel-sel itu akan menjadi sihat.

Mengurangkan infeksi oleh penyakit-penyakit Hepatitis B dan C
Keberkesanan nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain kepada pesakit hepatitis.

Meningkatkan menopaus
Hipertensi, tahap kolesterol tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik

Mengurangkan PMS dan senggugut
Terbukti secara klinikal mengurangkan symptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan system endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan dan murng serta stress.

Nutriferon Shaklee
Nutriferon Shaklee
Cara pengambilan Nutriferon ialah dengan mengambil 1 paket sehari, tuang ke dalam mulut terus atau campur dengan minuman panas atau sejuk pada bila-bila masa. Boleh diambil oleh orang dewasa dan kanak-kanak 1 tahun ke atas.

Nutriferon mempunyai 30 sacet  (1 sacet 1.2 gram) berharga RM181.00 untuk pengambilan selama 30 hari.Untuk nasihat percuma dan  harga vitamin Shaklee, sila hubungi saya di:
  
sms: pm: whatsapp ~ 0192484428

Untuk senarai penuh produk dan harga Shaklee sila lihat di Produk dan Harga Shaklee

No comments:

Post a Comment